Čo nám práve... (slina přinese :-)
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
...Tak to by tě tam mohl odvézt expresem ne???Když se nechce,tak se nechce...????
Evi,tak jsem si to našla sama,je to 4hodiny z Ostravy.Za chlapa se omlouvám,neboť jsem tu stanici spletla já.
CHlap by mě odvezl,ale jedině na vagonu,neboť jezdí s nákladními vagony
o to jsem raději nezkusila.
CHlap by mě odvezl,ale jedině na vagonu,neboť jezdí s nákladními vagony
o to jsem raději nezkusila.- JarkaMirka
- Kontaktovat uživatele:
Evuška píše:...a asi je potřeba kouknout předem,kudy ten autobus pojede.Některý(rychlíkový) jede fajn pro dálkové jízdy a některý je skoro výletový a kochací.
To máš pravdu, ale to já jsem raději neřešila, páč bych potom do svého výletu musela zaangažovat půl rodiny...... ;o)))
- JarkaMirka
- Kontaktovat uživatele:
mikina píše:holky my jsme si z Evčou a Jadkou a Febrou taky hezky prohlídly Brno....
Tak to já jsem výluku zvládla dobře....... ale také mne to stálo jisté úsilí...... překvapilo mne, že lidí v Brně, když se na něco zeptáš, tak nemají ponětí o tom kde co je, co kam jede,.......jakou jízdenku je třeba........
- JarkaMirka
- Kontaktovat uživatele:
mikina píše:Marti a proto nejezdím do zahraničí, max. do Chorvatska a Polska, tam se dokážu domluviti.....
Já nejezdím raději ani tam, páč nedisponuji jazyk..... a to jsem maturovala z němčiny ;o))))
no přesně, taky jsme vystoupily na té první zastávce kvůli paní, co řekla že další stejná zastávka není a určitě to byla Brňačka, to samé na té zastávce když jsme vystoupily a ptaly se znova jedné paní, kam teda máme směrovat, ona nás poslala tam a tam, nakonec kdybychom zůstaly na té zastávce tak bychom dojely........a nejlepší bylo že když jsme nastoupily, tak ta paní seděla v tom buse taky 

JarkaMirka, ja som sa spýtala jednej pani pre istotu na zastávke 9 či električka ide k Arborétu, tak sa na mňa pozrela a mi odsekla, "no, že aspoň táto jedna jede" a sa otočila, čím mi dala najavo, aby som sa viacej nič nepýtala.
Ja som sa preto už dopredu radšej Packy spýtala, že aký lístok treba kúpiť. aby som netápala.
Možno sa zle vyspala, alebo mala nejaké problémy, hlavná vec, že som sa dostala k Arborétu a že som sa na burze dobre cítila.
Keď som bola v Prahe, tak som si napísala na lístok, že kde všade chcem ísť a Sapho som sa vypytovala a ako sa kam dostanem, z ktorej stanice metra alebo električkou.
Ináč k tej nemčine, tolko aj ja som maturovala z nemčiny a volakedy pred totalitou sme vela chodili do NDR a boli 2-3x na viacdňovom zájazde a keď je človek nútený pýtať si a počúvať tú cudziu reč, tak sa na neho aj niečo nalepí.
Ja som sa preto už dopredu radšej Packy spýtala, že aký lístok treba kúpiť. aby som netápala.
Možno sa zle vyspala, alebo mala nejaké problémy, hlavná vec, že som sa dostala k Arborétu a že som sa na burze dobre cítila.
Keď som bola v Prahe, tak som si napísala na lístok, že kde všade chcem ísť a Sapho som sa vypytovala a ako sa kam dostanem, z ktorej stanice metra alebo električkou.
Ináč k tej nemčine, tolko aj ja som maturovala z nemčiny a volakedy pred totalitou sme vela chodili do NDR a boli 2-3x na viacdňovom zájazde a keď je človek nútený pýtať si a počúvať tú cudziu reč, tak sa na neho aj niečo nalepí.
Naposledy upravil(a) ludka1 dne úte 05. říj 2010 12:25:52, celkem upraveno 2 x.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Miki, tak to byla bomba ji tam vidět. hi hi hi
to si piš že jo............no možná z toho taky byla nesvá jak mně zahlídla 

