Další pokojovky
Re: Další pokojovky
Chladnomilná orchidej cymbidium - v žargonu cymba, cymbídka atd. :))
Míro, nádhera...
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
To už byl stejně posl. záchvěv, už odkvétají, před měsícem byla o hodně lepší, ani jsem je nestihl vyvázat, což obvykle dělám.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Nádherná cymbídka, já dostala loni nějaká od Ludmilky, ale nějak dvě přes zimu odešla. Škoda jich. No jo no, ale holt to se občas stane. Možná měla špatné kořeny.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
No, já bych taky mohl kousek věnovat, budou se muset dělit...
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
No tož to já se ráda kousku ujmu. 

-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Hned jsem napsal - jinak bych zapomněl, je toho už dost (teď myslím i jiřinky a mečíky).
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Taky mám debilníček. A ani ten kolikrát není zárukou.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Si říkám: na to, že mi není ani 30, tak už je to hodně špatný, to mi už asi nepomůže ani salát z ginkga. :D
Dobré ráno, koukám, že je tu nějak mrtvo. Dám sem moje kvetoucí orchideje, tedy předloni to bylo jiné kafe, ale každý rok se holt nedaří
. Předloni byly obalené, letos se stalo, že hodně kvetoucí "pylorka" mi namrzla, jak byla velká a opírá se o sklo, takže 4 květní výhony i s poupaty jsem musela odlámat... ale hodila odbočky i jeden nový květní stvol, tak květy budou, i když ne tolik, jak jsem zvyklá. Tu žlutou už mám taky asi 7 let, tu jsem zachránila ve Švýcarsku od popelnice - byly dvě rostlinky a každý rok přihazovaly po jednom výhonu - pak mne "blbku" napadlo ostříhat ty vzdušné kořeny, protože jich bylo opravdu hóooooodně moc, a tak nekvetla ani jedna vůbec a nakonec mi jedna rostlinka taky namrzla, jak byla opřená o sklo, a odešla... Tak začínám odznovu letos jen jedním výhonem... A ta bílá s puntíky, tu už mám 6 let - tu jsem dostala od dcerky.. Je krásná, jen má vždy 3-4 květy a dost. Asi je tak nastavená, s tím nic neudělám, ale kvete pravidelně každý rok, ještě ani jednou nevynechala. Tak se tu mějte a ať konečně přijde to očekávané jaro.
Eva
. Předloni byly obalené, letos se stalo, že hodně kvetoucí "pylorka" mi namrzla, jak byla velká a opírá se o sklo, takže 4 květní výhony i s poupaty jsem musela odlámat... ale hodila odbočky i jeden nový květní stvol, tak květy budou, i když ne tolik, jak jsem zvyklá. Tu žlutou už mám taky asi 7 let, tu jsem zachránila ve Švýcarsku od popelnice - byly dvě rostlinky a každý rok přihazovaly po jednom výhonu - pak mne "blbku" napadlo ostříhat ty vzdušné kořeny, protože jich bylo opravdu hóooooodně moc, a tak nekvetla ani jedna vůbec a nakonec mi jedna rostlinka taky namrzla, jak byla opřená o sklo, a odešla... Tak začínám odznovu letos jen jedním výhonem... A ta bílá s puntíky, tu už mám 6 let - tu jsem dostala od dcerky.. Je krásná, jen má vždy 3-4 květy a dost. Asi je tak nastavená, s tím nic neudělám, ale kvete pravidelně každý rok, ještě ani jednou nevynechala. Tak se tu mějte a ať konečně přijde to očekávané jaro.
EvaRe: Další pokojovky
Evi, hezky to jaro lákáš! Ale bojím, bojím, že ještě hned tak nedojde.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Evi, krásné, mně letos taky jedna namrzla u okna a asi to zabalí. 

miroslav píše:Si říkám: na to, že mi není ani 30, tak už je to hodně špatný, to mi už asi nepomůže ani salát z ginkga. :D
To ne, prostě je toho moc a nedá se to pamatovat. Já mám několik lístků nad stolem nebo PC - komu psát, co a kde shánět, co jsem slíbila, co dokoupit... je toho opravdu hodně, bez toho to prostě nejde.
švýcarka píše:... Dám sem moje kvetoucí orchideje...
Ty bílé a jejich kříženci jsou asi nejvděčnější a taky citelně déle kvetou. Máš to krásný.

miroslav píše:No, já bych taky mohl kousek věnovat, budou se muset dělit...
viewtopic.php?f=17&t=59&start=1860#p56092
Prosím tebe, pokud bys dělil to horní, malé, kousek bych si vzala. Asi je to mini botanika. Když je vidím, tak slzím... cymbidia a vandy jsou moje srdeční věc, ale pro jejich rozměry a pochopitelně velice málo místa je nemůžu, takže jen utírám očka... mám už jen pár falenopsů a i ty bojují o své místo s fialkama... no jo, okno není nafukovací, a to mám samozřejmě všechno na patra.

-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
A nepojedeš teďka na sraz do Prahy? Nebo někdo od Tebe z Brna?