Čo nám práve... (slina přinese :-)
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Babettko ahoj, mrkni na stranu 271, tam najdeš ten mečík. 

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Můj chlap to v životě nedělal. Ani neví, jak ve vnitřku kurník vypadá. Když byl v nemocnici, pokradla jsem mu prkna a udělala slípkám trusný stůl s bidýlky a nové žebříčky. Pořád prkna hledal a nadával, kam je dal. 

-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Klidně sem foto vložím znovu jen pro Tebe. :) Přikládám i jiné, snad se pořádně namnoží. :)
Míro, ty máš na to šlechtění pole, koukám. 

Babett... to je život českých žen. Z druhé stránky mně to taky docela zvedlo moje pošramocené ego, co všechno dokážeme, když je to potřeba. Skromně řečeno... jsme docela dobrý.

Miro, fantastický, a myslím, že krom tebe má dost podíl i to zdravé krásné rozlehlé pole... a samozřejmě podmínky. Ono pinožit se na malé zahrádce dělá dost jiné výsledky. Ovšem to pole je zase veliký kus práce... smekám.

-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju za pochvalu, no, je to dřina, tím spíš, že mechanizace je prozatím jen taková zahrádkářská a také ruční, proto nejde vše tak rychle a efektivně, jak člověk chce, vše holt časem.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Mirku, nepoléhají ti ty těžké krásné kosatce? Vím, že mně kdysi poléhaly od větru, a taky mi nějak mizely barvy. Myslíš, že se sprášily? Asi jo, co? Dělaly mi to i tulipány. Nakonec zůstaly všechny červené.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Na fotkách mám mečíky, ne kosatce.
Jinak je nutné, aby se odrůdy nepěstovaly ve směsi, ale odděleně, pokud jsou ve směsi, postupně se vytrácejí méně životaschopné odrůdy, a tak zbývají jen ty silné kusy - proto časem zůstává jen některá barva.
Změny barev mohou být ještě např.: pokud se objeví mutace u odrůdy, a také pokud je změna způsobená virózou, takové např. plamenité tulipány bývají virózní...
Jinak je nutné, aby se odrůdy nepěstovaly ve směsi, ale odděleně, pokud jsou ve směsi, postupně se vytrácejí méně životaschopné odrůdy, a tak zbývají jen ty silné kusy - proto časem zůstává jen některá barva.
Změny barev mohou být ještě např.: pokud se objeví mutace u odrůdy, a také pokud je změna způsobená virózou, takové např. plamenité tulipány bývají virózní...
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
janli píše:(Video) :: ... ale ty výstavy a kytky mají fakt pěkný.
A myslíš, že jim to tam taky lidi orvávají jako nám?
No, nic bych za to nedala, že taky. Nadšení pěstitelé jsou všude stejní. Ale zase... je to russkij čelověk, ten by přece nekradl! 

- vlasta sr
- Kontaktovat uživatele:
Holky, to chcete povedať, že tam lístky otrhávajú bez povolenia alebo vášho vedomia? A tie vystavované fialky sa tam nedajú kúpiť? To sú len na okrasu?
Určitě tam mají, Vlasti, hafo lístků na prodej, je tam vidět i plná velká krabice. Ale znáš lidi.
Plno jich je spokojených, když si něco nepozorovaně uždíbnou. Jestli se to děje i na našich výstavách, to vědí děvčata, co vystavují fiále. :))
Plno jich je spokojených, když si něco nepozorovaně uždíbnou. Jestli se to děje i na našich výstavách, to vědí děvčata, co vystavují fiále. :))
Právě, že se to děje, proto se Ivanka ptala.
Vlasti, asi málokdo u nás si může dovolit pěstovat od každé odrůdy řekněme tři rostliny - jednu, kterou vystaví, další stejnou, kterou nabídne k prodeji, a další, ze které oškube listy na prodej...?
Někdo to sice řeší tak, že si z listu založí novou rostlinu a tu výstavní nechá na prodej - ale i tak se prodává až poslední den, jinak by nebylo co ukazovat.
No a nejspíš to dopadá tak, že to, co vykvete, se vystaví a z toho, co zrovna nekvete (a nejde tedy vystavit), se oškubou listy na prodej. Takže se často stává, že lidi chtějí to, co vidí, ale na prodej od toho nejsou ani listy - pokud od stejné odrůdy nedodal listy někdo jiný... A zrovna tak malé rostlinky - každý prostě dodá, co zrovna má.
Někdo to sice řeší tak, že si z listu založí novou rostlinu a tu výstavní nechá na prodej - ale i tak se prodává až poslední den, jinak by nebylo co ukazovat.
No a nejspíš to dopadá tak, že to, co vykvete, se vystaví a z toho, co zrovna nekvete (a nejde tedy vystavit), se oškubou listy na prodej. Takže se často stává, že lidi chtějí to, co vidí, ale na prodej od toho nejsou ani listy - pokud od stejné odrůdy nedodal listy někdo jiný... A zrovna tak malé rostlinky - každý prostě dodá, co zrovna má.
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Hooolkýýýý - 2 zprávy: jedna špatná, jedna dobrá!!!
Streptocarpus Renia má malinký lísteček, kohleria Texas Rainbow má malou rostlinku! Juchůůůůů!
Ta špatná: Lono se asi nevzpamatuje, ale ještě jej nechám, jestli něco nepředvede!
Streptocarpus Renia má malinký lísteček, kohleria Texas Rainbow má malou rostlinku! Juchůůůůů!
Ta špatná: Lono se asi nevzpamatuje, ale ještě jej nechám, jestli něco nepředvede!
Dobré, zase krásné slunečné, ráno a přeji všem hezký den. 

U nás to samé, Helenko, měj hezký den! I vy všichni, co nakouknete!
Jaříčko přichází!
Jaříčko přichází!- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Slunečný den přeji vám i já. Jestli sluníčko vydrží, půjdu se provětrat. Pejsek bude rád.