Čo nám práve... (slina přinese :-)
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
Dobré dopoledne. Venku polo zataženo, citelně chladno. Pršet by mohlo, je to potřeba.
Včera jsme se jeli k hradu Bouzovu podívat na soutěž ve vzletu balónů. Na vlastní oči jsem to ještě neviděla. Můžu říci, že to byla skvělá podívaná. Nechyběla ani spousta stánků s blbinkama. Pro děcka různé atrakce. U stánků s pitím a jídlem byly jako vždycky fronty a co mě nejvíc rozzuřilo, bylo to, že dámské záchodky byly v místech, kde se vlastně lidi nejvíc soustředili, jen DVA! Fronta až za hrad!
Soutěž o prvenství ve vzletu vyhrála "Hanácká kyselka".
Dětem se samozřejmě nejvíc líbil klaun a mé drahé polovičce jakýsi pojízdný hybrid. Balonů vzlétlo devět. Prý to bylo slabé. Loni jich vzlétlo daleko více. Snad kolem 20.
Při skončení akce nastal hromadný úprk k autům a snaha odjet z místa. Jenže to nějak vázlo! Ukázalo se, že dole na hlavní cestě byl bourák autobusu s os. autem. Nic vážného, jen pomačkané plechy. Celí upachtění jsme domů přijeli v 21.00 večer.
Včera jsme se jeli k hradu Bouzovu podívat na soutěž ve vzletu balónů. Na vlastní oči jsem to ještě neviděla. Můžu říci, že to byla skvělá podívaná. Nechyběla ani spousta stánků s blbinkama. Pro děcka různé atrakce. U stánků s pitím a jídlem byly jako vždycky fronty a co mě nejvíc rozzuřilo, bylo to, že dámské záchodky byly v místech, kde se vlastně lidi nejvíc soustředili, jen DVA! Fronta až za hrad!
Soutěž o prvenství ve vzletu vyhrála "Hanácká kyselka".
Dětem se samozřejmě nejvíc líbil klaun a mé drahé polovičce jakýsi pojízdný hybrid. Balonů vzlétlo devět. Prý to bylo slabé. Loni jich vzlétlo daleko více. Snad kolem 20.
Při skončení akce nastal hromadný úprk k autům a snaha odjet z místa. Jenže to nějak vázlo! Ukázalo se, že dole na hlavní cestě byl bourák autobusu s os. autem. Nic vážného, jen pomačkané plechy. Celí upachtění jsme domů přijeli v 21.00 večer.
Betty, pěkně strávená sobota, pro děti super zážitek.
My jsme jednou sledovali start balonů přes údolí a to byl hukot. Nevím, jestli to bylo znásobeno tím údolím, nebo jestli přímo u toho je ten hukot ještě větší? Zdá se mi, že byly balony blízko sebe, že se nemohly pořádně narovnat a pak se opozdily ve startu.
Ten samohyb (pojízdný hybrid :-) tu mají v ulici a je docela atrakce, když vyrážejí na dovču a mají k tomu připojený karavan.
Taky se u nás proti včerejšku hodně ochladilo. Včera jsme byli na kole a dneska na houbách. :-)
Ten samohyb (pojízdný hybrid :-) tu mají v ulici a je docela atrakce, když vyrážejí na dovču a mají k tomu připojený karavan.
Taky se u nás proti včerejšku hodně ochladilo. Včera jsme byli na kole a dneska na houbách. :-)
Něco jedlého...
... něco méně jedlého, ale neméně krásného...
... tak asi dvě kila. Nemám představu. Prostě jsem to podusila na cibuli, čtvrtku nechala v hrnci a udělala polévku a tři čtvrtiny dala do krabky a pak do lednice... bude pod maso, nebo smaženice, nebo prostě na něco.
Je pořád sucho, tak nic moc, ale dneska už prší, tak asi v úterý nebo ve středu vyrazíme znova. Ale bylo tam dost holubinek, jenže se v tom nevyznám, tak tam zůstaly. Příště bych si mohla vzít s sebou atlas hub :-), ale to by bylo asi na dýl, než bych tu kterou našla...
Já se pamatuju, že jsme o prázdninách u pratety sbírali nějaké růžové a zelené, ale nejsem si jistá, tak radši nic.
... něco méně jedlého, ale neméně krásného...
... tak asi dvě kila. Nemám představu. Prostě jsem to podusila na cibuli, čtvrtku nechala v hrnci a udělala polévku a tři čtvrtiny dala do krabky a pak do lednice... bude pod maso, nebo smaženice, nebo prostě na něco.
Je pořád sucho, tak nic moc, ale dneska už prší, tak asi v úterý nebo ve středu vyrazíme znova. Ale bylo tam dost holubinek, jenže se v tom nevyznám, tak tam zůstaly. Příště bych si mohla vzít s sebou atlas hub :-), ale to by bylo asi na dýl, než bych tu kterou našla...
