Zahrada
Re: Zahrada
Ale já ho nezatracuju, jako léčivka super, jako sirup do sodovky super, z kuliček likér taky super. Jen jako rostlina ať zůstane na mezi, příkopě, podle potoka, u cesty a tak. Na naší zahrádce nemá místo. Tak jsem to myslela. :-)
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Dám na tebe a seženu ten klasický. Chtěla bych ho právě na sirupy, šťávy a likéry.
Taky sušené bezinky do čaje jsou dobré.
Taky sušené bezinky do čaje jsou dobré.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Jo táák, Evi, je moc velký do vaší zahrady. Mám kus místa pod lesem, kde nic kloudného nenaroste, a bezinka roste na kdejakých rumištích, snad by jí nevadilo, že tam sluníčko nesvítí celý den.
Bobulky se dávají i do jogurtů k ostružinám třeba. Taky by z toho šla určitě i marmeláda. Myslím. Nikdy jsem to nedělala. Ale barvu by to určitě mělo super :-)).
Marmeládu, teda džem - s celými kuličkami - jsem dělala. Ještě jsem přidávala na drobné kostičky nakrájená jablka, mám v tom ty kousky moc ráda (taky to s jablky líp tuhne) - třeba do palačinek byl skvělý. Pořád se nemůžu rozhodnout, jestli mi tam vadí nebo nevadí zrníčka - tak asi trochu jo, určitě by to šlo přepasírovat, ale na to jsem byla lín - zas tolik mi to nevadí... :-)
Babett, tady máš různé bezy, i ten tmavý stříhanolistý, jak říkal Míra, i tmavý s normálními listy (ten ale zrovna nemají na skladě), a hlavně všechno dobře popsané...
http://www.havlis.cz/katalog.php?slovo= ... &ZOBRAZIT=
Babett, tady máš různé bezy, i ten tmavý stříhanolistý, jak říkal Míra, i tmavý s normálními listy (ten ale zrovna nemají na skladě), a hlavně všechno dobře popsané...
http://www.havlis.cz/katalog.php?slovo= ... &ZOBRAZIT=
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Na ten môj hektar sa zmestí, len mi ho dusí chmel, miesto aby sa podla mužovho plánu popínal po budove, popína sa po baze. Nešľachtená je účinnejšia. Baza je moja oblubenkyňa, mám rada zakvitnutú prírodu bazou.
Další kosatec a jedna růže, na kterou srnec nedosáhne. Po ránu to pod stromem hučí jako v úle.
Ta je jako šípková. :-)
Jsem dneska šla okolo jedné vilky se zahrádkou v naší čtvrti a mají kolem plotu snad 30 různých růží. Tak jsem jako prdlouš ke každé čichala a jediná, která voněla, byla růže svraskalá -
https://www.google.cz/search?q=r%C5%AF% ... 40&bih=781 -
jinak nic, nebo minimálně. Možná to bylo tím horkem... ale žádná krasavice nevoněla tak, jako tahle.
Jsem dneska šla okolo jedné vilky se zahrádkou v naší čtvrti a mají kolem plotu snad 30 různých růží. Tak jsem jako prdlouš ke každé čichala a jediná, která voněla, byla růže svraskalá -
https://www.google.cz/search?q=r%C5%AF% ... 40&bih=781 -
jinak nic, nebo minimálně. Možná to bylo tím horkem... ale žádná krasavice nevoněla tak, jako tahle.
Tahle bílá voní úžasně, zvlášť ráno nebo večer. Škoda jen, že kvete jen jednou. Ale na podzim má krásné malinké šípky.
Pár fotek z dnešní zahrady.
Vladi, jsi jako Šípková Růženka v kytičkovém království.
Růže máš úplně přenádherné, hortenzii taky...
Ostrožky už mi taky začínají, ovšem rozrazil s hrachorem si u nás dává načas.
Jo a vytrvalý hrachor, DOUFÁM, bude i bílý, tak kdybys chtěla... měla jsem ze semínka rostliny vínového a vínovočerného a ty zimu nepřežily.
