Suroviny - všechno nastrouhám v robotu a přidám vejce. Sýr je tentokrát gouda, salám gothaj, ale jde i eidam, junior, šunka, uzené... Kupuju tak 30 dkg. Ve skleničce je majoránka, ale když někdo chce zkusit cokoli jiného, asi by šlo i grilovací koření, nebo muškátový oříšek, změnám se nebráním. Cuketu neloupu, když je mladá, nevadí to, a strouhám i s nezralými jadýrky. U starších zralých cuket je víc práce.
Plech vymazat a vysypat strouhankou.
Přebývající strouhanku nasypu do robotu k surovinám a promíchám. Osolím, nahňácám na plech.
Vrznu do trouby, nechám to na 180 °C asi 40 minut, podle toho, kolik mám času a jak to bylo mokré.
Je lepší po upečení nechat tak 1/4 hodinky zchladnout.
Cukeťák
Re: Cukeťák
Taky dělám, je vynikající.
Nahromadilo se mi hodně cuket, tak se trápím, co s tím.
Nahromadilo se mi hodně cuket, tak se trápím, co s tím.
Re: Cukeťák
Chutnal a nezbyl. Řekla bych, že vlažný je ještě lepší. Sousedka přinesla tvrdé pečivo pro slepice, děsně jí to vonělo a hned chtěla recept.
Takže úspěch. Zítra dělám "Bezděka". Dík.