Zahrada
Re: Zahrada
Zlato, p. Basík má zahradu a firmičku asi 40 km od nás, v Chýnově. 

Jani, díky za info. Má tam pár zajímavých věcí, možná pustím kačku. Ale až dodělám zahradu.
Evi, koukám, že jsi v plném rozpuku. Moc pěkné kvítí.
Evi, koukám, že jsi v plném rozpuku. Moc pěkné kvítí.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evuško, vidím, že máš cibuloviny v květináčích, moc se mi to líbí, asi na podzim taky vyryji a zkusím to. V květináčích mám jen lilie, protože mi je hryzci sklízeli a už jsem z nich skoro nic neměla.
Dano, to kvůli místu. Já s nima šíbuju. Když kvetou, jsou na schodech, nebo někde, kde na ně vidím, a po odkvětu jdou za barák pod šňůry na prádlo a na schodech je vystřídají letničky.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Děvčata a chlapci, potřebuji zasadit něco z trvalek, co dlouho kvete, do koutu zahrady pod les, kam jde sluníčko pár hodin dopoledne, zem kamenitá, samá břidlice. Nějaký nápad?
Dano, musí to kvést? Já bych do takového místa nacpala různé funkie. Je jich milion druhů, různobarevné listy, světlo nepotřebují, jen občas vodu. Na zem taky náročné nejsou.
Nebo heuchery - vzpomínám si, že v botance jsou vysázené vyloženě v lese...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Jo jo, ty hosty a heuchery máme vedle sebe a u toho ještě škornice (epimedium) a čechravy (astilbe).
Škornice jsem nenašla. Můžu nafotit zítra. Teď kvetou, listí až později.
Škornice jsem nenašla. Můžu nafotit zítra. Teď kvetou, listí až později.
Hosty i dlužichy mám taky ráda. Když jsem měla stín, než pokáceli staletý kaštan, tak tam se jim dařilo. Akorát na dlužichách mi vadí, že časem vyholují spodek a nejsou tak vzhledné. Nikdy jsem nenašla odvahu je nějak zmlazovat, jestli to vůbec jde.
Zrovna dneska jsme o tom klackovatění mluvili s manželem. On to zítra bude zkoušet zmladit. Za jak dlouho budu schopná napsat, jestli přežily, nevím. Možnost by byla i v tom je buď přisypat zeminou, kde to jde, nebo vyrýt a zasadit níž. Momentálně je ve fázi četby v moudrých knihách.
:-)
:-)- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Díky za tipy, kouknu na to, co to vlastně je za kytičky, moc to neznám. Vyryla jsem ze zahrady kousek echinacey s koláčem fialek, nemám to kam dát, tak to píchnu asi tam, co to udělá, a když to nepůjde, tak vyměním. Ještě bych tam přidala trošku krokusků a nějaký tulipánek, aby to kvetlo i na jaře.
Dano, ještě čemeřice. To bys měla květy hodně brzy. A mezi to talovíny.
A už máš záhon plný :-).
A už máš záhon plný :-).
Babetta píše:Děvčata a chlapci, potřebuji zasadit něco z trvalek, co dlouho kvete, do koutu zahrady pod les, kam jde sluníčko pár hodin dopoledne, zem kamenitá, samá břidlice. Nějaký nápad?
Danuš, hledala jsem něco jiného, a natrefila na jiné diskusi, co zasadit do stínu pod ořešák. Možná by se ti něco z toho hodilo.
http://www.profizahrada.cz/forum/vt/cz/ ... -do-stinu/
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem do té skruže pod les zasadila to původní, co v ní bylo. Echinacea a fialky. Když se nebude dařit, vždy to můžu vyměnit.
Vladi, dobrá inspirace, kouknu na to.
Evuško, čemeřici mám, ale je to potvora docela choulostivá, trvalo jí, než si sedla a začala mi růst. Raději s ní hýbat nebudu.
Vladi, dobrá inspirace, kouknu na to.
Evuško, čemeřici mám, ale je to potvora docela choulostivá, trvalo jí, než si sedla a začala mi růst. Raději s ní hýbat nebudu.
Danuš, nádhera. Kdybys někdy měla kousínek navíc a mohla postrádat, brala bych.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Vladi, ráda se podělím. Napíšu si tě a příležitostně dodám.