Achimenes
Re: Achimenes
No, věř mi, že je to někdy těžký. :D
Tak dneska na mne ráno čekalo překvapení! Vykvetl mi můj první achimenes. Nadšení veliké, radost na duši a pořád jej okukuji.
Druh nevím, dostala jsem jej ve směsi rhizomků.
Druh nevím, dostala jsem jej ve směsi rhizomků.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Zuzi, gratuluji, maminko!
Je to chlapeček a nebo holčička.
Je to chlapeček a nebo holčička.Re: Achimenes
Určitě holčička - protože v naší rodině je jenom jedna a to jsem já. :-)
Tak posílím řady.
Tak posílím řady.
Zuzko, jestli to bylo ode mne, tak si napiš na cedulku Ice Tea. Kvete mi taky a stejně.
Zuzko, gratuluji.
Mně vykvetl letos první tento:
... štítek se jménem jsem ztratila.
Mně vykvetl letos první tento:
... štítek se jménem jsem ztratila.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Zdeni, taky pěkný. U mě jsou ještě dost malé. Jen Ice Tea žene jak blázen.
Kočeno, Caligula a Electra už vylezly. Juchúúú.
Kočeno, Caligula a Electra už vylezly. Juchúúú.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Zdeni, neměl by to být Platinum? Mám ho od tebe taky.
Máš pravdu, bude to on. Na květníčku zbylo pár písmen ze jména...
Tak další očekávání:
červená kolečka - je to za pár, šipečky za dýl. Už se těšíínkááám!
červená kolečka - je to za pár, šipečky za dýl. Už se těšíínkááám!
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Já je mám na verandě, vylezly už všechny, ale jestli bude pořád tak chladno, tak asi ani nepokvetou. A venku to všechno shnije, vlhko a zima. Fakt jaro za všechny prachy.

- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
No jo, jenže já mám parapety obsazené a musela bych přenosit i kohlerky a strepsy, ty jsou na verandě taky.
Zuzce: ten modráček vypadá na ach. Pulcherrima.
Jo, jaro je přímo nádherné. Tady denně prší, ale je teplo. Nejhorší kombinace. Lupení už začíná chytat bílou plíseň. A to stále větrám vším, čím to jde, a ventilátory jedou každou hodinu. Ještě že mám naproti chalupě trať, kde roste hafo přesličky. Udělala jsem nálev, postříkala, a fleky zmizly. Teď má zas padat sníh. Čeká nás nááááádherné léto. :D
Jo, jaro je přímo nádherné. Tady denně prší, ale je teplo. Nejhorší kombinace. Lupení už začíná chytat bílou plíseň. A to stále větrám vším, čím to jde, a ventilátory jedou každou hodinu. Ještě že mám naproti chalupě trať, kde roste hafo přesličky. Udělala jsem nálev, postříkala, a fleky zmizly. Teď má zas padat sníh. Čeká nás nááááádherné léto. :D
Ahoj
, holky a kluci. :-)
Prosím vás, byla u mne mamka a viděla achimenesy, jak mi krásně kvetou a další nakvétají. Říkala, že by si 2 vzala. Jak jí je mám rozmnožit, když jsou to letošní rostlinky, a předpokládám, že rhizomy nemají? Nebo mají? Ale to je brzy, aby vytvořily rhizomky, nebo ne?
Vrcholek uštípnout a nechat zakořenit nemůžu - mají poupátka.
, holky a kluci. :-)Prosím vás, byla u mne mamka a viděla achimenesy, jak mi krásně kvetou a další nakvétají. Říkala, že by si 2 vzala. Jak jí je mám rozmnožit, když jsou to letošní rostlinky, a předpokládám, že rhizomy nemají? Nebo mají? Ale to je brzy, aby vytvořily rhizomky, nebo ne?
Vrcholek uštípnout a nechat zakořenit nemůžu - mají poupátka.
Budeš muset počkat do podzimu na rhizomy, nebo se dá množit listem, ale to je na dlouho. Ještě se dá množit stolony, ale to je to samé. Trvá to dost dlouho. Maminka se bude muset chodit kochat k tobě.
A pokud bys teď zasadila rhizomy, nestačí už do podzimu vyzrát a udělat nové rhizomy. Posunula bys jim celý vegetační cyklus, a to se pak dává dohromady hodně dlouho.
A pokud bys teď zasadila rhizomy, nestačí už do podzimu vyzrát a udělat nové rhizomy. Posunula bys jim celý vegetační cyklus, a to se pak dává dohromady hodně dlouho.

Všechny achimenesy mám od tebe.