Čo nám práve... (slina přinese :-)
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Já měla docela dost druhů jiřin, ale postupně jsem to omezovala, až mi to jednou táta uskladnil na kompostu. Stejně moc mrchy nekvetly, bylo plno zeleného bordelu a květů nic moc.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Řekl bych, že jiřiny udělaly pokrok - z 90. let, co si tak pamatuji, tak po obci kolovaly jen takové ty velké pomponky (tzv. ball), v dnešní době jsou odrůdy krásnější a bohatší, nemluvě o tom, že je spousta nízkých typů a také odrůd, které mají fialové listy.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
No já měla právě jak nízké, tak vysoké ball a taky jehlice. Oranžovou, červenou s bílým koncem, bílou, červenou a žlutou, byly krásné. A pak takové ty obyčejné polovysoké, co se prodávají každé jaro jako balkonovky, ty jsem si vypěstovala ze semínek. A ty kvetly nejvíc.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Tady se pokochej nádhernými jiřinami, bohužel před dvěma týdny pán uhořel a s ním i mnoho nadějných jiřin. :( Nicméně jeho odrůdy byly a jsou překrásné.
http://www.wynnesdahlias.com/apps/photo ... ID=3004693
http://www.wynnesdahlias.com/apps/photo ... ID=3004693
Mirku, to je strašné, co se stalo. Jiřiny má nádherné.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Chudák pán, takové neštěstí. Jiřiny teda má nádherné, dostala mě fotka paní s jiřinou. Teda ta je obří.
Mirku, mohla bych mít dotaz??? V e-shopu jiřinky nenabízíš, takže letos žádné k prodeji nebudou? Jiřinky nějaké doma mám a hlavně, když kvetou, tak mám pořád co nosit taťkovi na hřbitov...
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Asi tak - jiřinky stejně jako mečíky nemám pod závlahou - snad letos našetříme na závlahu, jiřiny, na rozdíl od mečíků, hlízy moc nenarůstají, proto se špatně u mě množí, navíc když není skleník (velký), nemohu je množit řízky.
Nicméně hlavně má novošlechtění nebo 3 mé odrůdy mám ve větším množství a tak, pokud chceš, napíšu, kterých je o něco více, a mohu s Tebou něco vyměnit za gesnerky,
Jinak, když jsi zmínila hřbitov - jiřinky jsou lepší jako květena v zahradě, k řezu jen některé pomponky a ballky, to mečíky jsou na řez mnohem lepší, a taky podstatně déle vydrží...
Nicméně hlavně má novošlechtění nebo 3 mé odrůdy mám ve větším množství a tak, pokud chceš, napíšu, kterých je o něco více, a mohu s Tebou něco vyměnit za gesnerky,
Jinak, když jsi zmínila hřbitov - jiřinky jsou lepší jako květena v zahradě, k řezu jen některé pomponky a ballky, to mečíky jsou na řez mnohem lepší, a taky podstatně déle vydrží...
Jiřinky jsou hezké, kdysi jsem je mívala. Ale nevydrží ani za máček mrazíku a musí se na zimu sklízet. Takže už je dávno nemám ani jednu a maximálně je chodím obdivovat do Žirovnice na výstavy i s mečíky. To je plus minus to samé, akorát že jsem ke konci měla jen červené. Ne, ne, to není pro mě. :)))
Já už se držím strepsíků, honzíků, kamélií a nějakých tropů, pár fuchsíí (co mi zbyly z 400ks sbírky), pelargonií, pár masožravek a kaktusů. Opečovávám koryta a štěrkoviště s čarověníky. To mi k vyřádění úplně stačí, stejně jsem v létě vorvaná jak vorvaň.
Já už se držím strepsíků, honzíků, kamélií a nějakých tropů, pár fuchsíí (co mi zbyly z 400ks sbírky), pelargonií, pár masožravek a kaktusů. Opečovávám koryta a štěrkoviště s čarověníky. To mi k vyřádění úplně stačí, stejně jsem v létě vorvaná jak vorvaň.

-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
No, ono to s tou sklizní tak složité není, stačí vyčkat, aby byla sušší zem, a jde to snadno - pořád je to jednodušší než stěhovat ten náš maxi oleandr v keramické nádobě, to jsme taky sedření jak černoši v Gibraltaru.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Jiřinky se mi moc líbí, ale raději to taky nepokouším. U nás jsou dlouhou dobu jarní mrazíky a na podzim už se objevují brzo zase. Jiřinky by mi kvetly jen krátkou dobu. Není tady na ně podnebí.
Miro, máš tam krásné mečíky. Viděla jsem Delirium a byla jsem v deliriu. Vybrala bych si i jiné krásky.
Miro, máš tam krásné mečíky. Viděla jsem Delirium a byla jsem v deliriu. Vybrala bych si i jiné krásky.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
No, ten mečík, který jsem tady vložil, to mé křížení, je právě s využitím Deliria...
Jiřinky by určitě šly, předseda je pěstuje prakticky v Jizerských horách a úspěšně. :)
Jinak, Břidličná - kde to je? Na mapě jich je několik...
Jiřinky by určitě šly, předseda je pěstuje prakticky v Jizerských horách a úspěšně. :)
Jinak, Břidličná - kde to je? Na mapě jich je několik...
Jo, ale ty ostatní jsou ulice - Bruntál, Nízký Jeseník.
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Miro, Hanka má pravdu. Je to sever Moravy. Navíc bydlíme na severní straně, na kopci. Je tu hodně větrno. Vidím dobře na Praděd.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Jé... když slyším Praděd, tak si říkám, tam musí být kór zima!
Krásné a slunečné ráno z Brna. 

Míro, nechci šplhat, ale ten tvůj se mi líbí víc, než Delirium. ;)
Ahoj Paci do Brna. ;)
Ahoj Paci do Brna. ;)
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
To jsem rád, mám ještě asi dva s tím lemem. :)
Oproti Deliriu má ten můj lepší stavbu květů v klasu, no, letos bych pojmenoval aspoň jednu jiřinku, mečíky ještě musím domnožit. :)
Dnes je krásně - ideální na kydání kurníku. :DD
Oproti Deliriu má ten můj lepší stavbu květů v klasu, no, letos bych pojmenoval aspoň jednu jiřinku, mečíky ještě musím domnožit. :)
Dnes je krásně - ideální na kydání kurníku. :DD
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Taky zdravím. Ráno jak malované. Kdyby to tak zůstalo, vůbec bych se nezlobila.
Mirku, moje puťky by taky potřebovaly vyčistit, ale došlo seno...
Neomylně podle nich poznám, kdy se má ochladit, okamžitě se rapidně sníží snáška.
Kde máš ten tvůj mečík? Musím se po něm podívat, když Pepa píše, že je ještě hezčí než Delirium.
Mirku, moje puťky by taky potřebovaly vyčistit, ale došlo seno...
Neomylně podle nich poznám, kdy se má ochladit, okamžitě se rapidně sníží snáška.
Kde máš ten tvůj mečík? Musím se po něm podívat, když Pepa píše, že je ještě hezčí než Delirium.
Já čistila v sobotu.