Zahrada
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Re: Zahrada
Kosáci mají taky rádi jahůdky, i třešně. Ti mně nevadí, není jich tolik. I straky si smlsnou.
Docela zajímavé čtení...
http://leva-net.webnode.cz/products/pod ... a-ljadova/
http://leva-net.webnode.cz/products/pod ... a-ljadova/
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evuško, přečetlla jsem si ten článek a musím říci, že je moc zajimavý. Hlavně pohodlnější. Odpad ze zahrady je kam dát a moje staré kosti by se nemusely tak hluboko ohýbat. Jen bych potřebovala fošny a to není za pár korun.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavý odkaz, Evi, škoda, že nepíší, co to tam má za odrůdy k jednotlivým druhům...
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem našla jednu muškátovou dýni. Snad se autor nebude zlobit.
Mirku, která ta z dýní je vlastně dobrá na vaření a která na kompoty? Nějak se v těch dýních ztrácím.
Mirku, která ta z dýní je vlastně dobrá na vaření a která na kompoty? Nějak se v těch dýních ztrácím.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Na vaření prakticky všechny - spíš záleží, na které jídlo speciálně... kompoty jsme vždy dělali z těch velikých klasických oranžových... ale údajně jsou nejlepší velké muškátové, včetně té na obrázku.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Díky. Znova jsem prolezla tvé stránky. Gladioly mi nedají spát, i když tak nějak cítím, že se sem k nám moc nehodí. Stejně jich pár odzkouším vysadit. Kdysi jsem jich pár měla, ale to už je dávno. Ani nevím, proč jsem je zrušila, jestli u mě nešly, si nepamatuji. Jen vím, že se postupně vytrácely barvy. Možná proto jsem se jich vzdala? Nevím.
Danuš, já taky koukala na ty gladioly, má je Míra pěkné... taky mám cukání, ale ona ta zahrada není nafukovací, a navíc mám plno těch malých brutů od sousedky a mají tam být prý krasavci... tak uvidím. Máme gladiol spoustu, máme to roztříděné podle barev - když kvetou, tak si to značím fixou nebo provázky, ale je jasné, že ne všechny jsou označené. Přesto jich je hodně, tak kdybys je chtěla znovu zkusit pěstovat, tak Ti mohu do Prahy nějaké přivézt.
Jinak tedy nevím, ale my je máme všechny pohromadě a barvy se nám neztrácejí... máme je pořád - pěstujeme je s přítelem 7 let a je jich pořád víc a víc. Občas někde nějaký přikoupím já nebo on a ty máme stranou, abychom viděli, zda je to opravdu taková barva, jakou jsme viděli na obrázku. Eva
Jinak tedy nevím, ale my je máme všechny pohromadě a barvy se nám neztrácejí... máme je pořád - pěstujeme je s přítelem 7 let a je jich pořád víc a víc. Občas někde nějaký přikoupím já nebo on a ty máme stranou, abychom viděli, zda je to opravdu taková barva, jakou jsme viděli na obrázku. Eva
No, možná tě vezmu za slovo, líbí se mi tam ten ruský a pár dalších, a taky máš krásné jiřinky... Mám někde lísteček... já to promyslím a... Vyúčtujeme to když tak v Praze? Šlo by to, nebo bych musela přes e-shop? Eva
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evičko, do Prahy skoro určitě nepřijedu. Nedělej si s mečíky starosti. Mirek má na stránkách fotky, můžu si vybrat podle toho, co by se mi líbilo.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě, že fotogalerie nekoresponduje s tím, co mám ve skutečnosti, ale není problém vybrat hodně podobnou odrůdu... já v ten duben bych rád, ale to uvidím tak dva tři dny předem...
Babetta píše:S rostoucím lesem mám na zahradě čím dál víc stínu. Řešení by se našlo.
Líbí se mi.
Z důvodů místa mám na zahradě jen pruh měsíčních jahod, ale ta tvoje je výborná. To je něco převislého, nebo je to jen pěstováním? Prosím o rostlinku, pokud bys dala... až se uvidíme. Vypadá to krásně.

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Martinico, ty nedáváš pozor. Psala jsem, že by se našlo řešení. Myslela jsem tím, že budu muset nějak vyřešit stín na zahradě, aby se jahodám dařilo... Obrázek jsem našla a dala sem jako inspiraci. Jahody jsem koupila loni, ale jen na záhon.
V těch truhlících na obrázku ani nemusí být převislé jahody. I normální jahodníkové plody by z nich visely.
V těch truhlících na obrázku ani nemusí být převislé jahody. I normální jahodníkové plody by z nich visely.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
http://www.siamadenium.com/ slintám si tu na klávesy... velmi nebezpečný obsah. 

No, Ivanko, máš pravdu. Ani se nechce věřit, že lidi dokázali vytvořit tak nádherné bastardíky! Fakt neuvěřitelné barvy.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Jani, ještě že je to pro mě nedosažitelné. Já bych byla v čudu, bych nevěděla, které vybrat. 

- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Danuš, umím si v tom představit i achimenesky. Například.