Problémy, choroby, škůdci
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Re: Problémy, choroby, škůdci
Hano, ty jsou ale plodné! Asi by nebylo od věci pořídit toho roztoče. Někdy loni jsem si tak dobře schovala odkaz na prodejce těchto potvůrek. Myslíš, že jsem to našla? Prd a vořech. Chtěla jsem to sem Vlastě vylepit.
Vlasti, neraduj se předčasně - třásněnky tam můžeš mít, ale to poškození, které máš na fotkách, od třásněnek fakt není - ty se tam můžou klidně přiživovat, ale hlavní problém je ten roztočík - četla jsi popisy tady nebo na odkazech, co jsme ti sem už daly, nebo sis určitě sama našla další... Prostě to, že tam vidíš třásněnku, neznamená, že tam není roztočík - toho jen nevidíš, protože je mnohem menší, ale to, co způsobuje, vypadá přesně takhle.
Biologickou ochranu (např. dravé roztoče) dodává Biocont Laboratory - http://www.biocont.cz/.
Biologickou ochranu (např. dravé roztoče) dodává Biocont Laboratory - http://www.biocont.cz/.
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- vlasta sr
- Kontaktovat uživatele:
Hani,že mám roztočíka viem,ale to druhé ešte čo mám to som nevedela identifikovať, takže mám aj jedno, aj druhé. A s trásnenkami mám viac fialiek. A ešte sa chcem spýtať, já som našla len žlté pásky na lietajúce mušky, modré pásky som nenašla, ak máš stránku aj s tým, tak ťa prosím, daj ju sem.
Veľký díííík.
Veľký díííík.
- vlasta sr
- Kontaktovat uživatele:
A holky, už som zlikvidovala väčšiu polovicu zbierky a boli tam mladé, nové rastlinky. :o((
Teraz sa to trošku ustálilo a len striekam a striekam, takže aj tie, ktoré vyzerajú zdravo, neviem, či s tým postrekom to vydržia. Uvidím.
Teraz sa to trošku ustálilo a len striekam a striekam, takže aj tie, ktoré vyzerajú zdravo, neviem, či s tým postrekom to vydržia. Uvidím.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Hani, měla jsem jiný odkaz, ale v tvém se dají taky koupit.
Já bych koupila Typhlodromus pyri. Jsou sice do zahrad, ale myslím, že i v bytě by časem vymizely. Teda mám fialky v jedné místnosti, takže u mě by to šlo.
Tak jste mě nahlodali, že půjdu koupit modré lepovky. Letos těch škůdců je i na zahradě hodně. Ve skleníku mám molice, na růžích hodně moc mšic.
Já bych koupila Typhlodromus pyri. Jsou sice do zahrad, ale myslím, že i v bytě by časem vymizely. Teda mám fialky v jedné místnosti, takže u mě by to šlo.
Tak jste mě nahlodali, že půjdu koupit modré lepovky. Letos těch škůdců je i na zahradě hodně. Ve skleníku mám molice, na růžích hodně moc mšic.
- vlasta sr
- Kontaktovat uživatele:
Babky, ešte jedna otázočka, keď preprarím hlinu, za ako dlho ju môžem použiť na sadenie, po vychladení, alebo sa musi dajaký čas nechať odstáť?
Danuš, tady máš ten tvůj odkaz viewtopic.php?f=13&t=90&p=43179#p42930 - z Biocontu sice Helence napsali, že Typhlodromus pyri jenom do venkovního prostředí, ale v té etiketě z tvého odkazu se píšou i skleníky... tak třeba jo...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Modré lepové desky - https://www.google.cz/search?q=modr%C3% ... utf-8&aq=t.
Mají je běžně v zahrádkářských potřebách, i v marketech.
Mají je běžně v zahrádkářských potřebách, i v marketech.
korektor.cz
korektor.cz
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Vlasti, já do přepařené zeminy, když není zbytí, sázím hned druhý den. 

Asi sa spýtam opakovane, ale chcela by som vedieť, ako rieši ktorá z vás smutivky, nedaju mi pokoj, potvory. Takže Raid a spraye nič moc, žlté lepové dosky odchytia, dala som zemiak opakovane, ale či to pomohlo, neviem, káva, čaj... poletujú veselo ďalej. Ako sa robí ten cesnakový roztok? Ako to riešite vy?
