Čo nám práve... (slina přinese :-)
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Pepčo, tak ty to budeš mít ještě napínavější než já. Ale kytky taky pořád okukuji. Už aby to krásně kvetlo a rostlo!
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Zuzko, postižení jsme tu všichni, ale je to nemoc, které se nebráníme. Pořád vyhlížím jaro a když hlásili další vydatnou nadílku sněhu, zkazili mi radost.
Babett, ani nemluv, ráno se vzbudím, vidím nové 3 cm sněhu, venku vítr... brr. Tak mám hnedle taky po náladě. :-/
- Čejka
- Kontaktovat uživatele:
Jo, kdyby to byly tři, tak to se mnou ani nehne, u nás minimálně třicet, už to není kam házet.
U nás je to na dvaceti a furt padá. Hrůůůůůůza!
ZuzanaH píše:Holky, já vám musím něco říct, protože vím, že tady to napsat - říct můžu. Já už se hrozně těším na kytičky, už to se mnou mlátí, až budu přesazovat, rozdělovat a těšit se na kvetení.
Já asi nejsem normální, že? Nebo jo?
Kdysi jsem dělala kaktusy, a velmi slavný kaktusář říkával, jak se denně z Vranova jezdil dívat, jak se jim daří... mimochodem, ony kvetou jen půl dne, dopol... taky jsem bývala taková.

U nás taky tak, hned po obědě se na to vrhám
(i když mám pocit, při tom, jak to padá, že je to zbytečné, ale čekám návštěvu, tak aby dojeli).
(i když mám pocit, při tom, jak to padá, že je to zbytečné, ale čekám návštěvu, tak aby dojeli).- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Musíme průběžně odhazovat, kdyby něco. Nevyjeli bychom s autem. Pořád valí.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Já už mám taky předobědovou rozcvičku za sebou, ale pořád padá, tak když se mi bude chtít, tak na to ještě jednou vlítnu večer. Ale odpo půjdeme sáňovat, tak nevím, zda se mi bude chtít. 

Hotovo, nevím, jak dlouho mi to vydrží, protože pořád sype, navíc je sníh těžký jak
.
.Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Holky, neznáte některá tuto kytičku? http://dafral.cz/index.php?p=bougainvillea
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
No, ve Španělsku roste u každého plotu, je krásná, takový keře to byly. Ale nikdy jsem si netroufla ji pěstovat.
No právě, taky se mi líbí - je taková zvláštní. Pořád po ní v Dafralu pokukuji, jestli zkusit, či nezkusit.
Ale jo holky, bouganwillea se pěstuje i u nás docela dobře. Někdo ji má na zimu v chladnějším pokoji, to je na zimu lepší. Já ji mívala celé léto venku. Tyhle nové barevné sorty snesou i teplejší zimování. Zuzko, mívají je ve všech barvách na každé výstavě kytek a i v supermarketech na kytky. Taky tyhle nové rostou pomalu a nejsou moc vysoký. Já měla ve skleníku botanickou, ta lezla po stropě do 4 metrů :)) a ještě měla trny, mrcha.
A jde to udržovat malý vzrůst, třeba jako u fíkusů? Jako fakt se mi líbí hoodně moc.
Mám jednu doma, přes léto je na balkóně, přes zimu v chladné ložnici skoro bez zálivky.
Děvčata, jestli chcete mít krásnou bouganvileu, tak pěstovat jako klasické citrusy a bude vám dělat jen radost. ;)
No to je rada, jako citrusy... copak jsem někdy měla citrus??? :-)
Ale bougainvileu jo, asi pět let, a pak se někde stala chyba... malý květináč, rychle vysychala, já to zalila, asi spíš přelila, a tak ty suché kořeny shnily. :-((
Mně vždycky tykovýhle poklad nadělí tchán a pak se furt ptá, jak se jí daří. Mám pocit, že i trochu škodolibě... minulý týden mě začal připravovat na sandevilu. Tak bych měla začít študovat, jak s tím zacházet.
Ale bougainvileu jo, asi pět let, a pak se někde stala chyba... malý květináč, rychle vysychala, já to zalila, asi spíš přelila, a tak ty suché kořeny shnily. :-((
Mně vždycky tykovýhle poklad nadělí tchán a pak se furt ptá, jak se jí daří. Mám pocit, že i trochu škodolibě... minulý týden mě začal připravovat na sandevilu. Tak bych měla začít študovat, jak s tím zacházet.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evuško, ty nevděčnice!
Dostáváš kytičky od tchána. To by mého tchána nikdy nenapadlo. Ten by mi koupil slepice.
Holky a klucí, oteplilo se a ptáčci v lesíku zpívají, jupí! Už nemá padat ani sníh. Já se tak těším na tu zelenou, že si snad vymaluji na zeleno.
Dostáváš kytičky od tchána. To by mého tchána nikdy nenapadlo. Ten by mi koupil slepice.
Holky a klucí, oteplilo se a ptáčci v lesíku zpívají, jupí! Už nemá padat ani sníh. Já se tak těším na tu zelenou, že si snad vymaluji na zeleno.
Betty, proto jsem si nechala vymalovat pracovnu na zeleno
. To dlouhodobé "šedivo" venku mě už taky nebaví.
. To dlouhodobé "šedivo" venku mě už taky nebaví.