Saintpaulia
Re: Saintpaulia
Holky, opravdu krásný fialenky máte. Přidávám něco málo z dnešního rána.Alliance
Buckeye Irish Lace
a moje fialkové lány

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Holky, krása! Teda to je květů. Já doma zírám na zelené lopuchy a nic! Mně snad vykvetou až v zimě.
Kotě, Ma's Soap Bubbles je polomini?
Mišáku, ty máš u mě rostlinku Myrthe.
Evuško, Aly's Crinolines mi vykvetla jednobarevně. Docela mě zklamala.
Kotě, Ma's Soap Bubbles je polomini?
Mišáku, ty máš u mě rostlinku Myrthe.
Evuško, Aly's Crinolines mi vykvetla jednobarevně. Docela mě zklamala.
Ahojky všem, posílám prvničku Gillian. Dlouho jsem na ni čekala, je krásná a květy už mají 5 cm.
Babett, Aly's Crinolines se ještě asi dobarví, dej jí čas, ty první květy někdy nejsou nic moc.
Babett, Aly's Crinolines se ještě asi dobarví, dej jí čas, ty první květy někdy nejsou nic moc.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Dančo, Ma's Soap Bubbles by měla být standard, píšou ve FC.
Evuško, Aly's Crinolines kvete prvně, tak myslím, že se ještě dovybarví, a Sunkissed Rose kvete většinou taky plně, tohle je první květ na zachráněné rostlince, tak má nárok ještě stávkovat. A na jaro ti dám listíčko, chceš?
... A co, se tě nebudu ptát a dostaneš a hotovo.
Marti, Gillian je nádherná.
Evuško, Aly's Crinolines kvete prvně, tak myslím, že se ještě dovybarví, a Sunkissed Rose kvete většinou taky plně, tohle je první květ na zachráněné rostlince, tak má nárok ještě stávkovat. A na jaro ti dám listíčko, chceš?
... A co, se tě nebudu ptát a dostaneš a hotovo.
Marti, Gillian je nádherná.
No jooo, a jinak jen koukám, jak to komu kvete. Taky je to hodně o místě a podmínkách. Jeden taky nemůže mít všechno, tak se aspoň koukneme a potěšíme jinde, že?

- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
No to je pravda. Já mám sice místa dost, ale kdyby ta pitomá elektrika nebyla tak drahá. Takhle svítím led páskama, ale to je takový jako když nesvítím.
- Miška
- Kontaktovat uživatele:
Ideální příklad toho, jak jsou fialky variabilní.
Saturn - 1. kvetení (obchodové) v dubnu 2013
Saturn - 2. kvetení stejné rostliny v září 2013
Saturn - 1. kvetení (obchodové) v dubnu 2013
Saturn - 2. kvetení stejné rostliny v září 2013
Ivanko, Martinico, Miško, krásná podívaná!!!
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm, Saturnek je moc pěkný, ale víc se mi líbil obchodově. 

Taky... příště se k tomu třeba vrátí. :-)
Mně se konečně povedlo vyfotit tu mou adoptovanou Sibiřanku. Je krásná (má Ivančinu výchovu), tak doufám, že jí to dlouho vydrží. Teď se zdá, že srdíčko je malinko světlejší, tak doufám, že zase zapestří.
Mně se konečně povedlo vyfotit tu mou adoptovanou Sibiřanku. Je krásná (má Ivančinu výchovu), tak doufám, že jí to dlouho vydrží. Teď se zdá, že srdíčko je malinko světlejší, tak doufám, že zase zapestří.
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Hani, je krásná, a to ji máš v kokosu?
Jo, Ivčo, je v kokosu (s květináčkem, obsypaná perlitem), chci ji pověsit, ale než k tomu dojde, mám zatím kokos jen posazený na větším květináči...
Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
modrakocka1 píše:Hmmm, Saturnek je moc pěkný, ale víc se mi líbil obchodově. ::
Mně taky, jsem na tyhle jemné okraje dělaná...
- Miška
- Kontaktovat uživatele:
Možná znáte, možná ne, přikládám odkaz na jeden nizozemský seznam všech registrovaných "obchodových" fialek. Vznikl na základě iniciativy nějakých nizozemských organizací registrujících okrasné rostliny. V uvozovkách je vždy název dané odrůdy, zbytek je možná název série nebo obchodní značka apod. Obrázky jsou maličké, k ničemu, ale když už nic, tak se dá aspoň v tomto registru zjistit, že hojně rozšířená fialka s girl listy, které se běžně říká Rococo Rose, se ve skutečnosti jmenuje "Rococo Elt". To "Elt" podle mě znamená název firmy, která nabízí i další fialky s "Elt" v názvu - www.elt.nl
Odkaz na registr:
http://www3.plantscope.nl/pls/pscprdpub ... SetAantal=
Odkaz na registr:
http://www3.plantscope.nl/pls/pscprdpub ... SetAantal=
Miška píše:... hojně rozšířená fialka s girl listy, které se běžně říká Rococo Rose, se ve skutečnosti jmenuje "Rococo Elt". To "Elt" podle mě znamená název firmy, která nabízí i další fialky s "Elt" v názvu - http://www.elt.nl
Míšo, podle mě to je zase jenom komerční název - koukni, jak ji má na svých stránkách Elt: http://www.elt.nl/product.asp?GroepID=1 ... 499&lang=0 :-).
Mimochodem, to je firma, která má exkluzivní práva na šíření fialek série Ballet (od A. Fischera) - a i u téhle píšou, že je z téhle licence...
korektor.cz
korektor.cz
- Miška
- Kontaktovat uživatele:
Hanko, já už teď fakt nevím, jak to s tím názvem je. Firmu ELT znám, mimochodem je to jedna z těch, co zásobují letos Kauflandy. Ale nejsem si jistá, zda tedy mají tu rostlinu na webu napsanou správně. Otázka je, který záznam je starší? Ten v databázi nebo ten na webu ELT?
A co přesně se vlastně píše na úvodní stránce té databáze?
http://www3.plantscope.nl/pls/pscprdpub ... ?pnTalId=1
No co, zase napíšu e-mail. :-) Já už stejně nic jiného ani nedělám. :-)
A co přesně se vlastně píše na úvodní stránce té databáze?
http://www3.plantscope.nl/pls/pscprdpub ... ?pnTalId=1
No co, zase napíšu e-mail. :-) Já už stejně nic jiného ani nedělám. :-)
- Miška
- Kontaktovat uživatele:
Hanko, tak aby to nebylo tak jednoduché, tak už mám odpověď pana ředitele z ELT.nl. :-)
"Rococo is the correct name."
No, s tímto jsem se trošku nespokojila a ptala jsem se dál. :-)
"Rococo is the correct name."
No, s tímto jsem se trošku nespokojila a ptala jsem se dál. :-)