Čo nám práve... (slina přinese :-)
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Nejhorší jsou na stavbě dodělávky. Neboj, píďalkovou metodou k cíli!!!
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Ahojte. Zatím to nevypadá na hezký sluníčkový den.
Počasí po ránu mrholivé. Konečně nefouká vítr, je docela teplo, příjemný vlahý vzduch. Moje kosti to nemají rády, ale plíce říkají něco jiného.
Hezký den všem.
Miki, jsi náhodou dobrá výkonná kuchařka. Já čím jsem starší, tím méně trávím (snažím se) času v kuchyni. Potřebovala bych tě doma, ale nechci tě. Vím, co to je stavba a jaká je to zátěž pro celou rodinu. Tak ať vám nechybí zejména penízky, zdraví a dobrá nálada.
Počasí po ránu mrholivé. Konečně nefouká vítr, je docela teplo, příjemný vlahý vzduch. Moje kosti to nemají rády, ale plíce říkají něco jiného.
Hezký den všem.
Miki, jsi náhodou dobrá výkonná kuchařka. Já čím jsem starší, tím méně trávím (snažím se) času v kuchyni. Potřebovala bych tě doma, ale nechci tě. Vím, co to je stavba a jaká je to zátěž pro celou rodinu. Tak ať vám nechybí zejména penízky, zdraví a dobrá nálada.
Ahojky, u nás od šesti lilo. Měla jsem strach, že pršet nepřestane, protože manžel měl v plánu kolovýlet a já si naplánovala spoustu věcí, a kdyby zůstal doma, tak ho mám pořád za zadkem. Ale asi se moc těšil, protože odjeli, i když to vypadá všelijak.
I s vařením by mi udělal čáru přes rozpočet... mám tam nějaké "zbytky", co by teda na dvě porce nebylo.
Tak jdu nasázet konečně jiřiny a kaly. Snad z toho letos ještě něco bude. Pořád jsem si říkala, že mám dost času po zmrzlých, a ono už je to pryč a já pořád nic. :-)
I s vařením by mi udělal čáru přes rozpočet... mám tam nějaké "zbytky", co by teda na dvě porce nebylo.
Tak jdu nasázet konečně jiřiny a kaly. Snad z toho letos ještě něco bude. Pořád jsem si říkala, že mám dost času po zmrzlých, a ono už je to pryč a já pořád nic. :-)
- eskargoth
- Kontaktovat uživatele:
Tak tady pršelo snad celou noc, ale už přestalo. Jen je tam dost tma a tak nějak... myslím, že dneska nevytáhnu paty z bytu. Ani kočka nechtěla na balkon, a to si zvykla, že tam chodí posedět každé ráno!
http://africkefialky.wordpress.com/ - blog o fialkách
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evuško, jsem na tom jako ty. Na zahradě jsem ještě pořádně nebyla, půda je pořád hrozně podmáčená a nebo fouká, že se nedá semeno dát do země. Ve skleníku mi chybí ještě rajčata. Holka slíbila sazenice a skutek utek. Přinejhorším bude celý skleník okurek.
Vystříhala jsem jednu strašně hustou lísku, začala konečně kvést. Už ji byla dnes ráno omrknout veverka. Taky bych měla někam zasadit afrikány.
Vystříhala jsem jednu strašně hustou lísku, začala konečně kvést. Už ji byla dnes ráno omrknout veverka. Taky bych měla někam zasadit afrikány.
- eskargoth
- Kontaktovat uživatele:
Ty jsou nádherné! Nám pod oknem kvetou šeříky, takže to hodně voní, já mám na balkoně samé jedlé věci. :)
http://africkefialky.wordpress.com/ - blog o fialkách
Rajčata mi na balkon slibovala mamka. Pak řekla, že jí to nějak nevzešlo, tak jsem nasázela všechny možné kytky, a včera volala, kolik těch rajčat chci, že nakonec vyrostla a má jich moc. Tak to bude paráda, mezi kobeou, černookou Zuanou a kvamoklitem rajčata. Protože neumím říct ne. :-)
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Není to nic neobvyklého kombinovat kvítka se zeleninou. Ta je taky svým způsobem krásná.
