Čo nám práve... (slina přinese :-)
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Zuzi, jsou krásné. Jako krajkové.
Ta madeirová mě lákají hodně, ale přijít na to bude trošku prekérka.
Zuzko, vrtají to kulatým vrtáčkem, a začínají vpichem jehly. Někdo skořápku namáčel snad do octa, aby trochu změkla. Někde jsem to četla. A nebo potom spešl frézkou, vrtačkou (něco jako na zuby).
Poslala jsem ti nákuk na mail.
Poslala jsem ti nákuk na mail.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Zuzko, krásná vajíčka jsi namalovala. Já je pomalovala jen fixama. Nějak není nálada. A ta vrtaná se mi taky moc líbí. 

ZuzanaH píše:HankaP píše:Úúúúžasné (mají navíc moje barvy ;-)...! ::
Ukáž, já chci taky. ::
No to bylo přece na ta tvoje vajíčka - když už jsem si vydupala tu pořádnou fotku! :-D Fakt je to nádhera - působí to tak jemně, jak jsou vidět ty jednotlivé tahy, přechody odstínů, a jak je ta barva krásně plastická (i když mi pořád není moc jasné, jak to děláš) - a ještě v té kombinaci růžové s bílou...
Já tuhle růžovou právě miluju - taky jak se k nám po revoluci postupně dostávalo to imperialistické pozlátko, tak si ze mě muž dělal legraci, že jak potkám něco růžového, tak to zaručeně přinesu... :-D
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Hanko, děkuji za pochvalu.
Holky, právě jsem rozvrtala jednu kraslici, a praskla mi. :-(
Holky, právě jsem rozvrtala jednu kraslici, a praskla mi. :-(
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Na smršťovací fólie nedám dopustit. Nedá to moc práce a děckám se to líbí. Navíc se do toho vajíčka jen tak nedostanou, aby s nimi dělali binec po ulicích.
Před chvilkou tu byl můj 7letý vnuk a stěžoval si, jaký je chudáček, že se musel brodit táááákovýmhle sněhem. Ukazoval vrstvu snad metr vysokou. Asi někde prošel závějí, je tu futeř.
Před chvilkou tu byl můj 7letý vnuk a stěžoval si, jaký je chudáček, že se musel brodit táááákovýmhle sněhem. Ukazoval vrstvu snad metr vysokou. Asi někde prošel závějí, je tu futeř.
Zuzko, malování ti jde krásně, jsi šikula...
Babett, já jsem kdysi používala tu smršťovačku - cibulový vzor - na bílá vajíčka to bylo krásné. A když jsem použila obrázky, tak při dávání toho obarveného vajíčka s fólii do horké vody, tak mi barva z vajíček slezla, takže teď barvím jen v Ovu a jen pár kousků...
Babett, já jsem kdysi používala tu smršťovačku - cibulový vzor - na bílá vajíčka to bylo krásné. A když jsem použila obrázky, tak při dávání toho obarveného vajíčka s fólii do horké vody, tak mi barva z vajíček slezla, takže teď barvím jen v Ovu a jen pár kousků...
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Miki, až jsem se divila, že vajíčka celkem dobře držela barvu. Možná je to tím, že když se vařila, přilila jsem k nim ocet. Ocet přišel i do barev. Nejkrásnější jsou obarvené v genciánové violeti. Nádherná fialová barva bez kazů.
Barvit jsem nemusela, dohromady k nám nikdo nechodí.
Co kdyby přišel.
Barvit jsem nemusela, dohromady k nám nikdo nechodí.
Co kdyby přišel.
Genciálu doma nemám, ale nahlodaly jste mne hodně.
Já zkoušela barvit potravinářskou barvou a nešlo to. :-(
Já zkoušela barvit potravinářskou barvou a nešlo to. :-(
Já mám nejradši barvená v cibulových slupkách a zabalená do fáče s nějakou trávou, nebo jetelem, nebo řebříčkem, nebo tak něco... prostě, aby se na tom udělal obtisk rostliny.
Ale letos nedělám nic, nebudeme doma. Takže mám na stole v kuchyni v košíku jen dvě sedmikrásky a dřevěnou slípku.
Ale letos nedělám nic, nebudeme doma. Takže mám na stole v kuchyni v košíku jen dvě sedmikrásky a dřevěnou slípku.
Evuško, my tak zdobívali taky. Vzpomínám si živě, jak mi to nešlo svázat, nebo jsem to neměla tak pevně přitisknuté a vzory skoro nebylo vidět - a ještě jsem musela chodit na travičku. 

Jé, Evi, já když to nevidím v reálu, tak jsem nepoužitelná, ale musí to být super ty travní vzory, že bych si ven skákla pro kousek jetelinky, nebo pampelišky???
Trošku černého humoru snad nenaštve.
Trošku černého humoru snad nenaštve.-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
No třeba pampelišky mají vidět poupata, takže ty by i šly. :)
No nevím, letos bych musela odhrabat půlmetrovou vrstvu sněhu a myslím, že ani tu kopřivu bych nenašla. Taky jsem zrovna dobarvila.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
No až dnes po nádivce jsme zjistili, že kopřivy nejsou, po procházce pro vrbové proutí jsme zjistili, že něco narostlý je, ale už pozdě. :(
Já jsem mluvila telefonicky s mamkou (Lysá n. L.) a taky kopřiv do nádivky moc nenašla. Prostě je sice mráz nespálí, ale do té zimy se jim taky růst nechce... U nás bylo dost žabince, ale už víc než před týdnem jsem ho aktivně vyplela.
Zuzko, holky na selským radí namočit na chvíli vajíčka do sava... prý se ta blanka rozpustí a vajíčko vybělí.