Čo nám práve... (slina přinese :-)
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Jo, hrábě, já bych spíš potřebovala být jako strýček Pompo... specializovala bych se na barevné papírky. 

- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Jinak, já mám AB komplex hnojivo. Tak mám v plánu projet kytky preventivně postřikem Decis, ten by měl být na roztočíka, a některé kytky (možná usušením) se mi nějako zdají divné, tak kdyby náhodou, tak ať mu dám za uši, a pak to sjedu i hnojivem.
Míro, nevím, jak jsi na tom s pěstitelskou teorií, ale pokud chceš, aby víceméně cokoliv bohatě kvetlo, tak tomu musíš dopřát fosfor a draslík, a pak už je na tobě, jestli používáš Kristalon plod a květ nebo nějaké tekuté hnojivo Rosteto. Ale s tím Cereritem bych to nepřeháněl... To je kombinované hnojivo, takže ti spíš poroste lupení, než květy. (Můj názor, tak mne hned nebijte, OK?) :D
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
No, hlavně se snažím přihnojit hnojivy, kde je P, K. Jen mě zajímalo, co všechno tu používáme.
Ten Cererit jen minimálně, ale myslím, že stopové prvky čas od času určitě neuškodí.
Ten Cererit jen minimálně, ale myslím, že stopové prvky čas od času určitě neuškodí.
cirrhus píše:... aby víceméně cokoliv bohatě kvetlo, tak tomu musíš dopřát fosfor a draslík...
A proto já začínám Kristalonem a pokračuji slepičákem. Sice zkraje krapet smrdí, ale po rozředění je to v poho. Ale fakt je, že ve skleníku je to jiné než v bytě. Ten tekutý prodávaný slepičák je bez jakéhokoliv smrádku. Slepičákem sjíždím všechno!
(Ale nevím, jestli na fiále, ty nemám, jelikož je neumím. :)))
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Na ty bych se asi bál, nerostou asi až tolik jako strepsíci, nicméně slepičinec byl nejlepší na celer, bože, to byly kolosy, každý se ptal, zda nejsou ze Španělska. :DD
Jani, a já si kvasím kobylince. U nás je jezdecký klub a nad domem na poli sem tam utrousí koblihu, tak chodím jako pošuk s naším psem na procházku, za mnou kocour, a já s mikrotenovými sáčky sbírám kobylince. To musí být pohled, škoda, že to nevidím z profilu. :DDDD
Nic si z toho nedělej, já takhle chodila na pastviny sbírat suché kravince. Všichni ze mě měli prču. Ty mokré jsem pak sušila na prknech v zahradě. Okolo jezdí na náspu vlak. To se lidi sbíhali k oknům a báli se, že dojeli až do Indie. 

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Používám oba Kristalony. Do vody s hnojivem přidávám lignohumát.
Pepíno, matka mě posílala, jako puberťačku, za koňmi taky sbírat kobylince. Bože, jak já se styděla!
Pepíno, matka mě posílala, jako puberťačku, za koňmi taky sbírat kobylince. Bože, jak já se styděla!

- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Jani, a já chodila s tátou jako malá na procházky a dřív, co jsme bydleli, byla cestou z koupaliště pastvina. No a my šli oba bosí přes tu pastvinu a do těch kravinců jsme šlapali holýma nohama. Nejlepší bylz ty čvachtavé. Táta mi totiž řekl, že šlapat do nich je zdravé, abychom neměli plísně. A já jsem pro každou blbost, tak jsem ochotně šlapala. Máma z nás měla vždycky děsnou radost, smrděli jsme na dálku. Ale bylo to krásné, ráda na tu dobu vzpomínám. 

