Zahrada
Re: Zahrada
Kandíků máme fakt lán, asi metr čtvereční. Můžu se mrknout, jestli najdu nějakou hlízku, ale nezaručuju, že pokvetou. Tohle byla náhoda... pokus... a vyšel.
Evi, tak dobře, jestli pojedeš do Prahy, tak chci. A díky moc. :)
Zase jsem se tady pěkně pokochala a, Evi, kdyby byl kandík i pro mě???
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Holky, máte krásné kytičky. Kandík tu mám taky, i má poupata, ale nikdy nevykvetl. A modřence mám teda krásné (zatím). Jindříšek si je nějak oblíbil a chodí mi je drolit. 

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Musím odkrýt růže. Jsou tam někde pod chvojím i kandíci. Myslím jsem měla i bílý.
Tak i sem něco hodím pro potěchu oka...
Mám plná okna rajčat, petunek, melounů, lilků... už bych ráda, kdyby to mohlo jít ven, ale při těch výkyvech raději nebudu riskovat... Eva
Mám plná okna rajčat, petunek, melounů, lilků... už bych ráda, kdyby to mohlo jít ven, ale při těch výkyvech raději nebudu riskovat... Eva
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Krásně ti to kvete, lilky taky můžu, jsem rád, že nejenom já je pěstuji. :)
Také vkládám fotečku (Dana ji už jistě viděla, tak ať nejsou ochuzeni i jiní :)).
Na plevel nekoukejte, dneska naštěstí zmizí. :D
Také vkládám fotečku (Dana ji už jistě viděla, tak ať nejsou ochuzeni i jiní :)).
Na plevel nekoukejte, dneska naštěstí zmizí. :D
Lidičky, roste vám to a kvete o sto šest. Míru, ta plantáž je samosběr květů, nebo tvůj osobní pokusný šlechtitelský ústav? 

Jéé, to je krásných tulipánů... Naše sousedka, ta jich má taky nepřeberných druhů. Pořád někde nakupují s manželem nějaké novinky... Teď mi ukazovala takové ty naducané, co mají vínovou kresbu na listech a buclaté květy - prý se jmenují "karkulky"? Já koupila pár novinek, bohužel jsem je dala v nevhodnou dobu... nic dlouho nelezlo, tak jsem se podívala... a byly zplesnivělé... přišlo to všechno vniveč, kromě dvou nějakých mini řebčíků... Z další objednávky mi přišly nádherné lilie... to byly cibule jak hrom a každá už narašená a byla to fakt nádhera, tak se taky těším na nové přírůstky.
Dám sem ještě pár fotek a taky kulaté lilky z loňska (semena jsem měla od kamarádky ze Švýcarska, bohužel semena z těch mých lilků nemám, takže jsem zasila klasické hrušky).
Co říkáte na to, že vůbec nejsou včely? To bude neúroda. U nás to vždycky bzučelo, jsou tam třesně, broskve, meruňky, nahoře celý lesík trnek... a letos nic... včelka ani jedna, viděla jsem tak 5 čmeláků a to je všechno... Eva
Dám sem ještě pár fotek a taky kulaté lilky z loňska (semena jsem měla od kamarádky ze Švýcarska, bohužel semena z těch mých lilků nemám, takže jsem zasila klasické hrušky).
Co říkáte na to, že vůbec nejsou včely? To bude neúroda. U nás to vždycky bzučelo, jsou tam třesně, broskve, meruňky, nahoře celý lesík trnek... a letos nic... včelka ani jedna, viděla jsem tak 5 čmeláků a to je všechno... Eva
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Ty jo, to jsou plantáže, Evičko. Já to mám všechno na verandě, ale přemýšlím, že to natahám zas do bytu. Venku je jen 9 stupňů. Tak aby mi to neprochladlo.
Mirku, taky toho máš požehnaně, a ty tulipány, nádhera. Já jich měla taky hodně, ale časem některé vymrzly a nebo se ztratily kdovíkam.
A že nejsou včely, jsou, ale je jich hrozně málo.
Mirku, taky toho máš požehnaně, a ty tulipány, nádhera. Já jich měla taky hodně, ale časem některé vymrzly a nebo se ztratily kdovíkam.
A že nejsou včely, jsou, ale je jich hrozně málo.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evičko, nasela jsi toho požehnaně.
Miro, když vidím ty tvé tulipány, vidím kousek Holandska.
Holky, fakt včelky nejsou. Nebyly už ani vloni, jindy lípy hučely a loni nic! Tak 500 m od nás má jeden známý včelíny a i tak není včelky vidět. Už dva roky jsme neměli na třešni žádné plody. Přišli zmrzlíci (-8), všechny květy spadly. Jsem zvědavá letos, už bych se ráda dočkala, ale to by tu naši třešeň musely objevit ty včelky. Asi jim půjdu domluvit. Včel se bojím, jinak bych alespoň dva úlky měla.
Miro, když vidím ty tvé tulipány, vidím kousek Holandska.
Holky, fakt včelky nejsou. Nebyly už ani vloni, jindy lípy hučely a loni nic! Tak 500 m od nás má jeden známý včelíny a i tak není včelky vidět. Už dva roky jsme neměli na třešni žádné plody. Přišli zmrzlíci (-8), všechny květy spadly. Jsem zvědavá letos, už bych se ráda dočkala, ale to by tu naši třešeň musely objevit ty včelky. Asi jim půjdu domluvit. Včel se bojím, jinak bych alespoň dva úlky měla.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Přikládám pár obrázků z mojí zahrádky. To je asi tak vše, co mi tu kvete.
Poslední obrázek je moje oblíbená růže a vymrzla ještě asi pnoucí.
Poslední obrázek je moje oblíbená růže a vymrzla ještě asi pnoucí.
Babetta píše:Holky, fakt včelky nejsou....
No, bohužiaľ, v jednom kuse blbneme s pesticídami a nedáme pokoj, kým si sami neprivodíme katastrofu.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem tulipánky dnes vyplečkoval a hned mám klid v duši. :)
Pepo, některé jsou jen pod číslem - novošlechtěnci z Průhonic, jiné jsou odrůdy, mám to hlavně pro radost, samozřejmě, když někdo chce k řezu, tak se jde na pole a nařežou se. :)
Zítra budu sázet jiné cibuloviny - to bude už nadlouho.
Pepo, některé jsou jen pod číslem - novošlechtěnci z Průhonic, jiné jsou odrůdy, mám to hlavně pro radost, samozřejmě, když někdo chce k řezu, tak se jde na pole a nařežou se. :)
Zítra budu sázet jiné cibuloviny - to bude už nadlouho.
Mirku, líbí se mi ty v dolním pravém rohu, žluté... to jsou plnokvěté? A ty listy s bílým lemem patří k nim, nebo to už je zas vedle jiný?
Mirku, teda ty máš úžasnou plantáž, tebe bych chtěla mít za souseda...