Křížení
Re: Křížení
Tak to jsi hodná. Oplatím stejnou mincí!
Na jaře bych pak nejraději vyboural do zdi díru pro další okno.
Na jaře bych pak nejraději vyboural do zdi díru pro další okno.
Helenko, Jani, nebo kdo vlastníte... Harlequin Damsel je opylení schopný, nebo je sterilní? Děkuji za odpověď. 

Zlato, je to pech! Harlekýni jsou všichni se zelenou příšerou místo fertilní prdelky. Je to smůla, že ty nejhezčí strepsíci se udělají s tímhle sterilním camlíkem. I ti moji letošní vybranci jsou většinou takoví. S prdelkou je jich pohříchu málo. Ale neboj, zadaří se určitě něco i tak. :) 

Chtěla jsem ti nabídnout jako mateř tuhle, ale je to taky zelenoprdelník. :)

Tak konečně mi tu a tam dozrávají semeníky fialek. Vím, že ještě nemám vyhráno, ale doufám, že se příští rok budu moci pochlubit nějakou novou fialkou.
Ivanko, držím pěsti.
Ivanko, paráda! Ať se zadaří! 

Jéje, to u fialek semeník zraje půl roku? Na to bych neměl trpělivost, a pak aby to ani neklíčilo. 

- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Ivčo, super, budu se těšit na fotky tvých miminek. Já zas opylila mini sini. A "ťuk, ťuk", zatím semeník roste. 

- picris
- Kontaktovat uživatele:
Ivanko, a co jsi s čím křížila, a jaké očekáváš barvy? Také jsem něco chtěla zkusit - třeba s chimérou, ale asi nejsem ten správný piplací typ a umořila bych je velmi brzy :).
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem koukala na Verso a taky má zelenou prdel.
Opylovala jsem spoustu květů, ale jen pár vytvořilo semeníky. Zatím mi ještě žádný nedozrál, tak pořád čekám. Také jsem opylovala i chiméry. Uvidím, co vyjde. Až budou semínka (jestli budou), dám vědět, kdo je taťka a kdo mamka. 

- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Dotaz trochu z jiné strany šlechtění: Když dávám názvy svým šlechtěncům, vztahují se na názvy taky autorská práva? Já jen, že třeba dva moje strepsy mají jména z My Little Pony. Abych nedostala jednou obsílku. 

- Miška
- Kontaktovat uživatele:
To záleží asi na tom, zda oni ty názvy mají registrované jako ochrannou známku. Příkladem může být fialka Winnie the Pooh (Medvídek Pú). Nelze ji zaregistrovat do AVSA, protože Winnie the Pooh je ochranná známka - http://cs.wikipedia.org/wiki/Ochrann%C3%A1_zn%C3%A1mka
Ale myslím, že se nemusíš bát. :-) Možná kdybys měla nějaký gigantický velkoobchod se zásilkami po celém světě... ale tohle jistě nikdo řešit nebude. :-)
Ale myslím, že se nemusíš bát. :-) Možná kdybys měla nějaký gigantický velkoobchod se zásilkami po celém světě... ale tohle jistě nikdo řešit nebude. :-)
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Já už nad tím přemýšlela několikrát a vždycky jsem na to pak zapomněla. Dneska koukám a v telce poníci, tak jsem si vzpomněla.
A děkuju za odpověď.
A děkuju za odpověď.Re: Křížení
Ivčo,neměj obavy :), naši bastlíci se asi těžko budou prodávat ve velkém po celé planetě, i když některým by to i slušelo. Drtivá většina těch slovních spojení určitě není chráněna.
Jen aby nám slavná EU časem nezatrhla i to pěstování a rozmnožování strepsíků a fialek
, když teď by chtěli, aby každé semeno bylo registrované. Žádný sběr semen doma, pěkně za drahý peníz koupit. Bože, chtěla bych vidět toho magora, co to vymejšlí!
Jen aby nám slavná EU časem nezatrhla i to pěstování a rozmnožování strepsíků a fialek
, když teď by chtěli, aby každé semeno bylo registrované. Žádný sběr semen doma, pěkně za drahý peníz koupit. Bože, chtěla bych vidět toho magora, co to vymejšlí!- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Jani, já bych spíš chtěla vidět toho, kdo by to kontroloval, ten by z toho pak zmagořil.