Vzdávám se! Myslel jsem, že to vyhraju, ale na Ivču fáááákt nemám! :DDD Úplně to vidím, jak s gustem šlapou s taťkou do těch kravských ... kravinců! :DDD
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Kotě, popadám se tu za břicho smíchy. Vzpomněla jsem si na mého tatínka. Jednou jedinkrát si vyšel na sluníčko po dvoře bos, víckrát ne. Šlápl do kuřince, ten mu prolezl mezi prsty. Protože měl hodně slabý žaludek, všechno mu vadilo. To byl tanec! Mamka mu musela tu nohu umýt.
Janičko, u nás je taky zima jak prase a už druhý den je strašně větrno. Sice jen -5 °C, ale při tom větru bych řekla, že je tu tak -30 °C. Starý sníh tu řádně dostal na zadek. Dva dny pršelo a teď přišly ty mrazy. Obdivuji ta malinká tělíčka ptáčků, že chudáci nezmrznou. Lítají hodně na krmítka. Nejkrásnější jsou modřinky. I mlynaříci jsou nádherní, ale letos je tu nevidím.
Janičko, u nás je taky zima jak prase a už druhý den je strašně větrno. Sice jen -5 °C, ale při tom větru bych řekla, že je tu tak -30 °C. Starý sníh tu řádně dostal na zadek. Dva dny pršelo a teď přišly ty mrazy. Obdivuji ta malinká tělíčka ptáčků, že chudáci nezmrznou. Lítají hodně na krmítka. Nejkrásnější jsou modřinky. I mlynaříci jsou nádherní, ale letos je tu nevidím.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
No, přiznám se, dneska už bych nešlapala.
Dneska už jsem rozumná... cha chááá, tomu sama nevěřím. Ale nešlapala bych, to už nééé.
Dneska už jsem rozumná... cha chááá, tomu sama nevěřím. Ale nešlapala bych, to už nééé.Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Ivčo, ale úplně vidím tvé děti, s jakou radostí by šlapaly
!
!Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Ivanko, to se opravdu říkalo. No, nezkoušela jsem to. Ale co se týká nohou, tak takové pocitové vzpomínky mám také. Jako dítě jsem milovala chození po jemném silničním písku po letním dešti a bouřce. Teplá voda tekla ve stružkách po silnici, brala s sebou jemná zrníčka písku a já se v ní bosýma nohama brouzdala. Za příkopem vonělo kvetoucí obilí a chrpy, nad polem zpívali promoklí skřivani o radosti z léta a všechno zalévalo teplé, zlaté slunce, svou všeobjímající náručí.
Je to jedna z mých nejintenzivnějších vzpomínek na dětství. Dodnes, když mám možnost a podobná situace se opakuje, sundám boty, zavřu oči a vrátím se tam do toho času, který se už nikdy, bohužel, nebude opakovat.
Myslím, že podobné vzpomínky má každý z nás. Na tu krásnou dobu nevinnosti a malin nezralých!
No vida, kam jsem se dostala od kravinců a hnojení. :)))
Myslím, že, Danuš, ty jsi tu někde nedávno psala o té přesličce. Včera jsem jejím odvarem postříkala zem v květináčích, co měla na vrchu takovou bílou fujtajblovinu, a fakt, není po ní ani vidu. Osvědčilo se výborně! Dík za tip.
Je to jedna z mých nejintenzivnějších vzpomínek na dětství. Dodnes, když mám možnost a podobná situace se opakuje, sundám boty, zavřu oči a vrátím se tam do toho času, který se už nikdy, bohužel, nebude opakovat.
Myslím, že podobné vzpomínky má každý z nás. Na tu krásnou dobu nevinnosti a malin nezralých!
No vida, kam jsem se dostala od kravinců a hnojení. :)))
Myslím, že, Danuš, ty jsi tu někde nedávno psala o té přesličce. Včera jsem jejím odvarem postříkala zem v květináčích, co měla na vrchu takovou bílou fujtajblovinu, a fakt, není po ní ani vidu. Osvědčilo se výborně! Dík za tip.
Naposledy upravil(a) janli dne pát 15. bře 2013 9:53:05, celkem upraveno 1 x.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
No, je to možné, ale mají smůlu, tady poblíž žádné krávy nemáme... teda myslím ty 4nohé. 

Holky, to děláte vývar z klasického přesličkového čaje?
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Kotě, přijeďte s dětmi k nám. Tady co louka, to pastvina, a samá kráva.
Janičko, o přesličce to vím, ale asi to tu vzpomněl někdo jiný. Nejsem si jistá.
Pro mě je jednodušší dát do zálivky slabounký roztok hypermanganu. Funguje to taky dobře.
Janičko, o přesličce to vím, ale asi to tu vzpomněl někdo jiný. Nejsem si jistá.
Pro mě je jednodušší dát do zálivky slabounký roztok hypermanganu. Funguje to taky dobře.
Holky, chtěla jsem se zeptat, jestli už hnojíte? Já naposledy hnojila před 2 měsíci, slabším roztokem. Mám ještě počkat?