Achimenes
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Re: Achimenes
Krásné, moc, zajímalo by mě, co je ten světle růžový na prvním obrázku
, případně vyměním za jiný.
, případně vyměním za jiný.- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Jůůůů, růžový a bílý s modrým žilkováním jsou kráásní!
První letošní vyfocení - z práce na okně, kde se jim nějak daří nejlíp
Topsy
Topsy
Ve skutečnosti je víc do modra.
Tak jsem trošku fotila..
A. erecta jsem včera sesadila ze dvou květináčů do velkého kulatého, proto je jedna část taková vytahaná... :-))
Ještě jsem zabudla Peach Blossom.
Jakto počkáš??? pozdě jsi sadila?
Jakto počkáš??? pozdě jsi sadila?
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Mně už většina taky kvete, ale zjistila jsem, že ty, co jsou na jednom okně, kam ráno pálí slunko, tak ty květy jsou takové vyšisované.
Pěkný, ten modrý je super. U mě ještě tak 14 dnů. Nějak se jim nechtělo. Ale to je asi tím chladným počasím, jak tu psala Hanka. Teď se zas budou smažit.
Chtělo by to něco mezi, zprůměrovat.
Chtělo by to něco mezi, zprůměrovat.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Miki, jeden mám od tebe, malinký. Ostatní od kočeny, některé už docela schopné a některé taky malé. Zkoušeli jste je někdo množit vegetativně?
Jasně, Babett, někde to tu určitě najdeš - bavily jsme se o tom loni před podzimní burzou. Dávala jsem i fotky, jak na tom ve vodě narostou i kořínky i rhizomky. Ale asi to bylo v klubové, bylo to v souvislosti s tím, co vystavit na burze...
(Ono teda ale i těmi rhizomy je to vegetativně... jenom semeny je generativní množení. ;-)
(Ono teda ale i těmi rhizomy je to vegetativně... jenom semeny je generativní množení. ;-)
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Ano, Babetto, taky už jsem zkoušela namnožit z řízků, ve vodě docela rychle větvičky pouští kořínky. V jedné skleničce jsem je docela zapomněla celou zimu, lístečky opadaly, ale kromě kořínků narostly i rhizomky, tak jsem to všechno na jaře zasadila a povedlo se.
Moj prvy achimenes.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Ivanko, máš je moc pěkné, Femme Fatale je úžasný
.
Mně začíná kvést Tiger Eye. Zasadila jsem je všechny brzy, kvetly mi doma, ale na zahradu jsem je vyhodila dřív a chladné noci udělaly své. Musela jsem je ostříhat a obrážejí znovu, tak pokvetou na Vánoce.
. Mně začíná kvést Tiger Eye. Zasadila jsem je všechny brzy, kvetly mi doma, ale na zahradu jsem je vyhodila dřív a chladné noci udělaly své. Musela jsem je ostříhat a obrážejí znovu, tak pokvetou na Vánoce.

- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Helenko, já je sázela taky brzo, ale některé taky nekvetou a některé mi přijdou, že mají svilunu, tak zas budu stříkat. Jsou takové hnědě flekaté na listech, ale ono jim nesvědčí ani to počasí, větry a slejváky, a to jsou pod střechou a stejně jsou pomlácený. Femme Fatale ti dám rhizomky stranou, a teda kterýkoliv jiný taky, samozřejmě. 

Ivanko, děkuji, pokud jich budeš mít dost, budu ráda. Moc druhů mít nemůžu, protože chráněné místo na chatce mám jen z jedné strany.