Další pokojovky
Re: Další pokojovky
Tak bílý kaktus na vánoce nepočkal, ačkoliv ho držím jako všechny kytky na 15 °C a navíc bílá barva chytila nádech do ružova. Loni byl čistě bílý. Nevíte, čím by to mohlo být? Hnojením asi ne, už 2 měsíce jsem nehnojia.
Brambořík byl celé léto venku a takhle krásně začal kvést.
A tohle mne čekalo minulý týden
Brambořík byl celé léto venku a takhle krásně začal kvést.
A tohle mne čekalo minulý týden
Vladi, já jsem dopadla s bílým kaktusem úplně stejně. Právě kvete a je stejně růžový jako ten Tvůj. Ibišky mi teď kvetou pořád a víc než v létě. Zítra dám foto. Teď už je pozdě.
Slíbila jsem dát fotku, jak mi kvete bílý vánoční kaktus. Zde je
a takto mi včera kvetly ibišky:
Siesta
Duet
tento bezejmenný jsem před 4 roky dostala jako sytě červený. Každým rokem je světlejší a světlejší
V zimní zahradě kvetou manželovi tillandsie
a nějaké orchideje
a takto mi včera kvetly ibišky:
Siesta
Duet
tento bezejmenný jsem před 4 roky dostala jako sytě červený. Každým rokem je světlejší a světlejší
V zimní zahradě kvetou manželovi tillandsie
a nějaké orchideje
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Helen, ibichy máš nádherné a tillandsie... hmmm a střevíčník a taky orchidky... paráda! Ta poslední orchidka to je miltonie?
Mně už kaktus i orchidka odkvetly.
Mně už kaktus i orchidka odkvetly.
Ano, je to miltonie od Ivanky.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
holky mám dotaz. Jsem u našich a máma má 3 phaly - všechny jsou na jednom okně na jižní stranu, ale stíní jim. Jsou nad topením ale kvetou. Teda jedna kvete, další 2 mají stvoly. Jedna z nich ale má poupata, která vždycky seschnou a zežloutnou a nakonec upadnou. Nevíte čím by to mohlo být?
Ivi, myslím že suchým, teplým vzduchem z topení. Mi se tohle povedlo, když jsem myla okna, otočila jsem jednu a stvol taky zasahoval nad topení. I když topím málo, tak pupeny zaschly. V práci máme na topení nádobky s vodou a kytkám to prospívá.
Heli hotové jaro!
Heli hotové jaro!
Helenko, je to „pošušňáníčko“!!! Krásně ti to kvete - ovšem Fanda je též zdatný pěstitel. 

Ahoj děvčata... krásně Vám to roste a kvete...
Já mám největší radost z Calamondinu...
Já mám největší radost z Calamondinu...
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Leni, ibich máš přepychový. Nedávno jsem koukala na jedny stránky kde byly obrázky mračňáků a nestačila jsem se divit jaké existují. 

Heli krásné ibišky... ještě štěstí, že nemám místo na oknech...????
Vladi taky jsem měla bílý kaktus a rok od roku je víc s nádechem do růžova...
Vladi taky jsem měla bílý kaktus a rok od roku je víc s nádechem do růžova...
ahojky holky. já včera koukala na Receptář a byla tam reportáž o vánočních kaktusech... měl tam pán na ukázku ten klasický co máme každá, pak vánoční a ještě velikonoční... a ten co teď zrovna kvete, tak říkal že to není vánoční ale je určený na kvetení při americkém Díkůvzdání - takže ten co máme vesměs doma je právě tento a proto nekvete na vánoce ale většinou koncem října a v listopadu...
Jo jo Babett, pár tropických ibichů mám, na jaře jsem se zbavovala krásných fialek, abych si udělala místo na ibišky a teď zase stěhuju ibišky k mamce a dělám si místo na fialenky, už se jich prostě nevzdám... asi jsem měla zatmění mysli...
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Lenko, kdepak zatmění... jsi nemocná jako my všichni tady. 

- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
nádherný ibišek Lady Flo... úžasný. Já přemýšlím co mám vytvořit s mým jedním ibichem. Má jednu větev, teda spíš větvičku... no pár listů a nechce se mu růst a nic, tak ho asi ufiknu a zkusím zakořenit než odejde úplně. A zrovna ten mě fakt mrzí, byl moc krásný oranžovo červený. Ostatní jsou pěkné i když byly snad 100x vysypané kočkama a polámané.
Babett, myslím, že Lenca říká, že "...měla zatmění mysli", když se na jaře zbavovala fialek...? :-)
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
No jo děvčata, jsem takhle kytičkami postižená už dlouho, ale je to potěcha, když Vám vykvetou
...ale to samy dobře znáte, že jo?
...ale to samy dobře znáte, že jo?Re: Další pokojovky
Takhle vypadá dnes moje ibiškové okno