Zahrada
Re: Zahrada
Aničko, mohlo by být, pak jak budu s Evou, tak se jí zeptám, a uvidím, jestli potvrdí.
Dobrý večer. Na zahradě jsem nestačila fotit, ale manžel se radoval z prvního kvítku údajně choulostivé a u nás téměř nepěstovatelné rostlinky Eritrichium nanum. Koupil si ji na návštěvě u skalničkáře Pospíšila v Rosicích. Pan Pospíšil nám řekl, že je to těžko pěstovatelná potvůrka, a to byla pro manžela výzva.
Dnes ji mobilem vyfotil, je to roztomilý prcek.Ten modrý shluk je krmení pro milou návštěvu.
Dnes ji mobilem vyfotil, je to roztomilý prcek.Ten modrý shluk je krmení pro milou návštěvu.
Helenko, pozdravuj manžela, že to je nádherné kvítko. A držím palce, aby se radoval i příští a další roky. 

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Helenko, pěkná kytička, tak ať manžovi roste, a co ta návnada? To máš pro slimáky?
Říkám si, že to má květ jako pomněnka, a ona to pomněnečka zakrslá...
Ale víc se mi líbí starší název - pomněnka trpasličná - to má takovou mile dvojsmyslnou koncovku... :-)
Ale víc se mi líbí starší název - pomněnka trpasličná - to má takovou mile dvojsmyslnou koncovku... :-)
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Ano, to krmení je tam pro slimáky, protože vzácnější skalničky jim chutnají nejvíc.
Krásný prcek. Taky jsem si říkala, že to kvátko je jak pomněnka.
Nevím, kam to patří, ale fotka je ze zahrady. Odvezli jsme na zahradu a dnes mi takto kvetla [s]Siesta[/s] Fiesta.
Naposledy upravil(a) HankaP dne ned 29. čer 2014 0:15:57, celkem upraveno 1 x.
Důvod: ... opraveno (viz dále)
Důvod: ... opraveno (viz dále)
Packo, jestli to je ibišek, ale asi ano, tak je parádní, krásný, sice venkovní ani pokojový ibišek Siesta neznám, ale mohu se mýlit. Znám Fiestu, je pokojová, ale podobnost ani náhodou. Ale tvůj květ je krásný, nadýchaný a snad dokonce i dvouřadý. Paráda!!!
Františku, květ je jednoduchý, ale na zahradě na slunku je tak velký (cca 20 cm v průměru), že se lístky květu překrývají. Když si to zvětšíš, je to vidět.
Ajbišt je, Helenko, nádherný!!!
Já si to zvětšil právě, a proto jsem se domníval, že má dvě řady, ano překrývají se, asi to mate. To nic nemění na tom, že květ je parádní. Já bych řekl Fiesta, ale na zahradě, jak do ní pere sluníčko, tak mírně vyšisovaná.
A velikost květu suprová!!!
A velikost květu suprová!!!Re: Zahrada
Já jsem ji dostala, na cedulku jsem se na zahradě nepodívala, je možné, že jsem to popletla. Zítra se podívám.
Františku, děkuji za opravu, jsem sklerotik. Tady v pokojovkách jsem dávala jeho fotku z bytu v září 2011 a je to opravdu Fiesta.
Omlouvám se za mystifikaci.
Omlouvám se za mystifikaci.
Nevadí, je stejně krásná, ať se jmenuje, jak chce.
Na zahradě mi vyrostly a vykvetly ostrožky - obřiska. :)