Zahrada
Re: Zahrada
Špačci, to jsou potfory... jednou jsem měla vinnou révu a čekala na první hrozen... najednou přiletěli dva drzouni, a jako kulomet - trrrr... jen stříkala šťáva, za pár vteřin nebylo co řešit. Nedivím se, že z nich vinaři šílejí.
Babetto, ty provokuješ s třešněmaaaa. Nemám žádný zdroj v okolí a v sobotu jsme byli v Třeboni a tam na trhu prodávali úžasné, černé, obří, prostě super třešně, ovšem za 85 Kč kilo. Manžela jsem poslala koukat k jinému stánku, aby ho nešlehlo, a kilko si koupila. Já vím, že rovnou ze stromu to má jiné kouzlo, ale já nemohla jinak. :-)
Na víno přehazuje tchán záclony. :-) Já vím, žádná hitparáda to není, ale pomáhá to. Nemůžou tam ani vosy a včely, takže dobrý. A má jen asi 5 hlav. Na vinohrad by to asi nešlo. :-)
Na víno přehazuje tchán záclony. :-) Já vím, žádná hitparáda to není, ale pomáhá to. Nemůžou tam ani vosy a včely, takže dobrý. A má jen asi 5 hlav. Na vinohrad by to asi nešlo. :-)
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evuško, kdybys bydlela blíž, určo by sis natrhala, kolik bys zvládla. Jednu podstatnou pihu na kráse to má, a to, jak se na tu obrovskou třešeň dostat. Máme půjčený žebřík, ale nedá se postavit všude okolo třešně tak, aby to bylo bezpečné, trháme teda jen z jedné strany. Chtělo by to tak plošinu.
Špačci ji zatím nenašli, ale chodí se krmit kuny.
Špačci ji zatím nenašli, ale chodí se krmit kuny.
My sme v tom ovocí asi dosť vpredu, na čerešne som už zabudla, višne som založila, teraz som práve zdolávala marhule, doniesli sme 2 bedne, ešte by malo tento weekend byť a do toho muž doniesol čučoriedky-borůvky, tie som len pomrazila. No a na jostách je záľaha, rozmýšľam, čo s nimi.
Jostu spapat, nebo, jestli je jí hodně, udělala bych džem... já dělám vynikající džemy, rozvařím a rychle vyhustím, a pak jen trochu dosladím... nezavařuju, v kelímkách zamrazuju. Jí se to lžící přímo.

- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Já udělala z josty a rybízů marmelády. A je toho skoro 10 sklenek, kdybychom 4 keříky nezbaštili jen tak, tak mohlo být víc.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evuško, podráždím trochu tvoje chuťové buňky. Kdybys nebyla tak daleko, mohla by sis natrhat.
No jo, no. Tak stěhovat se kvůli nim nebudu, ale dala bych si.
Ahojky, včera jsme byly s dcerkou na zahradě, tak posílám pár fotoček.
Nedávno jsem psala, že jsem si koupila na trhu denivku, hemerocallis, se zajímavou barvou... dnes jsem paní konečně vychytila a ještě si jednu přikoupila a udělala fotku. Ten květ je ještě poupě, rozevřely jsme ho, takže tvar ani barva se ještě nerozvinuly... něco mezi nažloutlou, snědou a růžovou... paráda. Měla tak nádherné zboží, že jsem si pár kosatců a denivek koupila... do háje, kam já to teda budu dávat... babo raď.

Betty, máš móóóc pěkné phloxy.
Betty, většinu jich znám, ale ten poslední jsem ještě neviděla. Je moc pěkný.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Helenko, pochází z http://www.lukon-glads.cz/phlox-panicul ... end-p-1589.
Letos má květy poněkud jiné, asi to dělají ta vedra.
Letos má květy poněkud jiné, asi to dělají ta vedra.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Dnes v podvečer jsem načapala dlouhozobku svízelovou na floksech, jak sosá nektar.
Je to senzační tvoreček. Maličký kolibříček.
Je to senzační tvoreček. Maličký kolibříček.