Zahrada
Re: Zahrada
Ježek jen dupe, ale škodu asi nenadělá.
By ses divila, jak umí převracet květináče, když si mezi nima razí cestu. A jak umí provokovat v noci psa, je to lahůdka, když mi pod okny půl noci štěká pes (ale to se zvířátka střídají - srny, ježek, myši, cizí kočky)
Vladi dobrý... a někdy v budoucnu budu škemrat tú plnokvět. pelargonku...?????
Klidně, pokud přežije zimu.
Vladi, hezky ti to kvete...
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Holky, některá jste tu nabízela plnokvětý bílý řebříček... nemáte ještě "zbytečný" kousek?
Babett, dovezu ti, mám ještě navíc... 

Jadko, krásně ti to kvete. Balzamíny mám taky všude, některé jsem sela já, některé samy. A to samé lobelky. Teda ty kupované už jsou dávno pryč a ty samovýsev se teď objevují květy.
Mohla bych žebrat taky o ten růžový muškát, kdyby přezimoval? A ještě, jestli necháváš cínie na semínka, tak plnokvěté se v kupovaných směskách objevují málo, tak kdyby...
Babeto, jaké trávy sháníš? Sice se odkopávají až na jaře, ale... spartinu, molinii, nějaké miscanthusy (vysoký dvoumetrový i víc giganteus, sinensis gracilimus, zebrinus, bíle panašovaný variegatus), carex grey (tu vozím holkám, i když nechtějí :-), carex muskingumensis, našla bych i carex buchananii, byla tu i carex pendula (ale to si nejsem jistá, jestli ještě máme), briza maxima... teď z hlavy nevím asi je to všechno. Poznamenala bych si na jaro a začala posilovat, abych to na burzu dovlekla. :-)
Ty trávy jsou nabídka i pro ostatní.
Mohla bych žebrat taky o ten růžový muškát, kdyby přezimoval? A ještě, jestli necháváš cínie na semínka, tak plnokvěté se v kupovaných směskách objevují málo, tak kdyby...
Babeto, jaké trávy sháníš? Sice se odkopávají až na jaře, ale... spartinu, molinii, nějaké miscanthusy (vysoký dvoumetrový i víc giganteus, sinensis gracilimus, zebrinus, bíle panašovaný variegatus), carex grey (tu vozím holkám, i když nechtějí :-), carex muskingumensis, našla bych i carex buchananii, byla tu i carex pendula (ale to si nejsem jistá, jestli ještě máme), briza maxima... teď z hlavy nevím asi je to všechno. Poznamenala bych si na jaro a začala posilovat, abych to na burzu dovlekla. :-)
Ty trávy jsou nabídka i pro ostatní.
Evi, sháním trávu, mají ji po okolních vesnicích, je dost vysoká, tak od 1,5 m a výše a má jemný list, není to ten klasický "rákos". Roste z trsu. Bohužel snažím se vypátrat název, co to je, ale nejde mi to ani podle obrázků z katalogu.
Tak ji vyfoť tam, kde ji mají.
Vlaďko, nemá stéblo asi 1/5 cm široké a prostředkem bílý proužek? To by mohl být ten gracilimus http://www.google.cz/search?q=miscanthu ... 40&bih=710
může mít buďto světlý, nebo narůžovělý květ.
může mít buďto světlý, nebo narůžovělý květ.
Naposledy upravil(a) Evuška dne úte 13. zář 2011 21:23:28, celkem upraveno 1 x.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evuško, musím kouknout na net co vůbec za traviny nabízíš a dám vědět. Jsi hodná, děkuji za ochotu.
To by mohlo být ono, kvést jsem ji nikde neviděla.
Bohužel vyfotit to nemohu, jezdím kolem občas autem a je mi to blbé zastavit a fotit.
Bohužel vyfotit to nemohu, jezdím kolem občas autem a je mi to blbé zastavit a fotit.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Evi když bys byla tak hodná já bych si na jaře vzala carex muskingum., buchananii a briza maxima (není to jednoletka?)
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evuško, mně se do mojí pidi zahrádky nějaké moc vysoké traviny nehodí, ale přece jsem u tebe něco našla. Jestli tě můžu poprosit o carex greyi, muskingumensis, buchanania a jedinou vysokou ??? výjimku - zebrinus (variegatus??), budu moc ráda. Zebrinus použiju jako soliteru za dům, ne do zahrady pokud je to ta vysoká. Jsou i malé zebriny
Evi tu ozdobnou travinu co jsi mi dala minule jsem už taky podělila, kousek jsem dala sousedce, kousek Evě... až bude postavený barák - doufám že to bude co nejdřív, tak už mám v plánu zasadit ty traviny různě kolem baráku... no uvidíme... snad už to příští rok proběhne... myslím ta stavba... teprvééé
Jasnačka, zapsáno...
Kotě, ta briza je vytrvalá. Jednoletka je maxima. Aspoň myslím. Nevím, rpoč se takhle jmenují, když ty "trilobity" má minima větší...
Babeto, ten zebrinus má asi 1,5 m.
Mikino, jsem zvědavá, jestli se vám konečně podaří začít, přeju vám to a držím palce.
Kotě, ta briza je vytrvalá. Jednoletka je maxima. Aspoň myslím. Nevím, rpoč se takhle jmenují, když ty "trilobity" má minima větší...
Babeto, ten zebrinus má asi 1,5 m.
Mikino, jsem zvědavá, jestli se vám konečně podaří začít, přeju vám to a držím palce.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
no já totiž něco takového měla a odrbala jsem to do vázy na usušení s tím, že to je jednoletka, je fakt, že další rok už to nevylezlo, asi jsem to obrala moc
Ta moje má stéblo kolem půl metru vysoké a ty klásky maximálně 1 cm. Ta jednoletá je nižší (samo, že záleží na výživě a podmínkách..) a ty klásky může mít i 3cm.