Já se pamatuju, že jsme o prázdninách u pratety sbírali nějaké růžové a zelené, ale nejsem si jistá, tak radši nic.
Evuško, to je báječné, že už konečně něco roste. Na Moravě je dost sucho, tak zatím asi nic, ale určitě to taky přijde.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Evuško, holubinky sbírám už 35 let. Je z nich výborná polívka. Držím se hesla, co štípe na jazyku - nebrat! Křemenáč je jedna z nejkrásnějších hub, a ta druhá houba vypadá na růžovku, a jestli to je růžovka (masák) - já ti dám méně jedlá! Výborná jako řízek! My rádi chodíme na suchohřiby, jsou to univerzální houby. Hlavně sušené jako koření jsou fajn.
Helenko, u nás už s tím, že letos budou houby, ani nepočítám. Lesy jsou totálně suché. A my tak strašně rádi na ně chodíme.
Helenko, u nás už s tím, že letos budou houby, ani nepočítám. Lesy jsou totálně suché. A my tak strašně rádi na ně chodíme.
Babett, super strávená sobota, jen ten výjezd z parkoviště - to mi připomíná, když jezdíme na koncerty... to jsou pak lidi schopni si vjet do cesty, aby vyjeli dřív.
Evuško, super úrodička. U nás vůbec nic. Sucho je i na severu.
Evuško, super úrodička. U nás vůbec nic. Sucho je i na severu.

Jo a ještě k těm mým kachličkám do kuchyně. Byli jsem v Castoramě, Merlynu i v Merkury marketu. Vybrala bych si jen v posledně jmenovaném, jen cena byla šílená - metr čtvereční vycházel na 1 022 korun... tak se teda chci zeptat, uvažovala jsem i nad bílýma kachlema, jen si nějak realisticky nedovedu představit, jestli to bude vypadat "normálně". Co myslíte?
Dano, právě tím masákem si nejsem jistá, to bych musela jít s tchánem, ten je pozná. Takhle tam taky zůstal. Bylo jich v celém lese asi pět. :-) Já zas mám takové heslo, že co má zespoda chladič (to jakože ty proužky), nebrat. A ještě zespoda puntíkatý, hodně barevný, ty ochutnávám, to by mohl být hořčák. No a zelené obcházím obloukem. Ale vím, že ty holubinky nějaké zelené jsme sbírali.
Takže příště budu ochutnávat holubinky.
Suchohřiby jsou super, ale když nerostou, tak co máš sbírat, že jo. A v lese bylo hodně sucho. Jedna část je březová a tam byla zem úplně popraskaná. Tady jsou hodně písčité půdy a to je vyschlé hned, natož v takovéhle době, kdy pořádně nepršelo snad dva měsíce.
Takže příště budu ochutnávat holubinky.
Suchohřiby jsou super, ale když nerostou, tak co máš sbírat, že jo. A v lese bylo hodně sucho. Jedna část je březová a tam byla zem úplně popraskaná. Tady jsou hodně písčité půdy a to je vyschlé hned, natož v takovéhle době, kdy pořádně nepršelo snad dva měsíce.
Mikino, myslím, že bílý by byly divný, nějaký jednobarevný, třeba smetanový, krémový, béžový, ale bílý... nevím. No, ale se zas dají barevně vyspárovat. A co ta mozaika, jak ukazoval Pepa?
Mikčo, já bych si, k té krásné kuchyňské lince, bílé kachličky nedala, ale je to můj názor. V té kuchyni se musíš cítit dobře hlavně ty.
Evi, jak jsem psala - byly, ale za dost peněz. Zítra asi zase zajedu do Baumaxu, tam měli mozaiku, ale neměla jsem s sebou na porovnání pracovní desku, tu jsem vozila až dneska. Ješte mi holky na setkání poradily, ať to mám ve stejném designu jak pracovní deska, tak jsem psala do té firmy, co jsme kupovali tu desku, jestli nabízejí i panely na stěnu, tak uvidíme. Helenko, jsem ráda, že čtu vaše nazory - já na tohle nemám fantazii, až když vidím, jak to vypadá, tak schválím nebo brečím...
Taky bych nedala bílé (i když - nebo právě proto, že? je v kuchyni mám; ale já je tam fakt nedala :-). Když jsem se posledně, jak jsme tady o tom mluvili, porozhlížela po netu, až mě překvapilo, jak se mi líbily různé barevné - teda myslím jednobarevné, ale výrazné barvy, vyloženě kontrast k linkám - třeba zelené, červené... ale to je věc, kterou by si člověk musel fakt dobře zvážit a být hodně přesvědčený, že to je to, co chce, jinak je to dost vošajstlich... (a taky na fotkách to určitě vypadá trochu jinak, než pak v reálu). Já zrovna bych na to nejspíš neměla odvahu a zůstala u něčeho neutrálnějšího, asi něco jak psala Evuška.
