Streptocarpus
Re: Streptocarpus
Tak to je fakt nálož... a hlavně asi manžel, co má porozumění, co...???
No asi málo která z nás má tak chápající manžely jako asi ty a taky Helenka Packa... přivezeš do Prahy nějaké lístečky na prodej...???
- Čejka
- Kontaktovat uživatele:
Ošmikám, co půjde a hlavně co stihnu, ale kdybys chtěla něco konkrétního, tak písni.
Bože, to je zase krásy, jen se kochám a kochám...
Soni parádní ložnice
Já jsem proti vám chudínek, kvete mi jen pár, už jsem to odlifrovala do skleníku, tak holt si budu muset počkat. Máš je fakt moc hezký!
Já jsem proti vám chudínek, kvete mi jen pár, už jsem to odlifrovala do skleníku, tak holt si budu muset počkat. Máš je fakt moc hezký!- Čejka
- Kontaktovat uživatele:
Oni nás ty tvoje všechny předhoní jen co se trochu oteplí, už se těším na tvůj skleník, bude to krásné zahájení dovolené.
holkýýýýý já budu brečeéééééééééét, to je krásy a já je neumím pěstovat ani náhodou...
ale je to krása pohledět
ale je to krása pohledět
- febra
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem konečně vyfotila schodiště, fotka je hlavně pro Džejn, abych jí ukázala, že mi jich kvete opravdu jen pár, protože měly v zimě na schodišti chladno. Mám tam hlavně zelené lupení. Ještě musím chvíli počkat.
- febra
- Kontaktovat uživatele:
Soňo, je to mezipatro - takže nad a pod ním, jde tam vidět kousek železného zábradlí, na fotce to je dole uprostřed.
- febra
- Kontaktovat uživatele:
Soni, tak tady jsou, vyfotila jsem je speciálně pro tebe 

Martino to je fajn místečko. Škoda že to v zimě takhle nemůžu obsadit v mezipatře paneláku. Počítám, že do týdne bych neměla co zalít :) Určitě se jim tam líbí, kyťulím!
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Febro, tomu říkáš pár? U nás by takové místečko nebylo...
Febro a jinde v bytě je nemáš??? Ale to máš ještě dostatek místa, protože máš okna...jůůůůůůůůůůů
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
ty jo to je super, já taky pomalu obsazuju chodbu, tuhle jsme byli jak v pralese, všude samá zeleň a do toho tam běhali volně šneci... mrchy v noci zdrhli. Ještě že nelezli po schodech, to by byla klouzačka, a jak by asi křupali. fuuuj 

- febra
- Kontaktovat uživatele:
Tak na parapetech jich v bytě moc nemám (a stejně mám úzké parapety), měla jsem je ještě loni v synově pokoji, jenže tam byly velké celoroční Crystaly od Dibleys a jak pořád kvetly, tak synovi vadilo, že tam opadávají květy a že chce mít na parapetu místo na odložení Notebooku a sluchátek a mobilu, aby mu to nekousal pes. Takže jsem je na zimu přemístila k dcerce, ale té se nelíbí, jelikož tam předtím měla Bristoláky fantasy + Spin Art (byly ve větších květináčcích, musela jsem je zrušit, jelikož už byly staré a pěstuju nové), takže až narostou fantasy, tak k ní půjdou znovu. Pak mám parapety v kuchyni a jídelně, ale ty slouží jen na odchov z listů. A obývák mám na jižní stranu, takže tam mám ibišky, strepsům se tam nedaří. Ta chodba stačí tak na 200 ŕostlin + nějaké malé (100), co mám na zemi a na okně, takže budu muset nechávat jen ty nejpěknější až vyrostou, stejně spousta odrůd je podobných. A nebo se budu muset začít soustředit jen na miniaturní odrůdy. Ale stejně musím přiznat, že bych asi nestíhala zalívat třeba 500 kytek, to už by bylo na úkor děcek a to nechci. Knotovku jsem loni zkoušela a už nikdy víc, protože některé odrůdy strepsů ji vyloženě nesnášejí a přišla jsem o spoustu kytek nebo některé skoro umřely. Některé odrůdy zase ale rostly jako blázen. Mám ale celkově pocit, že i ty rostliny, kterým se na knotovce dařilo, že měly méně květů než když jsou v normální zemině. Nebyly takhle obsypané. Kvetly, ale méně.
Na té fotce to ani nevypadá, že tam máš 300 rostlin.
- febra
- Kontaktovat uživatele:
Že jo, jsem šikovná, jak je tam mám vtlačené, jen ta krátká horní polička má 52 rostlinek, a vzala jsem si staré plechy ze sklepa ze starých sporáků - na těch mám ty malé a na jeden se vejde 35 malých bílých kelímků. Ty rostlinky prozatím nepotřebují přesadit a poupata některé už mají. A jak přesadím do větších, tak je tam trošku víc můžu smrsknout na těch policích. Nejhorší je léto, protože ty krátké police vlevo - tak to jsou zabijáci, v létě tam praží slunce, stínila jsem, ale bylo to málo, takže letos chci pořídit vitrážku a navlíct závěs z tenkého bílého plátna. I když je jedno okno na východ a druhé na západ, tak v hicech je to často na spálení kořenů. Kdysi, před výměnou oken, tam byly luxfery a ty nepropouštěly tolik sluníčka, bylo to lepší.