Zahrada
Re: Zahrada
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
...pam, pam, padam.
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Nevím, co to je v posledních letech za módu všude kácet stromy. Jako kdyby na to nestačily vichřice...
Myslím, že někdo prostě zneužil toho poškození tou bouřkou v létě... odbor životního prostředí ke kácení nechtěl dát souhlas, tak se to hodilo... Přitom koukněte - z těch kmenů krásné bílé zdravé dřevo... je mi z toho fakt na nic...!
korektor.cz
korektor.cz
Nejhorší na tom je, že je to nevratné a někomu se to asi hodilo a rychle využil následků bouřky pro svůj zájem. Myslím si, že je to dokonce někdo z vašeho bloku domů. Hrůza, jak se dají prosadit některé zájmy.
To ne, ten strom byl toho protějšího baráku, na jejich pozemku a jejich vlastnictví, to nikdo od nás nemohl, to je jen jejich pívo - ale ono je to všude stejné - naši sousedi se taky chtěli zbavit našeho stromu, jen jim to neprošlo... zatím... Jenže na ten já z okna vůbec nevidím, mám ho zakrytý výtahovou šachtou - takovou tou hnědočervenou mrchou, jako je vidět na fotkách - jsou přistavěné zvenku, protože původně tady výtahy vůbec nebyly, jsou to hodně staré domy...
korektor.cz
korektor.cz
Haničko, přesně tak to myslím. Jako blok mám představu skupinu domů kolem jednoho dvora. To jsou vlastně asi domy ze čtyř ulic. Byla jsem na intru na rohu Fancouzké ulice a Míráku a tam to tak nějak bylo. V tom dvoře se děly věci?!?!
No jo, ale dneska jsou ty domy včetně pozemku, tedy i dvora (a vegetace na něm) v osobním vlastnictví vlastníků bytů v tom kterém domě, žádný společný dvůr není, každý dům má ten svůj kus pozemku - takže ty okolní domy do toho nemůžou nijak zasahovat...
korektor.cz
korektor.cz
Tak ještě fotka za světla - aby byl ten obraz zkázy úplný...
(Včera už se dost šeřilo a navíc se mi pořádně neotevřel foťák. :-)
(Včera už se dost šeřilo a navíc se mi pořádně neotevřel foťák. :-)
korektor.cz
korektor.cz
Hani,to je děs.Někdo chtěl asi dřevo do krbu,nebo co.Nebo to někomu stínilo?Budete si čučet do oken.Máte tam nějakou jinou zeleň?Asi nějaký přísavník tam vidím na té"zdi" s oknama a truhlíkama,nebo co to je?.
Dobré odpoledne. Šli jsme na zahradu
a pod přikrývkou skalniček chvojím vykukovala Gentiana acaulis.
a pod přikrývkou skalniček chvojím vykukovala Gentiana acaulis.Re: Zahrada
No Heluš, nemáš ty gentíky nějaké nedočkavé? Sice na Fatře jsem je taky viděla v květu hodně časně - ale v lednu? Doufám, že tím kvíteček zahlašuje brzký nástup jara!!! Je to krása, vše se zase hlásí k životu!

Taky jsem teď, když slezl sníh , obešla zahradu.Některé cibuloviny už lezou, ale myši si udělaly pěkné tunely. Jsem zvědava, kolik mi toho do jara zůstane.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Vůbec se mi taková zima nelíbí... příroda potřebuje spát.
Betty, mně se to taky nelíbí, ale co se dá proti tomu dělat 

U nás už kvetou talovíny,ty se asi vůbec zimy nebojí,kolikrát kvetou i pod sněhem.
Kdysi jsem je také měla a pak se nějak vytratily.
jestli si na nich Vlaďko nepochutnala ta zvěř z lesa... 

- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem obešla ty moje mini záhonky. Sníh je dole, semtam nějaký kočičí bobek, ale nic nekvete. Docela ale se kytky udrželi přes ty mrazy. Vypadá to že mi vymrzla jedna delosperma od Helenky, ale třeba se na jaře obrazí. Už se tááák těším až začne slunko a polezou cibuloviny 

Mě na zahrádce už taky lezou krokusy a sněženky jen jen rozkvést.Asi si budeme muset zvyknout,že ta roční období budou jako na houpačce.Hlavně aby po prosinci 2012 ještě nějaké počasí bylo