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Ludko, někteří lidi dělají jak kdyby po nich člověk chtěl pětistovku a né radu. Nechápu to....
- JarkaMirka
- Kontaktovat uživatele:
Dnes se platí za všechno, třeba čekala tu pětistovku ;o)))))
Ludko, já jsem si pročetla všechno na diskuzi a na klubových webovkách, ale ještě jsem se chtěla ujistit otázku na domorodce, což nebylo moc dobře, ale co se dá dělat, příště už vím a nikoho se ptát nemusím ;o))))))
V Praze já nezabloudím a když tak néé na dlouho..... ;o))))
Ludko, já jsem si pročetla všechno na diskuzi a na klubových webovkách, ale ještě jsem se chtěla ujistit otázku na domorodce, což nebylo moc dobře, ale co se dá dělat, příště už vím a nikoho se ptát nemusím ;o))))))
V Praze já nezabloudím a když tak néé na dlouho..... ;o))))
Babetta, JarkaMirka, ja sa už kolko krát smejem, že keď idem peši do mesta a to najme v lete, tak som ako informačná kancelária a už by som mohla inkasovať, to nie je dňa, aby pri mne nezastavilo nejaké auto a nespýtali sa, že kde a ako sa ide buď na kúpalisko alebo do Maďarska.
V meste spravili jednosmerné ulice a čo sem chodili aj volakedy predtým, tak sú bezradní, ako sa kde dostanú.
V meste spravili jednosmerné ulice a čo sem chodili aj volakedy predtým, tak sú bezradní, ako sa kde dostanú.
Holky, s ptaním mám taky špatné zkušenosti, vždycky se ptám několika lidí a při nástupu ještě jednou. Ty informace lidi podávají naprosto neuvěřitelně, dost často vysvětlují, o čem nemají ani páru, nevím, proč to dělají.. často se vložím do hovoru a ukážu dobře, pracovala jsem naštěstí v hromadné dopravě. Ale je to někdy fakt mimo logiku..

- JarkaMirka
- Kontaktovat uživatele:
ludka1 píše:Babetta, JarkaMirka, ja sa už kolko krát smejem, že keď idem peši do mesta a to najme v lete, tak som ako informačná kancelária a už by som mohla inkasovať, to nie je dňa, aby pri mne nezastavilo nejaké auto a nespýtali sa, že kde a ako sa ide buď na kúpalisko alebo do Maďarska.
Z toho si nic nedělej... to v létě u našeho baráku běžně staví cyklisti a ptají se:"Kudy že to je na Pístinu???" Kolikrát si říkám, že se neumějí koukat do mapy, kterou mají před sebou ;o))))))))))
Ahojky,já mám jednu perličku,stalo se mi to asi před 10 lety.Jeli jsme do Brna na veletrh a měli objednané ubytování a jen přibližně věděli,kde...bloudili jsme uličkama a když nám došla trpělivost a nervy,zastavili jsme u starého pána s pejskem a ptali se,kdeže je ta ulice?...pán sáhnul do tašky,vyndal mapu
a bylo po bloudění.Do dneška to nechápou.Taky sebou běžně nosíte plánek města????
a bylo po bloudění.Do dneška to nechápou.Taky sebou běžně nosíte plánek města????- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Možná až jednou budeš stará paní....kdo ví...alzheimer je sfiňa. 

No jo,budu tam mít zakroužkovaný bydliště...hlavně nezapomenout tu mapičku:-))
Evuška, ja som si už tiež párkrát pozrela mapu nášho mesta, lebo sú uličky, kde som nebola a v lete keď sa pri mne zastaví auto a spýtajú sa, že kde je tá alebo oná ulica, aby som vedela odpovedať.
Určite aj starého pána sa viackrát spýtali na niektorú ulicu a prišiel na to, že tak je to jednoduchšie, keď má mapu pri sebe a keď je na prechádzke so psíkom.
Teraz sa už pýtam aj mojho synovca, on chodí každú sobotu rozvážať pizzu, tak má mesto pomerne dobre zmapované.
Určite aj starého pána sa viackrát spýtali na niektorú ulicu a prišiel na to, že tak je to jednoduchšie, keď má mapu pri sebe a keď je na prechádzke so psíkom.
Teraz sa už pýtam aj mojho synovca, on chodí každú sobotu rozvážať pizzu, tak má mesto pomerne dobre zmapované.
- JarkaMirka
- Kontaktovat uživatele:
Já teda sebou mapu (ani plánek)nenosím ;o))) aje to docela dobrý nápad ;o)))) ani nevím, jestli vůbec existuje........ budu se muset zeptat starostky ;o))))) Kolikrát bych jí potřebovala, páč jsem tu jen 3,5roku a některé ulice procházím denně, ale nenapadlo mne se kouknout na název.....