Čo nám práve... (slina přinese :-)
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Hani, a klidně vyházej i některé ty naše pindy o ničem. Třeba tento pind. Ať zbytečně nezabírají místo. Stejně se k tomu málokdy málokdo vrací. Je to jako když voda teče. :D
Jani, to zas moc nestojí za tu práci, tolik to nezabere. Hlavně se blbě vybírá, co jde smazat bezbolestně, aby zůstala nějaká rozumná návaznost. To taková fotka - některá má i 4,5 MB...
Bylo by to potřeba občas pročistit ve vláknech, kde o něco jde, tj. v gesnerkách - aby se v tom dalo číst a nacházet informace, třeba když přijde někdo nový - ale ani na to moc čas není... :-)
Bylo by to potřeba občas pročistit ve vláknech, kde o něco jde, tj. v gesnerkách - aby se v tom dalo číst a nacházet informace, třeba když přijde někdo nový - ale ani na to moc čas není... :-)
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
No, co vím, tak většina si nebude číst slovo od slova oněch min. 15 stránek, ale spíš zadá hledat dané slovo...
Fotky radši na fóru zapovím, koukám.
Fotky radši na fóru zapovím, koukám.
Já myslím, že máš pravdu tak napůl. Když víš, co hledáš, tak samo zadáš slovo. Ale když se chceš dostat do problematiky, seznámit se obecně s tématem, nezbyde ti, než číst. Když se chceš dozvědět, co nevíš, většinou nevíš, co nevíš... ;-)
Ale to tam nesmí být jeden příspěvek k tématu, pak sedmkrát Ách!, na to pět příspěvků o tom, jak bylo na dovolené, pak zase jedna odpověď nebo fotka k tématu...
Ono všechno se vším souvisí a odbočit od tématu, navázat na malou zmínku, to je natošup - a už se jede úplně jinudy... :-)
Proto právě vykazuju do drbárny, když se to rozjíždí moc, striktně všechno oddělit pochopitelně vždycky nejde.
Ale to tam nesmí být jeden příspěvek k tématu, pak sedmkrát Ách!, na to pět příspěvků o tom, jak bylo na dovolené, pak zase jedna odpověď nebo fotka k tématu...
Ono všechno se vším souvisí a odbočit od tématu, navázat na malou zmínku, to je natošup - a už se jede úplně jinudy... :-)
Proto právě vykazuju do drbárny, když se to rozjíždí moc, striktně všechno oddělit pochopitelně vždycky nejde.
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Jo a fotky nezatracuj - chce to jen vyzkoušet. Jakmile na to přijdeš, tak už je to zase nůďo, rutina, jako doteď. 

korektor.cz
korektor.cz
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Hani, kolik pixelů by mělo být akorát? Já tam mám v exportu na zmenšení 640...
Já tady zmenšuju na 1000 pixelů (delší strana).
korektor.cz
korektor.cz
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Tak je to na 1024, jinak to nešlo, pak už na 800, a to je asi málo... co na to říkáš? Řekni si... :)
Pak to tu klidně promaž...
Pak to tu klidně promaž...
Naposledy upravil(a) miroslav dne pát 22. bře 2013 22:08:15, celkem upraveno 1 x.
Já jsem spokojená - co ty?
Velikost dobrá tak i tak, ne?
Velikost dobrá tak i tak, ne?
korektor.cz
korektor.cz
Teda nejsem. :-) Ještě zkus po Přiložit soubor kliknout vždycky na Umístit do příspěvku.
korektor.cz
korektor.cz
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Já v tom až takový rozdíl nevidím, akorát, že se to nahrává rychle tak napůl, kvalita fotek je dle mě skoro stejná, asi mi chybí to správný ženský cimprlich. ':D
Ale pokud Ti to ušetří práci, tak nové fialky už budu zmenšovat takto. :)
Umístěno, to víš musíš nás tu hezky vychovat.
Ale pokud Ti to ušetří práci, tak nové fialky už budu zmenšovat takto. :)
Umístěno, to víš musíš nás tu hezky vychovat.

No, když je fotka malá, tak s ní nemám práci prakticky žádnou - s tou už nic udělat nejde. Ale vidět je na ní prd! Proto já radši ty velké. :-)
Ale jo, práci mi stejně přidělává - musím ji nejdřív vytřídit, než ty dostatečně velké hromadně zmenším, protože tuhle bych tím zvětšila a byla by nepoužitelná.
A když se to "nahrává rychle tak napůl" - v čem to zmenšuješ? Nastavení té komprese tam někde nemáš?
Koukej, teď je na těch 70 % a má necelých 43 kB (tvůj soubor měl pořád ještě přes 255 kB).
Ale jo, práci mi stejně přidělává - musím ji nejdřív vytřídit, než ty dostatečně velké hromadně zmenším, protože tuhle bych tím zvětšila a byla by nepoužitelná.
A když se to "nahrává rychle tak napůl" - v čem to zmenšuješ? Nastavení té komprese tam někde nemáš?
Koukej, teď je na těch 70 % a má necelých 43 kB (tvůj soubor měl pořád ještě přes 255 kB).
korektor.cz
korektor.cz
Jo, tak jak dáváš Exportovat fotku do složky a nastavoval jsi tam ty pixely, tak hned pod tím máš Kvalita fotky - místo Automatická dej Normální, a nebo Vlastní - a tam pak můžet šoupátkem nastavit třeba těch 70 (%, jen tam ta procenta nejsou napsaná, je tam jen číslo).
korektor.cz
korektor.cz
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Takže snad naposled, uvidíme... pak to tu, Hani, klidně promaž (i když třeba to je i návod pro ostatní).
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jestli znáte, ale je to zajímavý webík k aktuálním teplotám - no dnes bych nechtěl být na Liberecku...
http://meteo.amut.net/mapa_prehled_cr.php
http://meteo.amut.net/mapa_prehled_cr.php
Dobré sobotní ráno z Brna, kde krásně svítí
. 
. 
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Dobré slunečné, ale hodně mrazivé ráno. Je -6 °C, fouká vítr, takže se zdá, že je tak -30 °C. BRR. Na zimu ráda koukám jen z teplého domova.
- Čejka
- Kontaktovat uživatele:
Míro, hlásím Liberec, není to tak hrozné, sice mrzne, ale svítí sluníčko a hlavně, nefouká!!!!!
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
No, na Liberec nemám nejlepší vzpomínky - vždycky je to takhle: buď prší, nebo sněží, nebo jdeš do kopce, nic jiného neexistuje.