Čo nám práve... (slina přinese :-)
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
No to já jsem si před skoro jedenácti lety jela pro psa do Jiříkova u Rumburka - na inzerát, vlakem, 29. prosince po práci - takže jsme tam s dcerou dorazily kolem šesté večer - tma jak v pytli, a ještě ten den napadlo dvacet cenťáků sněhu. Vystoupily jsme na zastávce v Jiříkově a začaly hledat ulici Plzeňskou. Teda takovou beznaděj jako tam jsem snad nikde jinde nepoznala... Ulice liduprázdné, naprosto neoznačené - a když už se čirou náhodou objevil kolemjdoucí, tvářil se, jako by snad slyšel prvně, že by ulice mohly mít názvy... :-)
Ta cesta od nádraží je asi jeden a tři čtvrtě kilometru - a my tam bloudily hodinu! (A pak jsme zjistily, že jsme měly vystoupit už o zastávku dřív - odtamtud je to nějakých 300-400 metrů. :-)
Ale stálo to za to - domů jsme přivezly Nikýska a na tu anabázi celá léta vzpomínáme s láskou...
Ta cesta od nádraží je asi jeden a tři čtvrtě kilometru - a my tam bloudily hodinu! (A pak jsme zjistily, že jsme měly vystoupit už o zastávku dřív - odtamtud je to nějakých 300-400 metrů. :-)
Ale stálo to za to - domů jsme přivezly Nikýska a na tu anabázi celá léta vzpomínáme s láskou...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Jiříkov je i u nás. Vesnička kde snad ani jeden člověk nemá zaměstnání, kam jede autobus jednou denně, obchod tam není vůbec, jen hospoda nechybí. V zimě je mockrát totálně odříznutá od zbytku světa.
Máš doma pěknou dvojku, krásného pesana a želvovinovou kočičku - tohle zbarvení se mi vždycky líbilo.
Máš doma pěknou dvojku, krásného pesana a želvovinovou kočičku - tohle zbarvení se mi vždycky líbilo.

Už nemám - z kočky je 1+4 a Nikitku jsme vrátili do jejího kraje, do lesa vedle naší chaloupky, letos v dubnu, v noci před jarní burzou. Oni už jí tehdy byly tři, tak to uběhlo trochu dřív...
A jinak tenhle severočeský Jiříkov je čtyřtisícové město (počtem obyvatel větší než Břidličná, ale na poloviční rozloze :-).
A jinak tenhle severočeský Jiříkov je čtyřtisícové město (počtem obyvatel větší než Břidličná, ale na poloviční rozloze :-).
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Hmm, už k vůli tomu jsem si řekla..... už žádné zvíře..... a co myslíš?? Zase si nás našla další kočka. Už máme tři. Pejsinda máme 12 letou, má zdravotní potíže. Kdo ví jak dlouho bude.... nechci ani pomyslet.
Jejda, to se říká vždycky.. taky jsme mívali výstavní zvířata, člověk neví, jakou rasu a barvu a jméno vybrat, ale potom jsme s tím skončili a dnes už dávno sbíráme jen odložená nebo opuštěná zvířata.. jsou báječná, a vůbec mě nevadí, že nemají rodokmen. Ostatně, já o tom svém taky nevím..

- JarkaMirka
- Kontaktovat uživatele:
Máš úplnou pravdu...... kolikrát člověk vybírá až svým způsobem přebere a nakonec zjistí, že mu je jedno, jestli má doma oříška nebo elitu, hlavně když tam je někdo, kdo ho nezklame ;o))))))
ahojky, tak my máme "zatím " jen jednoho pesana.....tcháni mají na zahradě 2 psy, 2 kocoury, 10 slepic a měli i 2 kozy, ty ale neměly kůzlata, tak ani nedávaly mlíko, takže je tcháni dali kamarádce, co dělá kozí sýry, mlíka....
samo až budeme na zahradě, tak se nám něco do baráku ještě nastěhuje určitě...
samo až budeme na zahradě, tak se nám něco do baráku ještě nastěhuje určitě...
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Jééé, kozy! To jsou suprové zvířata, jednu bych chtěla.
tak to bych se s tebou docela hádala
. máme pozemek vedle tchánů a tcháni si loni na podzim ty svoje kozeny pustili k nám na pastvu. a já jelikož jsem měla nově nasázené tulipánky a narcisy a bylo docela teplo, tak už mi začalo kytí vylézat. no a milé kozenky (jmenujou se Lída a Geňa) mi to moje kytí vytáhly, já myslela že budu ještě v ten den dělat klobásky....... 
. máme pozemek vedle tchánů a tcháni si loni na podzim ty svoje kozeny pustili k nám na pastvu. a já jelikož jsem měla nově nasázené tulipánky a narcisy a bylo docela teplo, tak už mi začalo kytí vylézat. no a milé kozenky (jmenujou se Lída a Geňa) mi to moje kytí vytáhly, já myslela že budu ještě v ten den dělat klobásky....... 
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Já vím, jsou to potfory, sežerou na co příjdou,ale jinak je to užitečné zvíře. Jako děcko jsem chodila potají sousedům vydojovat kozenu přímo na pastvě, jen tak trochu mléka do hrníčku a jak mi chutnalo!
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
teda ženský si vybírejte zda s pp nebo bez. mě to je taky fuk. my máme oboje a kdybych mohla tak jich budu mít klidně 50
jen mít na ně dost financíRe: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Betty, raději jsem s diskuzí přešla sem, abych v tom členění nedělala guláš.
My jsme důchodci, a to je o něčem jiném. I když manžel ještě soukromně pracuje, ale kytičky už ho v současné době asi berou víc. A když to jde, určuje si čas sám.
My jsme důchodci, a to je o něčem jiném. I když manžel ještě soukromně pracuje, ale kytičky už ho v současné době asi berou víc. A když to jde, určuje si čas sám.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Ano, vím že jsi mi to říkala, že jste oba v důchodu. U nás je to složitější. Mě nechce závoní doktor po úraze pustit zpět do práce, takže čekám na výpověď. V našem regionu o práci nezavadíš ani náhodou a do důchodu sakra daleko....
S tím zaměstnáním je to dneska zlé, to je mi Tě líto. Já jsem nezaměstnanost nepoznala, respektive stalo se mi to, ale tak nějak se mi podařilo přenést si práci z bývalého zaměstnání domů, takže jsem to do důchodu nějak doklepala jako OSVČ.
- Barča 27
- Kontaktovat uživatele:
Ahojda Babett...no nevím jak to tu funguje...tak snad mi to nějak půjde....:o)) 

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
No hurááá, už je tady další fialková dušička! Srdečně tě vítám. 

vítám tě tady nová fialková dušičko....
Tak tě tu vítáme, nová dušičko fialí...

- Barča 27
- Kontaktovat uživatele:
Děvčata děkuji za přivítání...zatím se jen rozkoukávám...ale ono to půjde... 

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Neboooj, klidně se ptej a diskutuj...