Achimenes

kytky, kytky a kytky
Packa

Re: Achimenes

Příspěvekod Packa » čtv 02. srp 2012 18:24:35

Je vidět, že uvnitř to kvete lépe než venku. Není to roští, vždyť ti to pěkně kvete.

modrakocka1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod modrakocka1 » čtv 02. srp 2012 19:24:21

Evi, ten růžový mám moc ráda, a hlavně teda máš je krásné.

Evuška

Příspěvekod Evuška » čtv 02. srp 2012 21:08:36

Roští jsem je nazvala proto, že rostou na všechny strany, jen ne nahoru. :-) Kromě [s]Flamenca[/s] Lady Lyttelton, ten stojí, jak voják v poli. A má asi půl metru. Nejprve jsem myslela, že jsem zaměnila cedule, u toho "růžového velkého" a Flamenca. Velký růžový má asi 15 cm, [s]Flamenco[/s] Lady Lyttelton půl metru. Nekecám.
Naposledy upravil(a) HankaP dne čtv 24. črc 2014 9:53:31, celkem upraveno 1 x.
Důvod: ... opraveno (viz dále)

Babetta
Řád vděčné kočky
Řád vděčné kočky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Babetta » čtv 02. srp 2012 23:15:51

Evuško, pěkné roští.

HankaP
administrátor

Příspěvekod HankaP » čtv 02. srp 2012 23:28:00

No to máš, Evi, těžké - některé od přirození rostou vzpřímeně a některé převisají... těžko je srovnáš do latě. :-D

Buď ráda, že se činí. Moje sotva vylézají přes okraj truhlíku - ale pár kvítků už taky mají - kvete Amie Saliba, to je dříč, jde vždycky příkladem :-), pak Hugues Aufray - ten mi loni vykvetl až na podzim jedním nepovedeným květem, tak snad to letos vynahradí (ještě jsem ho ani nevyfotila), malinký A. admirabilis, co jsem si přinesla v červnu z botanky, a zítra čekám, že by se mohl otevřít Elegance a snad i Rainbow Warrior... tak to bude trošku veselejší...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz

Zdenaka

Příspěvekod Zdenaka » pát 03. srp 2012 9:05:33

Evuško - vždyť ti to kvete moc pěkně, já jsem některé taky musela vyvazovat, aby nepopadaly.

Iconka

Příspěvekod Iconka » pát 03. srp 2012 14:16:16

Mikina aj Evuska, mate ich krasne.

Babetta
Řád vděčné kočky
Řád vděčné kočky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Babetta » pát 03. srp 2012 17:09:59

První podarované kvítečky. Kotě, mám z nich radost. Femme Fatale je nádherně sametově červený, ani foťák ho nechtěl zaostřit. Jsem ráda, že se mi uchoval žluťásek.

Dot.jpg
Femme Fatale.jpg
Yellow Beauty.jpg
Ice Tea.jpg

HankaP
administrátor

Příspěvekod HankaP » pát 03. srp 2012 20:42:09

Tak jsem ty své pidižvíky taky vyfotila...

Amie Saliba.jpg
Amie Saliba, A. admirabilis.jpg
Amie Saliba a Achimenes admirabilis

Elegance, Hugues Aufray.jpg
Elegance a Hugues Aufray
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz

Packa

Příspěvekod Packa » pát 03. srp 2012 20:48:13

Čím dál, tím víc, vám "závidím", jak vám ty krásky kvetou. Já se na té zahradě květů asi nedočkám. :8785:

Babetta
Řád vděčné kočky
Řád vděčné kočky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Babetta » pát 03. srp 2012 22:26:44

Hani, máš je krásné.

modrakocka1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod modrakocka1 » sob 04. srp 2012 9:00:09

Amie Saliba mi přijde jako ta moje Sauline. Hodně Salibových šlechtěnců mi přijde dosti podobných, ale má je pěkné. Jen mi štve Serge's Fantasy, mám letos z jiných rhizomů a ani tak nemá fantasy.

modrakocka1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod modrakocka1 » sob 04. srp 2012 14:29:17

Achimenes antirrhina.jpg
Achimenes antirrhina - má nějaké ďubkaté listy, asi zas sviluny mizerný

Bloody Mary.jpg
Bloody Mary - docela veliké květy

bezejmenka.jpg
dostala jsem jako (xAchimenantha) Blue Tint, ale vypadá jinak, takže nejspíš bezejmenka

Cote d'Ivoire.jpg
Cote d'Ivoire.jpg
Cote d'Ivoire

Double Picotee Rose.jpg
Double Picotee Rose

Double Pink Rose.jpg
Double Pink Rose

Sauline.jpg
Sauline

Serge's Fantasy.jpg
výše zmiňovaný Serge's Fantasy

Serge Saliba.jpg
Serge Saliba

HankaP
administrátor

Příspěvekod HankaP » sob 04. srp 2012 14:45:31

Hele, Kotě, já zrovna vyfotila spolu květy - Hugues Aufray vlevo, Amie Saliba vpravo (až dole) - Amie je víc do lososova a Hugues do fialova - ale ani vedle sebe to moc není vidět, trošku na spodním plátku, ale záleží na tom, jak výrazně se vybarví. Ještě by měl asi být Hugues trochu drobnější. Sauline ještě nemám, ta by měla mít růžovou trochu víc rozpitou, a má mít zoubkatější okraje.
Doporučuju naprosto bezkonkurenční honzíkové stránky http://achimenes.ucoz.com/ (Mihail M, Bělorusko) - a vypůjčím si od něj fotky pro srovnání, má je hezdy vybarvené... snad mi promine, když je to ke "studijním" účelům.

