Streptocarpus
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Re: Streptocarpus
Pepíno, jsi hodný, jenže se hned tak neuvidíme a posílat velkou rostlinu by asi nešlo. Leda poslat list a nebo počkat a přijet do Brna. Geronima snad budu mít. Když počkáš, dám ti. Výměně se nikdy nebráním, pokud to jde.
Aničko, asi je to podmínkami pro pěstování. Dost strepsíků s fantasy mi nejdřív vykvete jako sport a na podzim (většinou) kvetou normálně.
Danuš, tak ti pošlu ten list. A Geronima už vlastním, tak díky. ;)
To je s tou Mambou pěkný...
Helenko, já doufala, že ty budeš vědět - já právě taky na netu už párkrát zkoumala, a vždycky, když mám pocit, že už vím, co je co, tak se to zvrtne - to v tom asi bude mít binec kdekdo, když i Piotr...
Nekupoval ještě někdo Mambu přímo od Piotra?
Helenko, já doufala, že ty budeš vědět - já právě taky na netu už párkrát zkoumala, a vždycky, když mám pocit, že už vím, co je co, tak se to zvrtne - to v tom asi bude mít binec kdekdo, když i Piotr...
Nekupoval ještě někdo Mambu přímo od Piotra?
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Hani, já měla Mambu, možná i někde mám, ale nemůžu sloužit. Nekvetla mi. A navíc já myslela, že to nr. 5, 6. nebo jen Mamba je jen přepis různých lidí, co ho vlastní. Od Helenky tuším měl list jen Mamba.
- febra
- Kontaktovat uživatele:
Tak od Piotra nikdy nevíte, co vám přijde. Ještě mi nikdy od něj nedorazily všechny rostlinky správné. Vždycky označí některou špatně a vykvete úplně jiná.
Mambu nr 5 jsem měla tuším od Džejn (nejsem si 100% jistá), třeba ji ještě má.
Mambu nr 5 jsem měla tuším od Džejn (nejsem si 100% jistá), třeba ji ještě má.
Ivi, já jsem si ten název vždycky vysvětlovala jako parafrázi - Mambo No. 5 (Lou Bega) - zkřížené s černou mambou (asi kvůli té tmavé barvě)... :-)
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
No já právě taky myslela, že to je název podle skladby Mambo nr. 5.
Ivanko, tím, že si nejsem jistá, kterou mám, tak to číslo ani neuvádím. Ale dostala jsem to od Piotra jako 6, tak si to tak klidně dopiš.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Helenko, dopíšu, děkuju. Musím dodělat inventuru, abych zjistila, kde co vlastně mám nebo nemám. Docela dost mladých přes zimu kleklo.
Tak jsem čmajzla z jedněch ruských stránek (http://floraboom.ru/) fotku obou - to by mohlo mít slušnou vypovídací hodnotu, když jsou z jednoho hnízda...
korektor.cz
korektor.cz
Haničko, tak ta moje je opravdu Mamba nr 6.
Jo, je to ona. Já ji mám od tebe taky. Tedy doufám, že ji ještě mám. :))

Tak, a ještě by mě zajímalo, od koho ji má Terinka... má ji jako 5, ale mně se zdá, že by pětka měla mít na horních plátcích víc toho bílého kropení...? http://www.uterky.estranky.cz/fotoalbum ... ptocarpus/
korektor.cz
korektor.cz
Marti, tak to mi ani neříkej, od Piotra jsem si objednala 8 rostlinek a čtyři pro Vlaďku, tak jsem zvědavá. 

- febra
- Kontaktovat uživatele:
Dáši, třeba jsem měla jen smůlu, poprvé mi přišla místo Sjesty druhá Himera a místo Pstry něco jiného, nevím, jestli záměna nebo sport, a to jsem objednávala 5 rostlin.
Po druhé jsem měla 4 rostlinky a místo Hwaru poslal 5047. Z loňska mám 4 rostlinky, stihla vykvést jen jedna a správně, ty tři mi málem umřely ve vedrech, zachránila jsem je, jsem zvědavá, jak vykvetou. A Katce loni přišla místo Lolity Ewa.
Tak nevím, jak ostatním, třeba to takhle chodilo jen nám.
Po druhé jsem měla 4 rostlinky a místo Hwaru poslal 5047. Z loňska mám 4 rostlinky, stihla vykvést jen jedna a správně, ty tři mi málem umřely ve vedrech, zachránila jsem je, jsem zvědavá, jak vykvetou. A Katce loni přišla místo Lolity Ewa.
Tak nevím, jak ostatním, třeba to takhle chodilo jen nám.
Já na těch svých měla zbytky květního stvolu, tak snad už si to odkontroloval, co mu kvetlo. No uvidíme.