Zahrada
Re: Zahrada
ahojky holky,
Evuško netuším od koho ho mám, ale asi od kámošky, co likvidovala zahradu...
Evuško netuším od koho ho mám, ale asi od kámošky, co likvidovala zahradu...
Evčo,my jsme sjeli kdejakou výstau i soukromé skalničkáře,jak jezdí Packa.Bohužel je to doba minulá...
Evi.tyhle lomikámeny snáší v pohodě i nejkrutější mrazy,ale....ve svých domovských horách prospí zimu pod metry sněhu,takže relativně v suchu.U nás jim nejvíce vadí ta naše často uplakaná zima s velkými výkyvy teplot a vlhka.Takže je jistotnější je zimovat v netop.skleníku,místnosti,prostě tam kam na ně nemůže vlhko.V létě je dávám ven,na nekrytou polici na severní stranu.V létě jim déšť nevadí.Spíš horké slunce.Proto kdo je dá na skalku,musí volit raději severní polohu a pokud možno světlý stín.Ve větším stínu méně kvetou.A na zimu přikrýt tabulkou skla k vůli tomu vlhku.Sluníčko ranní a časně dopolední jim nevadí,naopak.Poupátka zakládají koncem zimy i na podzim,protože mají v horách poměrně krátkou dobu na vegetaci,musí to stihnout a tak jak se oteplí,jdou do toho
A pak ještě pozor na zálivku pokud na ně svítí slunce,mohou se podpařit a to pak jednotlivé rúžice zhnědnou a je finito.Stalo se mi to mockrát a vím to :)))
Z bytu na chalupu to mám tak čtvrt hoďky autem.
A pak ještě pozor na zálivku pokud na ně svítí slunce,mohou se podpařit a to pak jednotlivé rúžice zhnědnou a je finito.Stalo se mi to mockrát a vím to :)))Z bytu na chalupu to mám tak čtvrt hoďky autem.
Pár fotek ze včerejška.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
holky to je nádhera
janli smekám klobouk
janli smekám klobouk
tak jsem trošku fotila...narcisky...
barvínci....
koupila jsem si hezkou krysu....aby si měli hryzci a myši s kým pokecat...
koupila jsem si hezkou krysu....aby si měli hryzci a myši s kým pokecat...
a takhle jsme odjížděly z nákupů..
Mikčo,pěkně sis nakoupila,to tě doma pochválili,viď:-))
Ten střapečkový narcis mám taky,vykvetl letos jen jeden a je jich tam snad deset cibulek,tak musím pohnojit.
Jo a ten plnokvětý barvínek je super.Do budoucna bych tě poprosila,až se trošku rozroste...mysli na mě,jo?
Co je to bíle kvetoucí,takové zajímavé kvítky?A ta tráva vpředu,to je nějaký bambus,nebo co?
Ten střapečkový narcis mám taky,vykvetl letos jen jeden a je jich tam snad deset cibulek,tak musím pohnojit.
Jo a ten plnokvětý barvínek je super.Do budoucna bych tě poprosila,až se trošku rozroste...mysli na mě,jo?
Co je to bíle kvetoucí,takové zajímavé kvítky?A ta tráva vpředu,to je nějaký bambus,nebo co?
Evi to víš že mě manžel pochválil, ale musím ho pochválit i já. dal mi na nákupy 2 tisíce (já si myslela, jaký je to škrt na kytky....)samo jsem všechno neutratila....
a taky jsem to ještě nezasadila, na zahradu jsem přijela pozdě, protože Kristýnka ještě musela do knihovny, a pak jsem ji odvážela na kytaru, tak se do toho pustím zítra. a už se moc těším......
s barvínkem na tebe budu myslet, mám ještě panašovaný tak kdybys chtěla i ten...
a taky jsem to ještě nezasadila, na zahradu jsem přijela pozdě, protože Kristýnka ještě musela do knihovny, a pak jsem ji odvážela na kytaru, tak se do toho pustím zítra. a už se moc těším......
s barvínkem na tebe budu myslet, mám ještě panašovaný tak kdybys chtěla i ten...
a ty narcisky mám od basíka všechny, ten střapatý - mám zatím 3 cibulky, ale pokvetou všechny, a doufám, že se taky hezky rozmnoží..jen aby nebyl moc citlivý......jako všechno šlechtěné..
Majko...takže ,aby se ti to dobře pamatovala ,tak obě Evy chtějí plnokvětý barvínek a za kolik prodávaly skalničky...????
Evi skalničky byly za 20 korun....super cena ne? zítra je fotnu jednotlivě, co jsem si koupila......no jo, dneska už jsem neměla čas...
a s barvínekm na tebe taky budu pamatovati....
a ještě jsem si koupila pomněnky, modré a růžové, ty od loňska chytly plíseň ,tak jsem to raději vyhodila...
a ještě jsem si koupila pomněnky, modré a růžové, ty od loňska chytly plíseň ,tak jsem to raději vyhodila...
pomněnky mi vloni taky chytily plíseň ,ale mamce vysemenily,tak si přinesu od ní...
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Mikčo, panečko to byl nákup! Já jsem muselka být skromější. Dnes jsem byla v Šumperku, na měste prodávali taky spoustu kytiček, koupila jsem si jen panašovaný kosatec a salátky do skleníku.Jsem zvědavá, jestli letos dám konečně dohromady tu skalku, abych mohla nakoupit skalničky na což se těším nejvíce..
Máš nádherné narcisky, hlavně ten střapec je krásný.
Máš nádherné narcisky, hlavně ten střapec je krásný.- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evi, pomněnky se mi objevují sem tam na zahradě ani nevím odkud...asi je má někdo v blízkosti na zahrádce.
Mně se taky od loňska vysemenily.Teda přesazovala jsem v neděli ze zahrádky do květináče 10 sazenic,ale nevím,vypadaly,že jsou loňské,protože spodní lístky měly dost hnusné hnědé.Nejsou teda pomněnky dvouletky???
tak Evičko Ká, dávám ti tady ty fotky co jsem nově koupila......jen nemám fotky všech, protože u min. 5 jsem fotila bez "kytičky" a tím pádej jsou mázlé...tak dám jen ty nerozmazané fotky. a zítra snad znova fotnu (se tam na mě dívají jak na blbečka když fotím kytky...)