xAchimenantha
Re: xAchimenantha
I když - Miloši, zdá se mi to, nebo má ta tvoje v hrdle bílou?
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
HankaP píše:I když - Miloši, zdá se mi to, nebo má ta tvoje v hrdle bílou?
Tak jsem nebyl línej a fotnul ji ještě jednou, a co byste řekl, pane doktore?... nemá ji tam!
Hanko, taky jsem si všiml, že převažuje červená u mnoha xAchimenanth, já bych je bez označení nerozeznal. Podle mého nemá cenu přidávat další. Ale zas tak zklamaný nejsem, povedla se mi dvě křížení (MM's Masha a MM's Marie, jsou výše tady na vlákně), to při těch domácích podmínkách je úspěch.
Hm... tak to bylo jen to její nádobíčko...
No ale ony obecně asi vycházejí zajímavější, když mají víc ze smithianthy - tak třeba by nebyla špatná jako materiál pro další křížení - ať už incestem :-), nebo zapojit ještě nějakou jinou smithianthu...?
No ale ony obecně asi vycházejí zajímavější, když mají víc ze smithianthy - tak třeba by nebyla špatná jako materiál pro další křížení - ať už incestem :-), nebo zapojit ještě nějakou jinou smithianthu...?
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Přiznám se, že mě to taky napadlo, zatím se nezadařilo.
Na těch xAchimenanthách nebylo dříve poznat mezirodové křížení. Teprve nedávno jsem objevil na eBayi xAch. Nortwood's Sunburst, tam byly znaky smithianthy jasně poznat. A z ní se mi podařila dvě spojení se smith. Junko. Oba hybridy zdědily znaky smithianthy také.
Letos jsem vydražil od stejného prodejce na eBayi dvě xAchimenanthy podobné smitoškám, budou do modra či fialova, tak jsem na ně zvědav, materiálu na pokusy bude dost.
Je zajímavé, že na kresbách z devatenáctého století je xAchimenantha jako patrný a krásný mezirodový kříženec. Musela asi v té době existovat.
http://plantillustrations.org/species.p ... es=1234751
Na těch xAchimenanthách nebylo dříve poznat mezirodové křížení. Teprve nedávno jsem objevil na eBayi xAch. Nortwood's Sunburst, tam byly znaky smithianthy jasně poznat. A z ní se mi podařila dvě spojení se smith. Junko. Oba hybridy zdědily znaky smithianthy také.
Letos jsem vydražil od stejného prodejce na eBayi dvě xAchimenanthy podobné smitoškám, budou do modra či fialova, tak jsem na ně zvědav, materiálu na pokusy bude dost.
Je zajímavé, že na kresbách z devatenáctého století je xAchimenantha jako patrný a krásný mezirodový kříženec. Musela asi v té době existovat.
http://plantillustrations.org/species.p ... es=1234751
To budou nejspíš přírodní kříženci...? Možná se některé druhy otiskují líp a jiné hůř, a možná se takhle pěkně otiskuje jen některý druh smithianthy...?
Jedna je Confusion? A druhá?
Jedna je Confusion? A druhá?
korektor.cz
korektor.cz
Jo vidíš, tos mi připomněl... já měla pocit, že jsem ještě na nějakou tu červenou zapomněla...!
korektor.cz
korektor.cz
Pěkně vám to vše roste a kvete, paráda.
Taky jsem na tu Thad's narazil, vypadá zrovinka jak ten můj vyřazený bastlík.
A... ano, Colombo, jedna je Confusion a druhá Minnesota Rouser, obě z eBaye od sallys_garden. Jsou to příjemní, ochotní lidé, ale fotky na nabídkách mají někdy jak ze starého mobilu. Zas o to víc se mi budou líbit ve skutečnosti.
A... ano, Colombo, jedna je Confusion a druhá Minnesota Rouser, obě z eBaye od sallys_garden. Jsou to příjemní, ochotní lidé, ale fotky na nabídkách mají někdy jak ze starého mobilu. Zas o to víc se mi budou líbit ve skutečnosti.
Tak mi opět rozkvetla xAch. Northwood's Sunburst. Mám ji třetím rokem a stále se mi moc líbí. Při troše štěstí se dá i dále křížit.
- Aksinedka
- Kontaktovat uživatele:
Tedy, Kozlíku, kde ty kytky všude máš - to je mazec - krása.
Já už ji mám pěkně velkou, ale stále čekám na květ. No, snad se dočkám taky. :)
Miloši, nádhera.
Přihazuju...
Hani, omlouvám se! Vůbec jsem si neuvědomila, že na ně máme už speciální chlívek. :)
Nic se neděje, Jani... sama mám máslo na hlavě, že jsem ještě nepřešoupala ty předchlívkové... :-)
korektor.cz
korektor.cz
Tak už jsem se polepšila! Z téhle kyťule mám radost. Je od Miloše.
Už to bylo řečeno, je nádherná.