Zahrada
Re: Zahrada
Začínají denivky...
a jeden "plevel", co mám ráda...
a moje jediná růže...
a lonicera...
a ještě hlaváč a už jdu zas něco dělat.
a jeden "plevel", co mám ráda...
a moje jediná růže...
a lonicera...
a ještě hlaváč a už jdu zas něco dělat.
Naposledy upravil(a) Evuška dne pát 22. čer 2012 18:04:54, celkem upraveno 1 x.
Všechno je to nádherné, pro denivky mám slabost...

Evuško, Tobě toho kvete hodně a pěkně. Mně denivky ve velké míře vymrzly, dopomohl jim i krtek nebo hryzec??? Vymrzla mi i velká část narcisů.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Helenko, až se mi rozrostou denivky od tebe, tak ti je zas vrátím . 

Ivanko, jsi hodná, ale není třeba, já teď doplňování kytiček neřeším. Výhledově se bude část zahrady, kde byly denivky, měnit v něco jiného.
U nás některé denivky taky půjdou oddělit, ale nevím, jestli na podzim to jde? Ta Iron Gate Glacier je letos nová, takže jen jeden trs, ještě mám od loňska novou Piano Man, ta je taky nedělitelná. Jinak časem, co pokvete nafotím a domluvíme se, kdyby se ti některá líbila.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evuško, tu růžičku máš senzační. Co je zač, nevíš? Mně taky vykvetla nová historická z loňska první květem. Silně voní.Ty kopretinky co máš a hlaváč jsou taky krásné. Jediná denivka mi vymrzla.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Petunky se konečně rozjely. Dlouho to vypadalo, že vůbec neporostou.
Ty sedmikrásky jsou super :-). I penstemon, růže i karafiátky a vůbec všechno. Já mám prostě ráda všechny kytky.
Co je zač moje růže mrknu zítra na cedulku. Nepamatuju si to, jen že jsem si to dala do překladače a to si pamatuju, že mi to vyplivlo: mohutný huňatý horolezec, vylamovat staré a mrtvé hole. Tak to jsem se fakt pobavila.
Trochu leze k sousedům, budu jí asi muset domluvit.
Co je zač moje růže mrknu zítra na cedulku. Nepamatuju si to, jen že jsem si to dala do překladače a to si pamatuju, že mi to vyplivlo: mohutný huňatý horolezec, vylamovat staré a mrtvé hole. Tak to jsem se fakt pobavila.
Trochu leze k sousedům, budu jí asi muset domluvit.
Chtěla bych být tvůj soused. 

Jé, já bych tě taky brala za sousedku, to by bylo super. :-))
Ta naše sousedka tam má jen trávu s pampeliškama, co nám sem nalítávaj, a podle plotu břečťan, co mi leze do záhonku. Omlouvá ji to, že jí je 82.
Ta naše sousedka tam má jen trávu s pampeliškama, co nám sem nalítávaj, a podle plotu břečťan, co mi leze do záhonku. Omlouvá ji to, že jí je 82.
Ahojky holky, super fotky, je to krása, když zahrádka kvete... mně teď rozkvetla nějaká skalnička, co mám v pařezu, takové krásné žluté květy to má, jen jsem neměla foťák... a zjistila jsem, jak jsem nemohla najít nové denivky, co jsem loni kupovala na Floře Olomouc, tak nevymzrly a dvě mají dokonce poupata... jen doufám, že pokvetou tak, jak byly foceny na obrázku...
Babett, ty bambulky je plnokvětý řebříček...
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Všem krásný den.
U nás pošmourno. Než ten včerejší ubíjející dusný den, raději pod mrakem. V noci se nedalo spát, a když jsem konečně zabrala, kočka vyskočila na parapet i s myší (nosí psovi) a řvala opět jak kráva. Myš jsem jí zabavila. Když přišla na to, že se psem nic nebude, za 10 min. chtěla ven.
Miki, nevěděla jsem jistě, jestli je to řebříček, a abych nekecala, pojmenovala jsem kytičku po svém.
U nás pošmourno. Než ten včerejší ubíjející dusný den, raději pod mrakem. V noci se nedalo spát, a když jsem konečně zabrala, kočka vyskočila na parapet i s myší (nosí psovi) a řvala opět jak kráva. Myš jsem jí zabavila. Když přišla na to, že se psem nic nebude, za 10 min. chtěla ven. Miki, nevěděla jsem jistě, jestli je to řebříček, a abych nekecala, pojmenovala jsem kytičku po svém.

Ahojky, něco málo fotek na sobotu.
Naposledy upravil(a) Evuška dne sob 23. čer 2012 14:23:03, celkem upraveno 1 x.
Jé, Evuš, doteď mě ani nenapadlo, že může být divizna jiná než žlutá...! Tak jsem si to musela hned najít - tak to je asi divizna brunátná? Tady http://fotoblog.in/clanek/701 se píše, že kvete nafialověle, výjimečně i bíle... ale na některých dalších fotkách vypadá i dost tmavá...?
No jo, jak tak ty fotky prohlížím, asi tu kytku i znám, asi jsem ji už někde viděla - jen jsem teda netušila, že je to taky divizna. :-D
No jo, jak tak ty fotky prohlížím, asi tu kytku i znám, asi jsem ji už někde viděla - jen jsem teda netušila, že je to taky divizna. :-D
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Jo jo, Hani, to je ona, barva asi podle stanoviště a stáří květu. Já ji mám asi pátým rokem, různě se mi vysemeňuje, ale všude se jí taky nelíbí. Myslela jsem si, jakou mám vzácnost, a naše mamka přišla s tím, že ji viděla kdesi na pasece u Čelákovic. Hned další den ji jela fotit. Tak jsem to pak lovila na netu, co to vlastně mám. Mám ještě jeden druh, ta se liší i habitem i barvou květu. Nejsem si jistá, jestli je to divizna černá...
Ta divizna brunátná má růžici listů úplně přisedlou k zemi a ten květní stvol se najednou, jako zázrak, z prostředka začne vytahovat.
Ta divizna brunátná má růžici listů úplně přisedlou k zemi a ten květní stvol se najednou, jako zázrak, z prostředka začne vytahovat.
Taky jsem ji při tom hledání potkala - Verbascum nigrum Album (bílá forma, jinak je normálně žlutá - a prý "Různé druhy divizen se od sebe obtížně odlišují, především proto, že se v zahradách snadno kříží a objevují se meziformy. Divizna černá se rozpoznává snadno, protože má nápadné purpurové chlupy na tyčinkách.").
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Diviznu žlutou mám vysemeněnou po celé zahrádce. Je to strašný plevel. Jednu jsem zasadila do kakáče.