Zahrada
Re: Zahrada
Packo,já tam vrazím ruku a tahám,tahám,tahám....no a jsou tam pořád:-)
Chemii nechceme používat,je to zbytečné.Jinak vodě nic není.Máme malý vodotrysk s filtrací.Pár leknínů,které občas vykvetou.Rybky už nemáme pár let.Bylo to drahé krmení pro sousedovy kočky.
Chemii nechceme používat,je to zbytečné.Jinak vodě nic není.Máme malý vodotrysk s filtrací.Pár leknínů,které občas vykvetou.Rybky už nemáme pár let.Bylo to drahé krmení pro sousedovy kočky.
Dobrý večer. Evuško, nám taky chodí kočky na ryby a věčně řešíme, co proti toulavým kočkám, aby se jim u nás na zahradě nelíbilo.
Dnes mám hlavu od rýmy jako bednu. Přesto jsem si neodpustila pár foteček ze zahrádky.
To, co máte všechny, jsou ostrožky
Penstemon
Delosperma alpina
Delosperma musa verde
a nakonec to, co jsem dosud neznala - Hibiscus trionum (ibišek letnička). Dostala jsem pár semínek, ať to zkusím
Dnes mám hlavu od rýmy jako bednu. Přesto jsem si neodpustila pár foteček ze zahrádky.
To, co máte všechny, jsou ostrožky
Penstemon
Delosperma alpina
Delosperma musa verde
a nakonec to, co jsem dosud neznala - Hibiscus trionum (ibišek letnička). Dostala jsem pár semínek, ať to zkusím
Packo,ten ibišek jsem dostala loni od Sapho.Měl krásné květy,ale moc jsem jich nestihla.
Ostrožka mi už dávno odkvetla,to máš druhé kvetení?A ten penstemon je taky pěkný.
No a delospermy už máme taky odkvetlé.
Teď mi přijde ta zahrádka nějaká smutná.Kvetou akorát venkovní ibišky a rudbekie,semtam zbytek denivek.Fuchsie,kejklířky taky nic moc.Všechno omlácené od deště.V truhlíkách mi pauzírují verbeny.Pokojové ibišky na balkoně abych prosila na kolenou.Jo,jedině okrasné lilky,ty kvetou a pak jsem si vysela tmavo fialové salvie,tak těm se celkem daří-pominu-li,že jsou samá molice.
Narostly mi krásně kopřivěnky z botanky,akorát jednu mi manžel urazil hadicí při zalévání.Tak jsem druhou schovala na balkon.Ta je pěkná.
Foto přiložím,až mi přicestuje foťák z Turecka.
Ostrožka mi už dávno odkvetla,to máš druhé kvetení?A ten penstemon je taky pěkný.
No a delospermy už máme taky odkvetlé.
Teď mi přijde ta zahrádka nějaká smutná.Kvetou akorát venkovní ibišky a rudbekie,semtam zbytek denivek.Fuchsie,kejklířky taky nic moc.Všechno omlácené od deště.V truhlíkách mi pauzírují verbeny.Pokojové ibišky na balkoně abych prosila na kolenou.Jo,jedině okrasné lilky,ty kvetou a pak jsem si vysela tmavo fialové salvie,tak těm se celkem daří-pominu-li,že jsou samá molice.
Narostly mi krásně kopřivěnky z botanky,akorát jednu mi manžel urazil hadicí při zalévání.Tak jsem druhou schovala na balkon.Ta je pěkná.
Foto přiložím,až mi přicestuje foťák z Turecka.
Ostrožky kvetou podruhé a delospermy tahem. Kvetou i žluté, bílé a růžové, ale ty už jsem, myslím, tady ukazovala dřív. Ty ibišky jsem vysela pozdě, ale jsou plné poupat, tak snad si jich ještě užiju. Teď toho nekvete tolik jako na jaře, ale stále je na co se dívat, Kvete ještě plno denivek, dokvétají lilie a dost kvítek kvetení opakuje.
Krásné ostrožky,že prý všichni máme jo...????
Dobrý večer. Tak delospermy kvetou ještě:
D. Golden Nuget
D. Hispida pass
a delosperma nechtěně vysemeněná tam, kam nepatří
Erodium Bishop
Erodium Bishop White form
Erodium carvifolium
kvete znovu Daphne
a taky Oxalis
D. Golden Nuget
D. Hispida pass
a delosperma nechtěně vysemeněná tam, kam nepatří
Erodium Bishop
Erodium Bishop White form
Erodium carvifolium
kvete znovu Daphne
a taky Oxalis
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
ahoj holky zas jsem to tu prohlédla a máte nádherné kousky. Pacinko když se ti někde něco nechtěně vysemení jako delosperma a nebude se tam hodit tak já jí ubytuju ..ááá už zase škemrám 

- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Packo,já si stoupnu do fronty na bílou delospermu,stačí na jaře...prosím prosím.
