Zahrada
Re: Zahrada
Heli, jak máš umístěný ten modřenec Plumosum? Nám kvetl asi třikrát za sebou a pak snad pět let... bylo vidět poupata, ale pak uhnila. Tak nevím, jestli to bylo místem, nebo počasím. V každém případě už je jinde a čekááááám, co letos. Cibulek se teda urodila kupa, ale nevím, nevím.
Evuško, měla jsem ho obrovský trs, velkoryse jsem odrývala pro známé a letos jsem ho ještě nenašla. Možná už není, hodně toho sežraly myši. Musím se po něm podívat, vzpomněla jsem na něj až doma při stahování fotek.
Jé, já jsem je měla ještě vyndané v krabici, když jste tu byli. Mohla jsem ti nadělit. Ale kdoví, jestli z nich něco bude, protože už bylo na ně pozdě. Pokud by vyrostly, tak na podzim bych ti je klidně vydloubla. Nepotřebuju ani myši, zahubím si to sama.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
A vy pěstujete arisaemu přes zimu venku? Já ji mám někde ve sklepě, říkáme jí s Elinkou deštníkovník, ale nikdy nekvetla. Helenko, ten poslední modřenec je super. 

Arisaemu necháváme venku, ale... když jsou velké mrazy, tak ty velké hlízy nepřežijou (asi zmrznou a pak shnijou), menší jo. Nevím proč, ale je to tak, několik zim se to takhle stalo. Takže, pokud nezapomeneme, velké hlízy vyndáme. Malé nehledáme, necháme je v zemi.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Helenko, krásná zahrádka, pěkně obdělaná a kytiček hodně. Taky se mi líbí ty chodníčky.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Tak to já ji taky lupnu do země. 

Ahojky, to je zase spousta krásných květů, a když tak na to koukám, řebčík mi taky ještě nevylezl a modrobílý a černomodrý modřenec taky ne. Loni jsem ještě zasadila takový světlounce modrý a taky není nikde vidět. Vylezlo jen pár těch klasických. Tak snad si jen dávají na čas a ještě se vyloupnou.
Tak jsem koukala na fotky z mé zahrady před rokem... no a nemám zatím ty různé modřence, řebčík, konvalinky, skalkový tulipán, ozdobný česnek ani malé irisky... tak nevím, jestli byla tak tuhá zima, že prostě nebude, nebo si dávají na čas??? Chjo.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Maruško, já taky nemám ani jeden irisek. Asi vymrzly.
Já si loni koupila nové irisy... no měla jsem představu, jak budou vypadat, bylo to lautr něco jiného. Nevadí, byly krásně modré. Ovšem... jednu část jsem měla v květináči, jednu v zemi. Tu z květináče jsem dala na zimu domů, do papírového sáčku s popiskem. No a teď... ty, co byly venku, už jsou asi 20 cm, ty druhé... nemůžu najít. Přitom vím, že jsem ten sáček měla v ruce. Tak čekám, jestli jsem já hlava děravá to už někam píchla do záhonu a vyleze to, nebo zazdila i s pytlíkem někde ve sklepě a časem najdu suché šutříky.
Takové ty první jarní se nám nějak vytrácejí, přitom jsme jich měli kvanta a myši tu nemáme, tak nevím.
Takové ty první jarní se nám nějak vytrácejí, přitom jsme jich měli kvanta a myši tu nemáme, tak nevím.
Evuško, s tou hlavou děravou jsem na tom podobně...
Packa píše:Takhle vcházím do naší zahrádky, je tam všehochuť...
Tak to ja tú moju "biozahradu" nemôžem ani ukázať. U mňa kvitne len to, čo vyhrá nad plevelom samé. Ako to dokážeš, taká veľká plocha a takto vypletá?
Mám dobrého pomocníka, hodného manžela. Ale vážně, dřív to byl problém, ale teď v důchodu se snažíme zahradu čistou udržovat. Když se nenechají přerůst vytrvalé plevele, tak je to celkem v poho. Malé semenáčky stačí likvidovat okopáváním.
Problém je, že už sa nechali prerásť. A ešte väčší problém som ja, pretože nedokážem pupavy, žihľavu a iné bylinky likvidovať, radšej ich používam. 

Tak to já jsem barbar. Na byliny mezi kytkami se dívám jako na plevel, co mi hýbe žlučníkem (ten už stejně nemám). Rýp a pích a už letí do kyblíku, a pak do popelnice, potvorák. Ale jinak mám bylinky ráda. :)
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
No, takový svlačec je také bylinka, ale přesto ho teda vysloveně nenávidím, roste i z čisté skály a sbíječkou za ním teda nepůjdu. :D
Svlačce a bršlice mi prorůstají od sousedů, je dost fuška to uhlídat.