Zahrada
Re: Zahrada
Pár fotek, jak to vypadá u mne před domem - foceno na Silvestra z okna mobilem,omluvte kvalitu. Všimněte si,jak mám dokonale okousané tůjky
Vlaďko, ale my mluvíme o jiných zahrádkách, Ty máš zoologickou zahradu 

Bydlím v rezervaci
! Ty potvory jsou tak ofrklé, že mi chodí na druhou stranu ke slepicím na zrní. Jsem místní sponzor myslivců (akorát, že z toho nic nemám, jen škodu). A to byl teď článek v Zahrádkáři o tom, jak jsou túje jedovaté. Jak je vidět, ne všechny.
! Ty potvory jsou tak ofrklé, že mi chodí na druhou stranu ke slepicím na zrní. Jsem místní sponzor myslivců (akorát, že z toho nic nemám, jen škodu). A to byl teď článek v Zahrádkáři o tom, jak jsou túje jedovaté. Jak je vidět, ne všechny.- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
U nás sníh taky slezl, zelené mám akorát jahody....Na podzim jsem trochu přeozganizovala zahrádku, přesázela cibuloviny... jsem zvědavá, zda mi z nich něco hryzci nechali.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Vlaďko aspoň už máš udělaný jarní sestřih. Teda ale je to pro zlost
Takhle ožrané už to bylo asi před 5 lety, když byla sněhová kalamita. To už byly srnky tak unavené, že ležely pod tůjkami a dalo se k nim na metr přiblížit. Vzhledem k tomu, že vím, že to obroste, tak už to neřeším (pokud neokousají i kůru, že). Dokonce (ten není vyfocen) u jedniho keře jsem byla i ráda, chtěla jsem o ořezat, ale neměla jsem na to odvahu (nerada ty nůžky beru do rukou). Horší je, že ty potvory jsou tak navyklé, že mi chodí okousávat kytky i přes léto ačkoliv zeleného kolem je dost. A to už pak zuřím.
Chápu že je to k vzteku,člověk by je nejradši snad zabil.Mě na jaře takto niči vzácné masožravky kosí potvoráci.Ale na druhou stranu---hlavně ta poslední fotka je úplnej kýč,ale krásnej!
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Jadko, ty těm thújkám dali pokouřit! My bydlíme též u kousku lesa, srny občas koukají přes plot, ale není s nima problém. To horší jsou zajíci, ty nám zničili stromky když napadlo hodně sněhu a povrch zmrzl, okousané byly i koruny stromků. Na třešně dělají nálety ptáci z celeho okolí a na podzim oberou i černou jeřabinu ze dne na den... Jeden rok byli tak přemnožení hryzci, že odešlo několik ovocných stromů a z cibulovin vylezly jen narcisky. Myslela jsem, že mě klepne!
S černou jeřabinou to je u mne stejné. A jabka, pokud se do nich nepustí vosy, tak je naklovají sýkorky (a u země a na zemi je sežerou srny).
Nejvíce mne loni mrzelo, když mi srny ožraly růže. A vždy, když už se měly rozkvést, stihly to minimálně 4x. Bohužel nemám plot, a ty potvory jsou stále ofrklejší. Mám jen oplocenou zahrádku a i tam někdy dokážou plot přeskočit. No a zajíci jsou taky pěkné potvory. Taky znám okousaný rybíz, jeden měl oblíbené místo ve skalce, kam si chodil lehnout (někdo má ve skalce trpaslíky, jiný zajíce
). No a největší škodu dělá na jaře srnec, když shazuje parůžky. To mu je jedno, o co si dře hlavu, dokonale mi sedřel kůru na durmanu (a o ovocných stromcích ani nemluvím).Brácha měl oplocený stromkový rybíz a angrešt a srnec byl schopný roztrhat to pletivo, aby se dostal ke kmeni.
Nejvíce mne loni mrzelo, když mi srny ožraly růže. A vždy, když už se měly rozkvést, stihly to minimálně 4x. Bohužel nemám plot, a ty potvory jsou stále ofrklejší. Mám jen oplocenou zahrádku a i tam někdy dokážou plot přeskočit. No a zajíci jsou taky pěkné potvory. Taky znám okousaný rybíz, jeden měl oblíbené místo ve skalce, kam si chodil lehnout (někdo má ve skalce trpaslíky, jiný zajíce
). No a největší škodu dělá na jaře srnec, když shazuje parůžky. To mu je jedno, o co si dře hlavu, dokonale mi sedřel kůru na durmanu (a o ovocných stromcích ani nemluvím).Brácha měl oplocený stromkový rybíz a angrešt a srnec byl schopný roztrhat to pletivo, aby se dostal ke kmeni.- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Srnčí říje je taky pěkně nepříjemná, nemohli jsme spát jaký dělali kravál...
To znám. Po prvé ,když jsem takhle slyšela srnce řvát, byla jsem naštěstí doma. Jít někde venke a večer, tak se strachy pos..., Teď už vím , o co jde.
ahojky, hezky tady plkáte. já ještě nebyla obhlídnout zahrádku, tak nevím jestli něco raší...každopádně vím, že tam mám zase asi 80 kupek od krtkůůůů, ale méééga velkých
Já dneska zjistila, že mi myši sežraly juku. Zůstaly jen poházené listy po zemi.
teda Vladi ty se fakt nenudíš.......já bych už byla asi zoufalá z těch "příživníků přírodních " kolem....
- Barča 27
- Kontaktovat uživatele:
Holky u nás je to taky samý krtinec...ale že jich a jsou všechny oooooobrovskééé...Někdo říká,že to je ta nejlepší hlína...no já nevím...co na to říkáte...máte nějaké zkušenosti??
- Čejka
- Kontaktovat uživatele:
Zemina z krtinců je dobrá, protože je provzdušněná a tím, že je z hloubky neobsahuje semena plevelů.
Tak ačkoliv je venku sníh a minus 9 °C, jaro se pomalu blíží. Kvetoucí Hammamelis - vilín (zatím mi na něj srny nepřišly, foceno v pátek, dneska je pod sněhem). Fotky jsou nekvalitní, zaostřilo mi to spíše na tu loňskou trávu.
Je to báječné, když i v zimě je na zahradě něco barevného. My jsme loni zasadili svídu, je mladá, ale už větvičky trochu zabarvujou. Jinak mi kvetou jen sněženky.
U nás jen talovíny.Ale sněženky jsem okukovala...po třech letech po přesazení mi pokvetou plnokvěté,tak jsem na ně zvědavá a už se těšíííím.