Obrázek
Obrázek
Obrázek Obrázek

A takhle vypadá to srovnání u mě.

Hugues Aufray, Amie Saliba.jpg
Hugues Aufray a Amie Saliba
korektor.cz

Babetta
Řád vděčné kočky
Řád vděčné kočky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Babetta » sob 04. srp 2012 18:03:15

Holky, čučím na tu krásu a čím dál víc mě achimenesy berou.
Ivanko, ten první teda je!
Hani, až bude víc času, mrknu na ty stránky. Jen jsem nakoukla. Na to musím mít klid...

HankaP
administrátor

Příspěvekod HankaP » sob 04. srp 2012 18:27:30

:-D

Já jsem si ještě vzpomněla, že jsem taky ještě jednou vyfotila Achimenes admirabilis - prcíček, ale všimněte si na druhé fotce, jak je výkonný... :-)

A. admirabilis.jpg
A. admirabilis.jpg

Zato Rainbow Warrior (duhový válečník ;-) se vypravuje jak chudý král do boje. Ještě ani dneska to nestihnul.
A to má přitom nad sebou neustálý dohled - kocouři jedou na směny... :-D

DSC09998_2.jpg
DSC09994_2.jpg
(Rainbow Warrior je ten za uchem)
korektor.cz

Babetta
Řád vděčné kočky
Řád vděčné kočky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Babetta » sob 04. srp 2012 21:08:42

Hanko, vidím, že máš truhlíčky vyložené černou fólií? Proč? Kvůli vodě?
Jak je to u tebe se světlem, svítí ti tam částečně slunko a nebo je na sever? Sonduji, kolik toho honzíci snesou.

HankaP
administrátor

Příspěvekod HankaP » sob 04. srp 2012 22:08:16

Babett, jo, fólii tam mám kvůli vodě - jsou to staré eternitové truhlíky, mají ve dně dvě díry a nemám pod ně žádné misky, takže když zalévám, teče voda dolů. Léta jsem se snažila ty díry něčím zacpat, nic tam nedrželo...

Teď (předloni) jsem to udělala takhle na kohlerky - v igelitu je perlit a v něm zabořené květináče, takže tam zvrhnu jednu dvě konvičky a nezalévám jednotlivě. Voda vydrží v perlitu a přitom květináče neplavou. Zdá se mi, že to funguje, tak jsem loni zkusila vyhodit za okno i honzíky. Kohlerky mám na východ, tam jde sluníčko chvíli dopoledne, honzíky na západ, takže zase pár hodin odpoledne - bydlím v prvním patře a proti jsou z obou stran vysoké staré činžáky, takže žádná sláva, v bytě je prostě na kytky tma.

Honzíci to odpolední sluníčko taky vcelku snášejí - jen ta černá fólie není moc terno, protože se rozpaluje a lístky, co se o ni opírají, se připalují... Loni jsem je tam dávala až koncem léta (doma měli tmu a byli mizerní, tak jsem to riskla), letos zase dost pozdě kvůli těm studeným nocem (a předtím doma jsem se taky snažila, aby ještě nerostli - zase kvůli té tmě), tak to zatím moc odzkoušené nemám...

Co se týče deště, tak do oken moc neprší - kvůli těm protějším domům nemůže pršet šikmo proti, takže jsou kytky celkem chráněné a ta trocha, co na ně jde, jim nijak nevadí...
korektor.cz

Babetta
Řád vděčné kočky
Řád vděčné kočky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Babetta » sob 04. srp 2012 22:25:42

Schválně budu zítra sledovat, od kdy do kdy mám sluníčko do oken v obýváku. Měla bych truhlíčky schované pod střechou, ale právě se bojím toho slunka. No, budu to muset zkusit, jenže se mi nechce přijít o těch pár achimenesů.

mikina

Příspěvekod mikina » ned 05. srp 2012 7:07:57

Jůůůů, Ivanko, asi budu žebronit... krasavečci ti ted kvetou...
Já jsem si blbka na té mé dámě v černém zlomila květ - vyháněla jsem vosu, ale pořád se nedařilo, tak jsem švihla pořádně a kousek jsem oholila květy i listy... ale holka se činí, takže už má zase plno poupátek...