No jo, jenže na ta rajčata přes ty kytky nepůjde sluníčko, nejspíš. A klestit to teda nebudu. :-)
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Budeš mít rajčata jen na okrasu, však taky kvetou, ne?
Evuško, matthioly jsou krásné, já si je taky pamatuji z mládí jako fialy.
Taky začínám dávat zeleninu mezi kytičky a naopak. Hryzci sežrali několik denivek, tak je tam salát.
Taky začínám dávat zeleninu mezi kytičky a naopak. Hryzci sežrali několik denivek, tak je tam salát.

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Matthioly si ze zahrádky babičky nepamatuji, ale utkvěly mi v mysli phloxy a hvozdíky. Hvozdíky se mi strašně líbily.
Jojo, floxy taky k babičce patří, a ještě hledíky, jiřiny a astry... :-)
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Za mého mládí byly v každé zahrádce červené pivoňky, potřebovali jsme je na Boží tělo do košíčku.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Hani, babiččiny buchty byly nepřekonatelné.
Dneska mám drobotinu u nás na buchty. Ondřej se nemohl dočkat.
Jééé, Helenko, na pivoňky jsem zapomněla. Jasně, že je babička měla na zahradě.
Dneska mám drobotinu u nás na buchty. Ondřej se nemohl dočkat.
Jééé, Helenko, na pivoňky jsem zapomněla. Jasně, že je babička měla na zahradě.
Moje babi ještě tulipány, kamzičníky, pnoucí růže, na ulici po celé délce baráku byly bochany rožce a fialové bodlákochrpy. Jo a taky tam byl obrovský kopec zlatavého pryšce. A uměla senzační škvarkové placky. Druhá babi byla dáma, i když taky původně z vesnice, ta jen ibišky a vánoční kaktusy. Ta zas dělala bezkonkurenční citronovou marmeládu.
Chjo, kdeže loňské sněhy...
Chjo, kdeže loňské sněhy...
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evuško, jako děti jsme to viděli úplně jinak. Já jenom doufám, že na moje buchty se taky bude vzpomínat v dobrém. 

No, jo! Taky jsem na pivoňky zapomněla! V zadní části zahrádky, za záhonkama, v trávníku mezi stromy... Ty stromy byly tak asi tři - určitě třešeň u plotu a pak možná dvě švestky - na tu jsem jednou jako holka vysadila kotě, aby si zašplhalo, a ono vylezlo, kam už jsem nedosáhla, a tam řvalo... To bylo strachu, že dostanu od dědy vynadáno - byl nemocný, pořád ho nějak bolela ruka, tak býval trochu nerudný... no, moc legrace s ním nebylo... :-)
A jednou jsem zase zavřela dvě koťata do králíkárny k angorákům, aby se kamarádili. Panebože! Králíci lítali dokola, celá králíkárna poskakovala, a já nemohla otevřít dvířka, abych ty chudinky vysvobodila - protože by mi vylítli i králíci. Ufff...
Jo a červenofialový klematis u branky. :-)
A jednou jsem zase zavřela dvě koťata do králíkárny k angorákům, aby se kamarádili. Panebože! Králíci lítali dokola, celá králíkárna poskakovala, a já nemohla otevřít dvířka, abych ty chudinky vysvobodila - protože by mi vylítli i králíci. Ufff...
Jo a červenofialový klematis u branky. :-)
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Já jako malá jsem chtěla mít nějaké zvířátko, tak jsem chodila lovit pulce a měla jsem je ve sklenici. Mamce jsem dala žížalu do květináče, a donesla jsem si domů šneka na chov.
A ještě jsem pěstovala doma mravence.
Když na to přišli rodiče, tak byl doma křik.
A ještě jsem pěstovala doma mravence.
Když na to přišli rodiče, tak byl doma křik.