Čo nám práve... (slina přinese :-)
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
perlit jen vlhký, já to jednou taky přepískla, tak jsem do toho vrazila samozavlažovací knot a nechala ho viset volně ven a ono to samo přebytek vyteklo. A když hnojíš musíš vrchem - jinak si na perlitu vypěstuješ super mech 

Dobré ránko,
přebytečnou vodu jsem z perlitu vylila, fialky doufám projednou přelití vydrží. A mech si teda doma dobrovolně pěstovat nebudu, abych se pak nemusela přihlásit do klubu mechařů.
Akorát se mi zdá, že se to trošičku komplikuje s tím hnojením. Do teďka jsem přidávala hnojivo do každé zálivky, tak je asi budu hnojit jednou za dva týdny, když bude perlit skoro vyschlý. Jen se trošku bojím zalívání vrchem. Doufám, že mi to bude fungovat, většinou se mi "dařilo", že fialky mezi zalíváním přeschly, no a taková péče se jim nelíbila, tak to tímhle způsobem doufám vyřeším.
přebytečnou vodu jsem z perlitu vylila, fialky doufám projednou přelití vydrží. A mech si teda doma dobrovolně pěstovat nebudu, abych se pak nemusela přihlásit do klubu mechařů.
Akorát se mi zdá, že se to trošičku komplikuje s tím hnojením. Do teďka jsem přidávala hnojivo do každé zálivky, tak je asi budu hnojit jednou za dva týdny, když bude perlit skoro vyschlý. Jen se trošku bojím zalívání vrchem. Doufám, že mi to bude fungovat, většinou se mi "dařilo", že fialky mezi zalíváním přeschly, no a taková péče se jim nelíbila, tak to tímhle způsobem doufám vyřeším.
modrakocka1 píše:Ahoj Jani co ty semínka, dělají už něco?
Příště přijeď taky bylo to fakt bezva, řekla bych nejlepší setkání ze všech
Ahojky Ív, semínka nedělají zatím vůbec nic, čekám
Sraz příště určitě nevynechám, ráda bych Vás poznala osobně a možná taky požádala o pár lístečků fialek, 2 mi od tebe umřely, ale jinak se zatím drží a čekám až se jim vytvoří ještě aspoň jeden lísteček nebo víc
Zdraví Jana
P.S.: Mimo jiné jsem úplně propadla kouzlu pletení z papíru - plánuju, že si udělám na fialky ozdobné květináče, nic to nestojí, jen lepidlo, noviny a čas......... potom nějaká barvička na konečnou úpravu, ale ten efekt.....
tak to se těším až tě poznám 

Bubli a co aeschy..... - už koření???
mikina píše:Bubli a co aeschy..... - už koření???
Ahojky MIku - jeden už ano u druhého na kořínky pořád čekám...těším se až bude tak nádherný jako ho máš ty.....

mně se při zakořeňováni osvědčili jiffy tablety. v těch to jde skoro samo 

tabletky neznám , jsem v mnoha směrech nováček :-))
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Marti já se přiznám - téměř nehnojím. Sázím do zeminy na pokojovky kde už nějaké hnojivo je a když se mi už fialka nelíbí tak přesadím do čerstvé, ale taky občas liju vrchem ono to do toho perlitu zbytek vyteče a to mají kytky rády.
Jani mě taky ještě semínka nelezou, a to jsem zvědavá jaké budou. Takhle jsem vypěstovala i kaktusy z ovoce (nevím teď název)
Jani mě taky ještě semínka nelezou, a to jsem zvědavá jaké budou. Takhle jsem vypěstovala i kaktusy z ovoce (nevím teď název)
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
jo opuncie, ale ten plod se nějak jmenuje...
Jani mě pletení z papíru taky baví, jen kdyby mi někdo ruličkoval to mě zas těžce nebaví
Jani mě pletení z papíru taky baví, jen kdyby mi někdo ruličkoval to mě zas těžce nebaví
- terka.k2
- Kontaktovat uživatele:
Marti..já zalévám jedině vrchem a je úplně jedno jestli je v lahvi jen voda a nebo i hnojivo...jen dávám pozor,abych nelila vodu do srdíček ..ale protože mi manžel udělal takový krásný nalejvátko,tak se hadičkou trefím přesně tam,kam chci..co vyteče dole,tak se vsákne do perlitu a vytvoří dobré mikroklima pro kytičku ...já jsem velmi spokojená ..a do perlitu vodu už neleju ..myslím zvlášť 

Leda kaktusové fíky se jim říká...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Zdeničko, i Tobě hezkou dobrou noc 

Ív, mě to pletení z papíru šíleně chytlo, ty přípravy mě teda taky nebaví, to je nekonečné, ale není kdo by motal, ale baví mě na tom ta možnost uděklat vlastně cokoliv a nejsi ničím svázaná, záleží na představivosti. Co ráda pleteš ty?
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
já jsem si upletla kryt na kytku a prostírání, ale pak mě to přestalo bavit, protože došli ruličky. dost mě baví pletení z pedigu, ale to už jsem nedělala hooodně dlouho a to mám ještě asi 3 nebo 4 připravený desky jako dna k podnosům.
No ten pedig je asi fajn, ale už musíš koupit proutí, ten papír, je nenáročnej, je ho všude dost... Začínám si v tom fofru co mám po nocích vyrábět obaly na kytičky a docela si u tioho psychicky odpočívám. Víko ještě neumím uplést, ale podle návodů bych si s tím asi poradila.
Bubli a kdy spíš???? já jsem divná, ale jak padne desátá večerní a není žádná akce, tak prostě padám do peřin 

jé a já ostuda ani nepozdravila. ahojky ve spolek, u nás je krásně sluníčko, už peru jednu pračku, tak pověsím na balkon a pak mně čekají ještě další 2 

Miki, já v podstatě nespím a pak to jednou za čas se mnou bouchne a spím tvrdě.... pozůstatek z kojení, byla jsem jakoby pořád vzhůru, dcera spala s námi v posteli a teď ten slabý spánek těžko odbourávám, ale jinak jsem od příprody holka co hodně vydrží, přibývající roky ukážou jak to ude dál.....