Zahrada
Re: Zahrada
dále...
Majko takže 2.,3.,5,...mi kup...a jak se jmenují víš??? mají u toho cedulky???
Netřesky nějaké mám a teď přesně nevím jaké...????takže ty zatím ne...
Pár dnešních ze zahrady...
Naposledy upravil(a) jadka dne ned 10. dub 2011 21:14:20, celkem upraveno 1 x.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Jadko, řepčíky bych moc chtěla do zahrady, ale nějak se mi nedaří. Narcisky u nás teprve lezou ze země.
Reportér se hlásí ze skleniku.Kamilky kvetou jako o život.Krapet jsem podcenila hnojení,některým žloutnou listy a opadávají.Už jsem to napravila,tak snad nebudu ven stěhovat holé klacky
A trocha ze zahrádky.
A trocha ze zahrádky.
Janli, já tu nad tím slintám. Máš nádherné kytičky.
Já jsem si dnes dokoupila Lithodory diffusy (modrou, bílou a modrobílou), Erodium, Veronicu prostratu (fialkovomodrou a sytě růžovou), oranžový dianthus a vysoký phlox.
Já jsem si dnes dokoupila Lithodory diffusy (modrou, bílou a modrobílou), Erodium, Veronicu prostratu (fialkovomodrou a sytě růžovou), oranžový dianthus a vysoký phlox.
Janli teda to je nádhera,tie kamélie sú fantastickéééé !!!!
Janli,
! Ty kamélie nemají chybu 
! Ty kamélie nemají chybu 
Já tu u počítače nemohu ani dýchat nad tou krásou. Smekám klobouk, Janli, fakt nádhera. Kamélie jsou můj nesplněný sen, nemám ale na ně podmínky, tak to ani nezkouším, i když jsem je kolikrát držela v ruce, ale rozum zvítězil a vrátila jsem je zpět. I když, kdyby se zasklil můj balkón, tak by tam byla krásná zimní zahrada, ale ten vedlejší dvojitý dům trochu brání světlu... kdyby ten tam nebyl, tak si snad půjčím a zrealizuji to. No, třeba někdy. Jsi fakt třída, máš můj obdiv, nejen s kaméliemi, ale i strepsíky máš nádherné, a další kytičky také. Je tu dobrá parta, jsem ráda, že jsem se tu ocitla díky pár děvčatům, která znám z dřívějška, a že jsem se stala novou členkou. Zatím nemám zelený puntík, ale příspěvek už jsem zaplatila :-). Hezký večer švýcarkaRe: Zahrada
janli..taky chválím ,ale ne moc,abych kytičkám nepřitížila...???
Janli ,Švýcarko...uvidíme se v Praze..????
Janli ,Švýcarko...uvidíme se v Praze..????
No, já bych ráda, nechci to zakřiknout (s tím mám špatné zkušenosti), doufám že to vyjde :-). Ráda bych vás poznala v reálu :-).
Já se taky budu snažit dojet,alespoň na ten jeden den.Ale rekonstruuju byt a na chalupě to taky hoří,tak jeden nikdy neví,jak to vyjde.Švýcarko,kameliím právě stín a slabší osvětlení nevadí.V létě je mám ve stínu,na severní a západní straně.Spíše jim lidé nemohou dopřát chladné zimování,které podmiňuje kvetení.
Tak jsem dneska dojela na zahradu, stačila něco fotnou a už zase pršelo...
A teď si nepamatuju, které mám od Basíka a které z Polska...
A teď si nepamatuju, které mám od Basíka a které z Polska...
holky poradíte co to mám? BAsík už to v katalogu nemá...
Hele Vladi jak mi kvetou ty violky, cos mi koupila....
Hele Vladi jak mi kvetou ty violky, cos mi koupila....
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Další fotografie po modřencích je řepčík. Najdeš je tady:
http://www.lukon-glads.cz/fritillaria--rebciky-40
http://www.lukon-glads.cz/fritillaria--rebciky-40
Babetto díky za identifikaci...
jak tak koukám na ty fotky, tak je tam vidět, jak menža sekal trávu....nějak nedal koš a tak mám na hezky vypletém záhonku posekanou trávu.....no jo no chlap.
jak tak koukám na ty fotky, tak je tam vidět, jak menža sekal trávu....nějak nedal koš a tak mám na hezky vypletém záhonku posekanou trávu.....no jo no chlap.
janli píše:Já se taky budu snažit dojet,alespoň na ten jeden den.Ale rekonstruuju byt a na chalupě to taky hoří,tak jeden nikdy neví,jak to vyjde.Švýcarko,kameliím právě stín a slabší osvětlení nevadí.V létě je mám ve stínu,na severní a západní straně.Spíše jim lidé nemohou dopřát chladné zimování,které podmiňuje kvetení.
