Holky, vidím, že se vám sběr hřibů daří, takže posílám svůj oblíbený recept na hřibový tatarák ala adžika.
5 kg uvařených hřibů, 1 kg cibule, 2 kg papriky, 250 g rajčatového protlaku, 1/2 l oleje, sůl, (čili papričky dle chuti), 200 g česneku.
Postup - cibuli orestuji na oleji, přidám papriku, rajčatový protlak, čili papričky, osolím a podusím do měkka, přidám uvařené hřiby a vše nakonec rozmixuji tyčovým mixerem na jemnou pastu. Pak už jen přidám utřený česnek, zamíchám a plním do malých skleniček, třeba od přesnídávky, a steriluji.
V zimním období mažu na topinky nebo jednohubky a při konzumaci s červenou Frankovkou to nemá chybu. :-)
Hřibový tatarák ala adžika
Re: Hřibový tatarák ala adžika
Tak mohu sdělit, že toto taky dělám, je to suprová mňamka. Před týdnem jsem dělal z těch samých ingrediencí, s přídáním chilli papriček, ale místo hub jsem rozmixoval cuketu, a na špagety i topinky je to super mňamka.
Naposledy upravil(a) rentier dne úte 15. říj 2013 8:41:59, celkem upraveno 1 x.
Re: Hřibový tatarák ala adžika
Vypadá to suprově, ale už nemám hřiby, takhle o měsíc dřív. No ale... Tak příští rok.
- Babetta
- Řád vděčné kočky
- Příspěvky: 8030
- Registrován: stř 17. bře 2010 22:15:38
- Bydliště: Břidličná
- Kontaktovat uživatele:
Re: Hřibový tatarák ala adžika
V zimě na chleba, jako když najdeš. Tak ochutnáme až příští rok.