Zahrada
Re: Zahrada
Holky, a nepotřebujete tam nějaká semínka? Viděla jsem na eBayi zajímavou nabídku z Indie - čekanka, silenka, blín, pcháč... ;-)
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Dneska už to na zahradě vypadá zase jinak. Včera odpoledne a večer trochu sprchlo (a že to už u nás bylo třeba) a dneska už vylezly sněženky i s květy i u nás (v sobotu po nich ani vidu). Totéž krokusy, jestli se počasí nezmění, za 2 dny kvetou.
Taky se mi podařilo překvapit nemilé návštěvníky - 20 m ode mne vyběhli zpod keře 3 divočáci, pořádní macci, na zádech černé štětiny jak kartáč. Takhle zblízka jsem je ještě neviděla. Naštěstí se zlekli více než já a utekli (kdyby věděli, že já jsem tvrdá, byla bych snadná kořist
). Pod zahrádkou mám vyrytou jámu tak 2x2 m a půl metru do hloubky. Asi bych se měla podívat, jestli tam někde nerostou lanýže, jinak nevím, co dobrého by tam mohli hledat
.
Taky se mi podařilo překvapit nemilé návštěvníky - 20 m ode mne vyběhli zpod keře 3 divočáci, pořádní macci, na zádech černé štětiny jak kartáč. Takhle zblízka jsem je ještě neviděla. Naštěstí se zlekli více než já a utekli (kdyby věděli, že já jsem tvrdá, byla bych snadná kořist
). Pod zahrádkou mám vyrytou jámu tak 2x2 m a půl metru do hloubky. Asi bych se měla podívat, jestli tam někde nerostou lanýže, jinak nevím, co dobrého by tam mohli hledat
.Re: Zahrada
Tak s těmi plevely se asi nechytám, co? No, dobrá... :-)
A co hořce?
Heli, nepěstuješ taky ze semínek? Mají tam 12 druhů (teda včetně 3 hořečků), některé jsou fakt zajímavé, a všechny nádherné...!
http://www.ebay.com/sch/m.html?_odkw=&_ ... &_from=R40
A co hořce?
Heli, nepěstuješ taky ze semínek? Mají tam 12 druhů (teda včetně 3 hořečků), některé jsou fakt zajímavé, a všechny nádherné...!
http://www.ebay.com/sch/m.html?_odkw=&_ ... &_from=R40
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Hani, plevelů máme dost vlastních, ale ty hořce jsou opravdu nádherné.
Haničko, jsou nádherné, ale já už výsevy nezvládám. Dělám většinu věcí jednou rukou, a to levou. Jde mi to pomalu, nic nestíhám. Mám přesázet strepsy, ale potřebovala bych na to brigádníka.
Holky a kluci, už brzy budeme řešit, co dát zase na okna do truhlíků. Vloni se mi osvědčily hlíznaté begonie, krásně kvetoucí a v několika barvách kupuji u nás v Polsku, kvetly docela dobře, ale v zemi neudělaly žádnou hlízku, jen takové mini, které se mi nepodařilo přes zimu uchovat, takže nemám nic. Proto pořebuji vaši radu, jestli nebude lepší investovat do větších hlíz a koupit je přes e-shop, nemáte někdo s tím dobré zkušenosti, případně u koho, nabídek na netu je dost...
Děkuji za radu.
Děkuji za radu.
Ivčo, zkus toto - http://www.begonie.cz/. Brala jsem od něho begonky stabilně. Ale teď mám jiné podmínky, tak už nemohu.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Iví, je pravda, že některé begonie ani hlizu nedělají, nebo jen opravdu malou, proto je tu možnost koupit si právě ony hlízy, begonie.cz jsou určitě dobrý, a též jsem měl dobré zkušenosti s hlízami od Lukonů...
Jani, Mirku - díky vám oběma za tip. Určitě si objednám.
Tak mě zase sluníčko vytáhlo na zahradu, myslela jsem si, že to tam trochu povylezlo, ale zatím se tomu moc nechce. Čemeřici asi něco okusuje a talovínek se trochu snaží.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Pacenko, alespoň u vás se něco děje. U nás je jen ho..., musím ho pouklízet po zahradě.
Evuško, u vás je všechno dřív, je to mezi domy chráněné, my jsme mrazová kotlinka.
- febra
- Kontaktovat uživatele:
Hezky vám to kvete, jaro už je tu a letos hodně brzy.