Potíž je, když člověk potřebuje koupit a musí vyjít z toho, co je zrovna dostupné. Držím palce.
Potíž je, když člověk potřebuje koupit a musí vyjít z toho, co je zrovna dostupné. Držím palce.
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Já se tedy hlavně divím, že nic nemůžete sehnat. Mně přijde, že je všeho všude hromady. Takže asi jsi měla Mikčo začít shánět dřív. Takhle narychlo je to akorát o nervy, abys to stihla do nějakého termínu.
Joooooooooooooo, to za nás... nikde nic nebylo, tak byl člověk rád, že sehnal vůbec něco. :-)
A docela bych viděla jako dobrý nápad dát tam stejnou desku, nebo ten panel, jako máš pracovní. Když nemůžeš sehnat, co by se ti líbilo jiného.
Joooooooooooooo, to za nás... nikde nic nebylo, tak byl člověk rád, že sehnal vůbec něco. :-)
A docela bych viděla jako dobrý nápad dát tam stejnou desku, nebo ten panel, jako máš pracovní. Když nemůžeš sehnat, co by se ti líbilo jiného.
Ahojky po ránu.
Evi, ono to bude tím, že na obou je struktura dřeva, jen na jednom je dub a na druhém ořech. Navíc ty skříňky jsou světlé, "šedivé", a všechny kachle, co jsem zatím viděla, jsou zase se strukturou, ale jinou... těžko se to vysvětluje, každopádně čekám, co mi odpoví z toho Dřevo Trustu, a uvidím. Ještě vás poprosím o pomoc, jestli víte o nějakém odkazu, kde se dá "nainstalovat kuchyň" abych viděla, jak to bude vypadat??? Hoďte mi ho tady, prosím...
Evi, ono to bude tím, že na obou je struktura dřeva, jen na jednom je dub a na druhém ořech. Navíc ty skříňky jsou světlé, "šedivé", a všechny kachle, co jsem zatím viděla, jsou zase se strukturou, ale jinou... těžko se to vysvětluje, každopádně čekám, co mi odpoví z toho Dřevo Trustu, a uvidím. Ještě vás poprosím o pomoc, jestli víte o nějakém odkazu, kde se dá "nainstalovat kuchyň" abych viděla, jak to bude vypadat??? Hoďte mi ho tady, prosím...
Dobré ráno, v noci krásně popršelo a je 14 °C.
Mikčo, přesně vím, co teď prožíváš. Před 6 lety jsem takto chodila po obchodech, neměla žádnou představu a čekala jsem, co mne osloví. Nejhorší byly doplňky (potah na gauči a židlích, světla, ...). Jsem už starší, tak jsem ve výběru barev byla střídmější. Držím ti pěsti, abys vybrala dobře
.
Všem přeji pohodový den.
Mikčo, přesně vím, co teď prožíváš. Před 6 lety jsem takto chodila po obchodech, neměla žádnou představu a čekala jsem, co mne osloví. Nejhorší byly doplňky (potah na gauči a židlích, světla, ...). Jsem už starší, tak jsem ve výběru barev byla střídmější. Držím ti pěsti, abys vybrala dobře
.Všem přeji pohodový den.

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den.
Trošku nám popršelo, je chladno.
Mám ráda spíše neutrální barvy. Bílá se hodí ke všemu, ALE všechno je na ní vidět. Mám starou kuchyň, je celá bílá, jen čela dvířek jsou v takové světlé smetanové barvě s drobným jakoby posněženým hnědým vzorkem. Proto vím, jak je bílá nepraktická.
Nezdá se mi špatný nápad, co má Evuška, pokud nic solidního neseženeš.
Trošku nám popršelo, je chladno.
Mám ráda spíše neutrální barvy. Bílá se hodí ke všemu, ALE všechno je na ní vidět. Mám starou kuchyň, je celá bílá, jen čela dvířek jsou v takové světlé smetanové barvě s drobným jakoby posněženým hnědým vzorkem. Proto vím, jak je bílá nepraktická.
Nezdá se mi špatný nápad, co má Evuška, pokud nic solidního neseženeš.
Tak už mi odpověděli, dá se to u nich sehnat, jen tloušťka toho panelu je 1 cm... no, uvidíme, ještě odpoledne v Baumaxu...
A ten jeden cenťák se ti zdá moc? Nebo proč? Vždyť lepidlo a dlaždička ti to taky skoro cenťák hodí. A zase jestli je to úplně přesně ono, tak bych to fakt tím vyřešila. Nebude se ti to s ničím tlouct.
Babett, to není můj nápad, navrhly to holky na sletu. :-)
Babett, to není můj nápad, navrhly to holky na sletu. :-)