Saintpaulia
Re: Saintpaulia
Hlavně má být Deep Sky jednoduchá maceška, zatímco Legenda jednoduchá až poloplná hvězda, a s tmavými listy (Legenda se středně zelenými)...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Hani, ty myslíš, že ten Deep Sky není Deep Sky???? Ale já ho tak dostala. Fňuk. Zatím ho nechám.
A proč je u Legendy dvojka??? To jsem taky dostala bez dvojky. Fňuk. Taky si to nechám.
Teda, já z nich mám takovou radost a ty toto.
A proč je u Legendy dvojka??? To jsem taky dostala bez dvojky. Fňuk. Taky si to nechám.
Teda, já z nich mám takovou radost a ty toto.
Evuška píše:Hani, ty myslíš...
Evčo, já jen, že říkáte, jak jsou stejné, tak jsem vypsala z registru, co mají v popisu rozdílné - nic neříkám... :-)
A Legenda je registrovaná s číslem -2, to je její druhá verze - no kdo ví, kterou my to tu vlastně máme, ale první byla popsaná jako světle fialová se světle růžovým fantasy a snad jednoduchá (není to uvedeno), zatímco dvojka jako sytě modrá (nebo purple) jednoduchá nebo poloplná s fantasy sytě korálovým (podle FC taky variabilně bílým)...
A pak je ještě trojka - ta se od dvojky liší "bachromčatým" okrajem - tak nevím, snad zkadeřeným...? Ale s tou jsem se na internetu moc nepotkala, tak se možná tak nechytla...? A nebo v tom mají prostě bordel všichni...
Myslím, že je pěkná pitomost tenhle ruský "číslovací" způsob odlišování verzí (PriiatnaIa a Prelestnaia od Moreva to mají taky tak), protože kdo to neví, snadno to číslo vypustí, protože ho ani nenapadne, že patří do názvu odrůdy... no někdy to aspoň vypisují slovem -odin, -dva - to aspoň člověk nezamění s pořadovým číslem fotky... :-(
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Sem tam se snaží nějaká fialka
Gillian
Rozovaia Akvarel' (Piotr (Morev))
Red Summit
Powwow
Ma's Wonder Woman (zatím se celá nezbarvila)? první květ
Gillian
Rozovaia Akvarel' (Piotr (Morev))
Red Summit
Powwow
Ma's Wonder Woman (zatím se celá nezbarvila)? první květ
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Packo, máš krásné kvítečka. Ma's Wonder Woman je i tak super.
Evi je možné že ji máš ode mě, u mě bylo všechno kvetení bez problémů, úplně ukázkové, nevím proč se tentokrát "zabrzdila" fakticky je jen tmavá..
Heli, máš ty fialky také moc hezké. Pewi, každá je pěkná.
Mně dnes kvete poprvé EK-Podarok na Rozhdestvo
Doufám, že se příště vybarví, jak má.
Mně dnes kvete poprvé EK-Podarok na Rozhdestvo
Doufám, že se příště vybarví, jak má.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
holky mooc krásné fialky
mně rozkvétá Fly to the Moon ... a klasika Murphyho zákon fialkový - jednu rostlinu má JarkaMirka a ukázkovou a mně mrcha kvete jen fialově, takže budu muset vyškemronit od Jarušky lopůšek. A to už mi vykvetla sportovně asi po 3 letech čekání Kostina Fantaziia. Takže letos je to už 5 rostlin sportovně naladěných
mně rozkvétá Fly to the Moon ... a klasika Murphyho zákon fialkový - jednu rostlinu má JarkaMirka a ukázkovou a mně mrcha kvete jen fialově, takže budu muset vyškemronit od Jarušky lopůšek. A to už mi vykvetla sportovně asi po 3 letech čekání Kostina Fantaziia. Takže letos je to už 5 rostlin sportovně naladěnýchRe: Saintpaulia
Hezky vám to holky kvete.
Ivanko, to se ani nedá komentovat. Máš je prostě nááádhernéé 

- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Helenko a které budeš chtít? 

Ivanko, prosím, žádné. Jsem zavalená. Spíš přivezu něco já Tobě. Kdybych pak neodolala, tak bys mi lísteček loupla?
že se vám pletu do hovoru, ale to si piš, Heli, že neodoláš. 

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Ivko, paráda. TO ZASE ČUČÍM! Ta první bezejmenka je kouzelná a Sunkissed Rose ti nepokrytě závidím. Ív, jestli budeš chtít Kostina Fantaziia mám dvě..
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Heli jak chceš...ale stačí si říct a naloupu ti je
Danuš děkuju, ale asi ani nechci, těhle růžových s modrým fantasy mám víc i jsem něco na jaře dala pryč. A kdybych fakt zatoužila ji mít tak ti dám vědět
Danuš děkuju, ale asi ani nechci, těhle růžových s modrým fantasy mám víc i jsem něco na jaře dala pryč. A kdybych fakt zatoužila ji mít tak ti dám vědět

-
Janana
Vždycky, když prohlížím tyto stránky, žasnu nad množstvím variant a krásou fialek. Už jich taky pár mám, ale ta touha mít jich stále víc a víc už začíná být u mne asi posedlostí, jestě že je člověk přeci jen omezován prostorem. Krásně vám všem kvetou