Zahrada
Re: Zahrada
Betty, všimla jsi si, že nemáme ani vločku sněhu? Hodně toho asi vymrzne, bohužel 

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Dneska bylo v 7.30 h -17 °C, ale sněhu je dost, tak to snad tak kruté nebude. Loňskou zimu mi toho dost vymrzlo.
No, jestli přijdou ty sibiřáci z Ruska jak píšou na novinkách, tak nám pánbůh pomáhej. Mrazy -25 na holo, to je síla. To se mi topení ve skleníku zavaří a po zaplacení proudu pudu žebrotou, sakra práce

Taky jsem si to teď s hrůzou přečetla
!
To se bude pěkně plynoměr točit! Asi nám to zima teď vynahrazuje, o co nás z počátku ochudila
!
! To se bude pěkně plynoměr točit! Asi nám to zima teď vynahrazuje, o co nás z počátku ochudila
!Re: Zahrada
modlím se, aby to příroda ustála. Celou zahradu ničím nepřikreju, že jo???
. Mráz ne 
Jo jo, ještě minulý týden to vypadalo, že bude jaro a dneska -17, co bude s tím koniklecem, netuším...
Evuško, koniklec to asi přežije, ale chtělo by to to dělo. Já jsem zvědavá na rybičky v jezírku, jestli i tentokrát přežijou. Zatím je občas některou vidět, jak plave pod ledem. Asi se vyhřívají na sluníčku 

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evuško, pro ty tvé kytičky to nevypadá dobře. Ještě že je to u nás všechno pod sněhem, ale stejně i tak něco odejde.
Rybky nám snědly hned první rok kočky, takže ani neví, jestli by to bývaly přežily. Záleží asi na hloubce jezírka, kdyby měly zamrznout v ledu, tak to asi nerozchodí. Teda nerozplavou. :-) A taky se udusí.
Zatím jsou tam několik let a přežívají, tak uvidíme. Hloubku mají až 120 cm.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evuško, tam nevím... hihňám se tu... rybky snědly kočky a nebo kočky snědly rybky?
Nezámrzná hloubka je od 80 cm do 150 cm. Záleží jaká je to lokalita. Náš jeden kamarád má takové větší jezírko. Hloubku skoro dva metry. Aby mu nezamrzlo, hází na hladinu napůl naplněné pet lahve a nebo kus klády. Venku má v malém jezírku i želvy. Ty má svrchu přikryté a topí jim.
Nezámrzná hloubka je od 80 cm do 150 cm. Záleží jaká je to lokalita. Náš jeden kamarád má takové větší jezírko. Hloubku skoro dva metry. Aby mu nezamrzlo, hází na hladinu napůl naplněné pet lahve a nebo kus klády. Venku má v malém jezírku i želvy. Ty má svrchu přikryté a topí jim.
Naposledy upravil(a) Babetta dne sob 04. úno 2012 12:42:47, celkem upraveno 1 x.
My máme permanentně puštěný vodotrysk. Ale teď už to taky neutáhl. Ale byla tam dlouho nezamrzlá díra, pak ledová boule a pak to manžel vypnul z elektriky...
Jo a jestli snědly kočky rybky, nebo rybky kočky, to nevím, nenašli jsme ani jedno. :-))
Jo a jestli snědly kočky rybky, nebo rybky kočky, to nevím, nenašli jsme ani jedno. :-))
Byla jsem ve skleníku a kamélie začínají probarvovat poupata! Jaro se nezadržitelně blíží, holky to každý rok neomylně poznají! 

Evi krásné kytičky, jen aby to holky rozchodily...
Jani už aby to tady bylo, mám velký strach co mi přežije. Letos jsem si zakázala něco objednávat na zahradu, že až bude prostě postaveno, ale mám obavy, že budu mít v záhoncích mezery...
Jani už aby to tady bylo, mám velký strach co mi přežije. Letos jsem si zakázala něco objednávat na zahradu, že až bude prostě postaveno, ale mám obavy, že budu mít v záhoncích mezery...
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Janli, náš dlouhosrstý kocour začíná ztrácet chuchvalce chlupů. Já zase poznám, že se rozjařuje podle toho.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
No já to zas poznám podle hluku. Kenda začíná mroukat, tak doufám, že pak dá pokoj. ještě se musíme rozhodnout co s ní, zda kastrovat nebo ne.
tak jsem se včera na zahradě radovala, už přichází jaro... sice po troškách ale už tady budeee
dneska pojedeme na zahradu něco ugrilovati a ještě zasadit maliníky - žlutý a klasický červený
dneska pojedeme na zahradu něco ugrilovati a ještě zasadit maliníky - žlutý a klasický červený
U nás na zahradě je jaro opožděné, jsme v mrazové kotlince.
Thlaspi
Hlaváček jarní
Odkvétající podléšky
Kosatce
Čemeřice
Puškinie
Thlaspi
Hlaváček jarní
Odkvétající podléšky
Kosatce
Čemeřice
Puškinie
Helenko, tobě jaro na zahrádce přímo zuříííí! Tady na jihu mi zatím kvetou jen krokusy, sněženky, bledule a vysokohorské lomikámeny. Morava je holt na tom s teplíčkem lépe!
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Helen, u nás jsou sem tam ještě zbytky sněhu, ale krokusky už vystrkují květy. Jeden květ malý vnuk (3 roky) utrhl, zaklepal na dveře, dcera otevřela a on jí ten květ podal se slovy - mami miluji tě.