Naposledy upravil(a) HankaP dne stř 19. čer 2013 0:17:21, celkem upraveno 1 x.
Důvod: ... přesunuto
Důvod: ... přesunuto
- Miška
- Kontaktovat uživatele:
Este, to musíš do tématu Choroby a škůdci, Hanka nás přesune. Omezit zálivku, nechat substrát vyschnout, žluté lepky nechat permanentně. Larvy odchytat bramborem (musí být v tom plátku vidět, že tam nalezly, trvá to několik dní). Při větším napadení bude ideální použít parazitické hlístice - http://salvej-divotvorna.info/www/stein ... tnicim.php
Se smutnicemi se bojuje dlouho, ale pro dospělé rostliny nejsou příliš nebezpečné. Spíše jen otravné.
Se smutnicemi se bojuje dlouho, ale pro dospělé rostliny nejsou příliš nebezpečné. Spíše jen otravné.
Naposledy upravil(a) HankaP dne stř 19. čer 2013 8:46:23, celkem upraveno 2 x.
Důvod: ... přesunuto :-)
Důvod: ... přesunuto :-)
Ďakujem.
Este, podle mých dlouhých zkušeností jsou sciary - smutnice - vždycky tam, kde je moc rašeliny, zálivky a kyselé prostředí. Jiné nemají rády. Miška to popisuje dobře.

- eskargoth
- Kontaktovat uživatele:
Tak se mi vrátily kytí z výstavy a jedna má breberky v květech. :( Mšice byla jen jedna, ale ty hnědé hbité mršky se nechtěly nechat vyfotit.
http://africkefialky.wordpress.com/ - blog o fialkách
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Koupila jsem drť pro sadbu orchidejí. Odtud pocházel zdroj smutnic. V mikrovlnce už jsem drť přepařila. Dala jsem mezi fialky špirlici a té se daří náramně. Spoustu mušek vychytala. Mám i lepové pásky a biolit, který jen velmi kraťoučce stříknu do místnosti a za chvilku vyvětrám. Na létavice to skvěle působí.
Veroniko, držím palce, aby ses těch potvor zbavila. Chodím každý den ty své poklady obhlížet a pořád se klepu, kde co se objeví.
Veroniko, držím palce, aby ses těch potvor zbavila. Chodím každý den ty své poklady obhlížet a pořád se klepu, kde co se objeví.
- eskargoth
- Kontaktovat uživatele:
Babett, já držím palce, aby se ti neobjevily. Nechala jsem je v jiném pokoji a obě jsem je přestříkla Mospilanem. Tak uvidím.
http://africkefialky.wordpress.com/ - blog o fialkách
Mně na smutnice zabral tekutý Biolit do zásuvky proti mouchám a komárům (ne jen na komáry). Je na 40 dní, necháte to zapnuté nepřetržitě až do spotřeby. Zlikvidují se všechny. To znamená, že když to zapnete, všechny by je to mělo postupně zahubit a nové se neobjevují a nekladou.
Ještě jsem našla radu jednoho dlouholetého zahradníka ... A moudrý pán pravil, ať se vybodneme na všechny postřiky a jednoduše zasypeme povrch substrátu v květináčích jemným křemičitým pískem. Larvy pod ním se udusí a dospělci se přes něj nedostanou k substrátu, aby nakladli další pokolení. A navíc je to totálně ekologické řešení a nemusíte dýchat v baráku nějakej biolit...
Tak boji zdar.
Ještě jsem našla radu jednoho dlouholetého zahradníka ... A moudrý pán pravil, ať se vybodneme na všechny postřiky a jednoduše zasypeme povrch substrátu v květináčích jemným křemičitým pískem. Larvy pod ním se udusí a dospělci se přes něj nedostanou k substrátu, aby nakladli další pokolení. A navíc je to totálně ekologické řešení a nemusíte dýchat v baráku nějakej biolit...
Tak boji zdar.
Ďakujem všetkým a idem rozhodne na ten piesok, striekanie organofosfátov v spálni mi je hodne proti srsti. Preto špekulujem s čajmi a cesnakmi.
Sice teď zrovna nevím, kde by se dal sehnat křemičitý písek, ale asi to bude i nejlevnější.