Dneska jsem fotila i lilie, ale dám sem až někdy... Dnes to nestíhám. Sešroubovávala jsem pět minut po dvanácté konstrukci na kobeu. Dodnes se vlastními silami držela na fasádě, ale foukal docela vítr, a tak se neudržela. Donutilo mě to k akci. Pozdě, ale přeci.
Ostrožky už mi taky začínají, ovšem rozrazil s hrachorem si u nás dává načas.
Jo a vytrvalý hrachor, DOUFÁM, bude i bílý, tak kdybys chtěla... měla jsem ze semínka rostliny vínového a vínovočerného a ty zimu nepřežily.
Dneska jsem fotila i lilie, ale dám sem až někdy... Dnes to nestíhám. Sešroubovávala jsem pět minut po dvanácté konstrukci na kobeu. Dodnes se vlastními silami držela na fasádě, ale foukal docela vítr, a tak se neudržela. Donutilo mě to k akci. Pozdě, ale přeci.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Vladi, máš tam nefalšovanou džungli. Růže nádherné. Srnkám u tebe chutná.
Ještě koukám na super klematis. Mně potvora "President" pořád roste, nevím kam, jedno poupě a šlus. Teda to je sorta, to je hrůza, ti prezidenti. :-)
Musela bych se mrknout na štítek, jak se klematis jmenuje (je to známé jméno), ale na štítku má květy prázdné.
Chaos na zahradě mám taky (včetně plevele), ale když to odplevelím a až pokosíme za záhonem, zvěř tam bude mít lepší přístup. Tak se mi zdá, že si toho tak moc nevšímají (klepu na dřevo). Možná se dočkám i rozkvetlých lilií.
A jinak, kdyby to šlo, měla bych růže, kde se dá. Takhle zatím slouží jako krmivo.
Hortenzie trápím v květináčích a na zimu schovávám na schodiště. Bojím se, že venku by nepřežily.
Chaos na zahradě mám taky (včetně plevele), ale když to odplevelím a až pokosíme za záhonem, zvěř tam bude mít lepší přístup. Tak se mi zdá, že si toho tak moc nevšímají (klepu na dřevo). Možná se dočkám i rozkvetlých lilií.
A jinak, kdyby to šlo, měla bych růže, kde se dá. Takhle zatím slouží jako krmivo.
Hortenzie trápím v květináčích a na zimu schovávám na schodiště. Bojím se, že venku by nepřežily.
Něco jsem chtěla nafotit, na sluníčku to jde špatně, tak jen
nakvétající ostrožky, v popředí dračíky
a moltkia ve skalce.
nakvétající ostrožky, v popředí dračíky
a moltkia ve skalce.
Helenko, ta delfínka jsou báječná. Já je bohužel mít nemůžu, protože náš psí miláček mi je vždycky poláme. 

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Helenko, ostrožky jsou krásné. Měla jsem je, lámal mi je vítr.
Ostrožky i dračíky máš super.
Mně se ostrožky moc líbí, ale u nás na ně není prostředí. Když už jim najdu místo, kde by se jim mohlo líbit, tak je najdou slimáci. Ale něco málo mi tu přeci jen zůstalo, tak na to zítra mrknu s foťákem. Možná. V tom vedru se mi nechce vůbec nic.
Tu moltkii vůbec neznám. A ve skalce nám toho spoustu pozdechalo. Dneska jsme to obhlíželi a smutno nám z toho bylo.
Mně se ostrožky moc líbí, ale u nás na ně není prostředí. Když už jim najdu místo, kde by se jim mohlo líbit, tak je najdou slimáci. Ale něco málo mi tu přeci jen zůstalo, tak na to zítra mrknu s foťákem. Možná. V tom vedru se mi nechce vůbec nic.
Tu moltkii vůbec neznám. A ve skalce nám toho spoustu pozdechalo. Dneska jsme to obhlíželi a smutno nám z toho bylo.