Čo nám práve... (slina přinese :-)
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Ivanko, jooooo, přesně jako ten smajl... bla bla bla. 

modrakocka1 píše:...abych si nemyslela, že zas do podkroví nacpu kytky. Prý ani jednu. ::
Mému manželovi taky jaksi vadí, že nemůžeme otevírat okno v kuchyni, nechápu proč. Prý původně čekal tak tři kytky... naiva...

Zrovna tady budím kocoura, usadil se vedle mne a myslí si, že bude spát. Taky do mne dneska ráno ve 4 hodiny dloubal a dožadoval se pozornosti, musím mu to vrátit. 

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Já byla v 4.40 h venčit psa, taky mě budil. Oplácet mu to nebudu.
Ahojky... teda tady se to rozjelo...
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Plácám, co jsem doma, už několik let.
No a kdyby nestačilo, tak ještě můžete vybírat tady, taky osvědčený prodejce. Já ho využil kvůli mininarciskám, ale má spoustu ruzných cibulovin a hlíznatých rostlin. I jižní Afriku.
http://www.pcnijssen.nl/v2/category.php?id_category=234
http://www.pcnijssen.nl/v2/category.php?id_category=234
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Miro, koukla jsem na tvé stránky. Hamburčanky máš moc krásné, ale já bych chtěla araukany. Už jsem je kdysi měla, dobře nesly a říká se, že mají vajíčka s nižším obsahem cholesterolu. To je asi blbost, co? Teď mám obyč. hysexy a leghorny. Taky jsem měla maransky. Měly obrovská červenohnědá vajíčka, ale sklon k ztučnění a tím i k malé snůšce. Nebyla jsem spokojená. Ještě jedny zdrobnělé jsem měla, ale nepamatuji si název.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Jéé, to mám radost, že se taky vyznáš. :)
Já teď budu pomalu prodávat vajíčka na násadu, araukany musím znovu namnožit, již jsou starší slepice... a taky teď málo nesou, maransky jsou na tom lépe a hamburčanky - ty mám na dožití - vždy se objeví oblíbenkyně, takže ty skonají věkem...
Vejce araukan mají o 20 % méně cholesterolu, někdo nad tím polemizuje, ale je jisté, že o něco jsou zdravější - tak jako křepelčí vejce.
Já teď budu pomalu prodávat vajíčka na násadu, araukany musím znovu namnožit, již jsou starší slepice... a taky teď málo nesou, maransky jsou na tom lépe a hamburčanky - ty mám na dožití - vždy se objeví oblíbenkyně, takže ty skonají věkem...
Vejce araukan mají o 20 % méně cholesterolu, někdo nad tím polemizuje, ale je jisté, že o něco jsou zdravější - tak jako křepelčí vejce.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
O chov křepelek jsem měla zájem, ale doma pro to nemám pochopení. Můj manžel vyrostl v prostředí, kde se to zvířectvem jen hemžilo, tchán měl kde co. Manžel si stejně k tomu vztah nevytvořil. S tchánem, dokud žil, jsem si alespoň popovídala. Jak ti nesou maransky? Já je asi moc krmila. Byly tak zarostlé sádlem, že se ani vykuchat nedaly.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Maransky teď trochu nesou, ale jestliže je sníh je to hodně poznat na snášce, i když trochu přisvěcuju, jinak mladí kohoutci doma chutnali - na podzim byli vykrmení, a tak šli na pekáč, nekteří měli štěstí, že šli dál do chovu
Křepelky - ty asi chovat už nebudu, měli jsme je ve veliké skříni, jenže se jim šrot a jídlo dostalo na drápky a udělalo to kouličku... a v pletivu je mučit nechci - příčí se mi třeba slepice v klecích, a tak křepelky díky tomu chovat asi nebudu, naopak mě zas lákají holubi - ještě, že je kdo, aby to sněd, jinak bych měl brzo útulek. :))
Křepelky - ty asi chovat už nebudu, měli jsme je ve veliké skříni, jenže se jim šrot a jídlo dostalo na drápky a udělalo to kouličku... a v pletivu je mučit nechci - příčí se mi třeba slepice v klecích, a tak křepelky díky tomu chovat asi nebudu, naopak mě zas lákají holubi - ještě, že je kdo, aby to sněd, jinak bych měl brzo útulek. :))
Míro, jak jsem psal, ještě si pořiď rybníček na mandarinský kachny a ty holuby si pořiď moravský pštrosy. Jsou to polňáci, tak si nasbírají, a holoubata jsou dost velká na pekáček. 

-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Mor. pštrosy jsem kdysi měl, rostli pěkně, možná bych teď radši kingy nebo texany, ale až někdy v létě, to hudou mít chovatelé letošní výletky.
To už nejsou holubi, ale nedorostlé slepice. 

-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Tak zas nechci poslouchat, že je to jenom na parádu. 

-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Nemáš, chlape, někjaký web? To víš, jako zvědavec musím vědět, co tady všechno pěstujete. :)
Míro, zatím vážně nemám, ale pracuji na myšlence o zřízení. Jen bych potřeboval k ruce někoho, kdo se v tom vyzná. Mně totiž jako jednoduché nepříjdou ani ty předvytvořené webovky pro hloupé. :DDDD