Čo nám práve... (slina přinese :-)
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Já mám perfektní zkušenost se substrátem od fmy FLORCOM. Ten obsahuje bílou vrchovištní litevskou rašelinu. Má mnohem lepší vlastnosti než černá rašelina. Navíc ten substrát působí lehce, načechraně. Smůla je, že od loňského roku jsem už na něj nenarazila. Ten supres chci také vyzkoušet.
Jo a ta přeslička se mi osvědčila. Už jsem to tu psala. A to jsem to stříkla normálním ještě vlažným odvarem. 1 č. l. na 1/4 l vody. Dneska je zemička čistá jako sklíčko.
Jo a ta přeslička se mi osvědčila. Už jsem to tu psala. A to jsem to stříkla normálním ještě vlažným odvarem. 1 č. l. na 1/4 l vody. Dneska je zemička čistá jako sklíčko.
Naposledy upravil(a) janli dne pát 15. bře 2013 15:09:02, celkem upraveno 1 x.
No vyloženě nekvete, ale za pokus nic nedám.
I když z toho vybírám největší klacky, stejně tu plíseň mám.
I když z toho vybírám největší klacky, stejně tu plíseň mám.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Můžu se Ti po něm mrknout, přece jen nakupuji z velkoobchodu a tam je ledasco, a myslím, že tohle tam mají též.
Betty, ale ten na odkazu není ten supresivní, ale ten tzv. jemně mletý, který jsem jim kritizovala.
Když si, Helenko, na tom odkazu zadáš do hledacího řádku supr. substrát, vyhodí ti to x nabídek.
Jani, já vím, ale chtěla jsem Betty upozornit, aby si je nezaměnila. Až do mne přestane Honza kopat
, hodím foto.
, hodím foto.- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Kouknu po něm, ale myslím, že s poštovným by to vyšlo stejně jak někde v zahradnictví.
- picris
- Kontaktovat uživatele:
Babett, bohužel ještě o dost více, já, ač z Budějovic, kde to vynalezli, :))) ho nemohu tady nikde sehnat. A když jsem to hledala, všude je poštovný 100 Kč a více :(. Štvou mne.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Jak vypadá, hoďte sem foto... mrknu se, za kolik je...
- Miška
- Kontaktovat uživatele:
Tady je třeba patnáctilitrovka za 76 Kč, ale poslední 2 kusy - http://www.kvetiny-chudejova.cz/substraty.html?vyhledavani=v%C3%BDsev%2010l&vsude=1&list=&xmlid=519208.
Tady dokonce za 67 Kč - http://www.prohopo.cz/cs/p-1445-forestina-substrat-supresivni-pro-vysev-a-mnozeni-15l/?cat=12.
Tady dokonce za 67 Kč - http://www.prohopo.cz/cs/p-1445-forestina-substrat-supresivni-pro-vysev-a-mnozeni-15l/?cat=12.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Hm... koukám, že mám ceník ještě z loni, letos to ještě neposlali. :(
Tak už fotku dávat nemusím, je to přesně on, ten 15 litrů.
Koukej si, Helenko, Honzu zpacifikovat, nebo až přijedu, dostane za uši, lotr kulatej! Ha, hááá.
Tady pár fotek z toho Mexika. Ale bohužel je to jen zlomek, ostatní jsem ztratil při stěhování... :(
http://cirrhus.rajce.idnes.cz/Mexiko_2006/
http://cirrhus.rajce.idnes.cz/Mexiko_2006/
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
No to musela být fakt balada, už se těším, až se budu smažit u nás na jižním svahu. :)
Už jsem to v rychlosti zkoukla, paráda. Zajímalo by mě, jestli ten bílo-fialový květ není Clitoria ternata. Teď musím se psem, pak to prolistuju podrobně.
Jani, tak to nepomůžu, já se v kaktusech nevyznám. Byl to ale jediný kvetoucí kaktus, který jem v Mexiku kromě opuncií potkal. A nenechej se zmást fotkou. Byl růžovo-fialový, ne bílo-fialový...
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Jelikož jsou kaktusy moji miláčci, lehce je znám - nebýt jich, tak nejsem vůbec zahradníkem.
Dle mě to bude nějaký thelocactus - fialové květy jsou typické, a navíc jsou z Mexika, zajímavé je, že je rostlina docela placatá... ale i tak to vidím na nějaký thelocactus...
Dle mě to bude nějaký thelocactus - fialové květy jsou typické, a navíc jsou z Mexika, zajímavé je, že je rostlina docela placatá... ale i tak to vidím na nějaký thelocactus...
Naposledy upravil(a) miroslav dne pát 15. bře 2013 21:20:12, celkem upraveno 1 x.
No, to rozeberte s Janinkou, já do kaktusů vážně nedělám. :D