Čo nám práve... (slina přinese :-)
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Bože, já to dnes přežil, navážení země do skleníku je opravdu šílená práce. :D
To je pleione hybrid Confirmation. Já ji nemám, obrázek je vypůjčený. Jenom se mi moc líbí. Dívala jsem se na tvoje Rakatu, Jackdaw a Leoparda a tahle se tam nachomýtla. Ty tři jsou, Pepíno, moc pěkné, budu moc ráda, když na mě s bubilkou vzpomeneš.
Míro, vím o čem mluvíš! Před tak 10 roky jsem pracovala v zahradnictví. Sice jsem měla na starosti skleníky s orchidejema a anturka, ale na jaře jsme makali všichni, kde bylo potřeba. :))
Míro, vím o čem mluvíš! Před tak 10 roky jsem pracovala v zahradnictví. Sice jsem měla na starosti skleníky s orchidejema a anturka, ale na jaře jsme makali všichni, kde bylo potřeba. :))
Jani, tak jsem se na tu tvou krasavici mrknul na net, a jak jsem správně předpokládal, jedním z rodičů je náročná P. maculata a navíc sama kvete na podzim... u orchidejí prý už F1 hybridy jsou nepoměrně méně náročné, než rodiče, ale asi bych si na ni netroufnul... nebo ne hned. Ale je krásná. ;)
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Jo a, Pepo, kdy se máme těšit na nové fotky? Každý den jukám. :)
Míro, jestli mluvíš o strepsech, tak až bude co fotit, brzy půjde do květu Geronimo, a pokud mluvíš o ostatních rostlinách, tak každou chvilku čekám první květy na pleionkách a venku krokusy, tak vydrž. ;)
Víš co? Nejhorší je, když se takhle zachytím za drápek, teď se mi to začne líbit čím dál víc a je to v háji. Potom se podívám na net, teď uvidím ty barvy, tvary a hotovo. Potom si řeknu, no, kam dát je mám, do skleníku se na zimu vejdou, a to je definitiva. Pak už mě zachrání jen nějaké horentní sumy za hlízku nebo rostlinu. Tak tiše doufám, že zůstanu u formosany a limprichtky, eventuálně přibude nějaká vyžebraná. Tak to je. 

Jani, jsme na tom v tomto ohledu velmi podobně. ;D Ale na ty podzimní pleionky si zatím netroufám... Musím nejdřív vyzkoušet, jak mi půjdou ty jarní, jak se mi podaří vypiplat bulbilky, a pak si rozmyslím ty podzimní... I když, pokud mne popadne rapl, tak je úplně jedno, jak je co náročné, a prostě to musím mít, přesně jako ty. :D
Babetta píše:Miro, pro mě je cymbo stejně nejkrásnější...
Cymba miluju, a nejsou těžký, jen bohužel zaberou moc místa a já je nemám... tak vždycky v OBI zamáčknu slzu a raději odejdu...

Marti, už se prodávají hodně i minicymbídka, chce to je jen vychytat. Třeba v Bauhausu v Praze na Černém Mostě je mají v závěsných květináčích, ale nepovím ti, kolik stojí...
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Myslím, že jsou 220-320 Kč, když je akce, tak i méně.
To budou ta nová cymbídka, co mají převislé květné laty.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Tak ta jsem ještě neviděla a ani nevím, že existují.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
No ona když se cymba nevyvážou, tak jsou převislé stvoly všechny...
Míro, to máš samozřejmě pravdu, ale ani zdaleka né každé je vhodné do závěsu svou velikostí. Proto jsem mluvil (nebo spíš psal) o minicymbidiích. ;)
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Pepo, ta bílá je moc krásná, jak nevěsta. Mám to svoje cymbidium vyfocené na svých stránkách v kytičkách.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Tak přidávám fotečku - naše Pinda s malýma. :)
Míro, jsou to ale roztomilý kočulenky! Hned bych je pomuchlala, kožíšky heboučký!