Já si ji udloubla v botance,ale není mi dáno.Nevím,jak ji přinutit zakořenit,třeba se do podzimu ještě zadaří,ale nechce se jí potvoře.
Já si ji udloubla v botance,ale není mi dáno.Nevím,jak ji přinutit zakořenit,třeba se do podzimu ještě zadaří,ale nechce se jí potvoře.
Evuško, jestli myslíš tu vysemeněnou, už jsi napsaná
. Nemusíš stát ve frontě, klidně si lehni
.
. Nemusíš stát ve frontě, klidně si lehni
.Re: Zahrada
Heli já chci taky vysemeněné...?????
Packo,to je skoro jako podle přísloví Podej prst a přijdeš o ruku....ukaž kytku a vypleníme Ti zahradu:-))
Evičko, taky si Tě píšu. Čím víc vás bude, tím menší trsy dostanete
.
.- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Ivanko, Tobě to kvete všude, kam šlápneš. Jsi šťastný človíček. Povíjice se mi na plotě moc líbí, ale pak likvidovat ta kvanta semenáčků, to už ne.
Já jsem šla po bouřce prohlídnout zahradu, a byla jsem mile překvapena.
Letos první dvaceticentimetrový květ bylinného ibišku ( na zahradě je třetí rok)
První květ plnokvětého ibišku
První květy Bessery elegans (korálové kytky) - pěstuje se jako mečík
a nakonec jeden mečík
Já jsem šla po bouřce prohlídnout zahradu, a byla jsem mile překvapena.
Letos první dvaceticentimetrový květ bylinného ibišku ( na zahradě je třetí rok)
První květ plnokvětého ibišku
První květy Bessery elegans (korálové kytky) - pěstuje se jako mečík
a nakonec jeden mečík
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
no to už jsou takové poslední záchvěvy kvetení...mečíky už jsou pryč. Jsou sice hezké ale kvetou krátce. Já jich měla před pár lety plnou bednu a vždycky přes zimu se část ztratila, jestli to táta likvidoval nebo to vykradly myšky? No a některé cibule přes zimu odhnily až mi zbyli jen tyhle 2. Jiřiny už taky nemám, táta je "zasadil" na hnojiště. Nejraději mám kytky trvalky které se nemusí furt vyndavat
HankaP píše:...Přišla jsem večer domů a Honza mě vedl rovnou na dvůr - prý hrozná rána a kus kaštanu je dole. Uvidíme zítra za světla, jestli to byl vítr nebo blesk...
Honza říká, že takovou bouřku ještě nezažil...
No a tohle máme na dvoře.
...kupodivu škoda prakticky žádná - jen že to bude muset někdo odklidit a jak je na jedné fotce vidět ten plot, tak ten rozděluje náš a protější dvůr a ty zděné sloupky jsou nahoře spojené dvěma souběžnými trámy - tak ty jsou v tom jednom místě, kam to žuchlo, zvrchu odštíplé... No a strom to v pohodě rozchodí, snad asi by to chtělo ošetřit ty rány, aby se do nich něco nedalo - ale není náš, je protějšího baráku... Je to ten jediný, co zůstal neořezaný - někde jsem tu dávala fotky, jak ty další dva příšerně opižlali... jo, tady viewtopic.php?f=17&t=60&start=380#p8737
... ten pahýl nahoře skoro vypadá jako ožehnutý, ale dole jsem nic takového nenašla - to je ta větev, co leží u baráku, ale ten konec vypadá spíš jen jako špinavý od hlíny - ale spíš od takové černé, zatímco na dvoře je spíš hnědá jílovitá... a taky jak by musela padat, aby se nejdřív ten konec někde zabahnil a pak skončil takhle na dlažbě u zdi? Snad leda že by byl padal na protější dvůr a pak udělal salto přes ten plot...? A dřevo se mi zdá zdravé, pevné... Tu druhou větev u plotu to srazilo cestou dolů, ta možná načatá trochu byla - ale v tom se vůbec nevyznám, tak nevím...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Hezký dobrý večer. Nedalo mi to a dnes jsem ještě jednou vyfotila ten bylinný ibišek, protože ten dnešní květ je ukázkový, bez vad na kráse.
Dobrý večer. Hezký slunečný den nás přímo volal, abycho už zazimovávali zahradu. Jako u vás všech, je tam spousta práce a tu nám zpříjemňují nekteré kytičky