To je dobře, že přijedeš. Tak držím palce ať to všechno zvládneš. Taky občas nevím kam dřív a takové naklonování by se hodilo :-). No, potom mi to taky došlo, že by jim to asi tolik nevadilo. Já když viděla ty Tvé, hlavně tu světlerůžovou asi třetí od spodu? no, zapomněla jsem jak se jmenuje.. Včera jsem neodolala..byla jsem v PENNY jen pro nějakou drobnost a co myslíš, že jsem tam viděla? Kamélie :-). Neměly sice poupata ani květy, ale rostlinky byly pěkně olistěné, zdravé...a jsou pěkně narašené novými přírůstky..a asi proto, že neměly poupata, tak byly za hubičku, tak to jsem tam tu rostlinku opravdu nemohla nechat :-). Byla za 79 Kč :-). Tak jsem ji přinesla domů, po chvíli jsem jí zalila trochou dešťovky co mám na strepsíky a orchideje a dala jsem ji na okno ve spíži...Tam by se jí mohlo líbit.. Taky jsem přemýšlela, že bych ji na zimu mohla zimovat na chatě v místnosti, kde zimujeme fuchsie, jiřiny a další kytí. Jen bych potřebovala radu čím je přihnojit..a taky s venčením od kdy do kdy..Jestli přijedeš do Prahy, tak bych Tě trochu vyzpovídala. Kromě toho jsem se zamilovala do té Tvé růžové.. dají se kamélie řízkovat? Kdyby to šlo, tak bych si od Tebe ráda koupila řízek :-). Nevím jaká bude ta má, je tam obrázek červeného květu, ale tomu bych tolik nevěřila..bude to překvápko :-). Hezký den švýcarka
Evi, za ty peníze byla fakt za babku. Co se týká přihnojování, vyhovuje hnojivo jako Kristalon, občas to prohodím hnojivem na rhododendrony a azalky. Kamči mají rády kyselejší substrát. Pomíchám běžný substrát na zahradní kytky s rašelinou, přidám pár hrstí písku a pokud nejsem líná, tak skáknu do lesa pro krapet hrabanky... já vím, hrabča se nemá odcizovat, ale pár hrstí snad les přežije!
Pokud máš nějaké prostory pro zimování fuchsií, jiřin... tam s klidem dej i kamélii. Hlavně tam nesmí být dlouhodobě hodně pod nulou, ale -1, -2 °C ustojí v pohodě. Ven je dávám většinou v polovině až koncem dubna. Teď čekám, až se malinko oteplí, a šup s nimi ven. Snažím se je dávat spíš do stínu, ale na některých místech je i horké letní západní slunce a vydrží to taky. Všeobecně čím světlejší květ, tím méně slunce. Uklízím je až v říjnu, protože chladno jim nevadí.
Ta růžová, co se ti líbí, je Japonka Hagoromo. Synonymum je Magnoliaeflora - magnóliokvětá. Tomu typu květu se říká hose in hose, trubka v trubce :))), protože ten květ je dvojitý. Je to poměrně vzácná odrůda, mám ji od zámeckého zahradníka a pěstitele kamélií pana Dvořáka z Rájce nad Svitavou.
Dají se množit řízkováním, ale je to běh na dlouhou trať. Koření moc neochotně. Ale mohu to zkusit a pokusím se ti ji namnožit.
Ať žije jaro!!!
Pokud máš nějaké prostory pro zimování fuchsií, jiřin... tam s klidem dej i kamélii. Hlavně tam nesmí být dlouhodobě hodně pod nulou, ale -1, -2 °C ustojí v pohodě. Ven je dávám většinou v polovině až koncem dubna. Teď čekám, až se malinko oteplí, a šup s nimi ven. Snažím se je dávat spíš do stínu, ale na některých místech je i horké letní západní slunce a vydrží to taky. Všeobecně čím světlejší květ, tím méně slunce. Uklízím je až v říjnu, protože chladno jim nevadí.
Ta růžová, co se ti líbí, je Japonka Hagoromo. Synonymum je Magnoliaeflora - magnóliokvětá. Tomu typu květu se říká hose in hose, trubka v trubce :))), protože ten květ je dvojitý. Je to poměrně vzácná odrůda, mám ji od zámeckého zahradníka a pěstitele kamélií pana Dvořáka z Rájce nad Svitavou.
Dají se množit řízkováním, ale je to běh na dlouhou trať. Koření moc neochotně. Ale mohu to zkusit a pokusím se ti ji namnožit.
Ať žije jaro!!!