Achimenes
Re: Achimenes
Hani, a není to třeba Pulcherrima? Zdá se mi to podobné s tou mojí.
Jani, to se spíš musíš ptát Dany, ne mě. :-)
Já jen dala svůj tip. Mezi těmihle dvěma jsem se rozhodovala podle barvy (pozor! z jedné! fotky!, kde ani není vidět květ z profilu, ani pořádně trubka a její nasazení do kalichu...) - Mihail popisuje Pulcherrimu jako lilově fialovou a Purple King jako fialový - což si představuju jako sytější, tmavší z těch dvou - Danin je na fotce dost sytý, stejně tak sytě fialový se mi zdál od Sapho na fotkách tady na fóru:

... a mám taky v uložených fotkách jednoho takového, co se mi hodil do krámu (mám tam ale i spoustu dalších, jiných odstínů - prostě fotky ;-):
Takže jak říkám - je to jenom plácnutí do vody...

Já jen dala svůj tip. Mezi těmihle dvěma jsem se rozhodovala podle barvy (pozor! z jedné! fotky!, kde ani není vidět květ z profilu, ani pořádně trubka a její nasazení do kalichu...) - Mihail popisuje Pulcherrimu jako lilově fialovou a Purple King jako fialový - což si představuju jako sytější, tmavší z těch dvou - Danin je na fotce dost sytý, stejně tak sytě fialový se mi zdál od Sapho na fotkách tady na fóru:
... a mám taky v uložených fotkách jednoho takového, co se mi hodil do krámu (mám tam ale i spoustu dalších, jiných odstínů - prostě fotky ;-):
Takže jak říkám - je to jenom plácnutí do vody...

Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Holky, asi nejblíž se fakt ten můj achimenes blíží k typu, co myslí Hanka. Na fotografii, co sem dala v pořadí třetí, je achimenes hodně podobný tomu mému. Není ale vyloučeno, že to je Pulcherrima, a ještě jsem našla podobný Lavender Fancy.
Ještě jednou vyfotím květ v jiném světle.
Ještě jednou vyfotím květ v jiném světle.
Babett, Lavender Fancy rozhodně ne, ta má poměrně drobné květy a hlavně jinou trubku - mám ji v galerii, podívej se...

Diskuse (z lat. discussio od dis-quatere, pře-třásat, zkoumat, diskutovat) je věcný rozhovor nad tématem, jehož cílem není rozhodovat, ale věc pečlivě rozebrat z různých stran, shromáždit argumenty a připravit půdu pro rozhodnutí.
korektor.cz
korektor.cz
Rostlinky z květnových listů se mají k světu. :)
No to bych fakt nevěřila, že z letošních lístků takhle pokvetou - super.
Krásná podívaná, paráda.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm, mně všechny pozdechaly. A velký už jsou taky na odpis.
U mě ty z listí mají poupata, svítím na ně večer zářivkou, abych jim prodloužil léto.
No však, Mňouku! Mně už taky - mýdlo končí, ručník končí!
Je prostě už půlka září za náma. Při představě zazimovávání skleníku na mě jdou mdloby a naskáčou mi pupence.
Co s těmi listnáči, uvidím. Zatím je nechám životu na pospas. Svítit jim nebudu, ať si zvykají.
Je prostě už půlka září za náma. Při představě zazimovávání skleníku na mě jdou mdloby a naskáčou mi pupence.
Co s těmi listnáči, uvidím. Zatím je nechám životu na pospas. Svítit jim nebudu, ať si zvykají.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
No, já natahala dneska strepsy i kohlerky do baráku. Strepsy pomalu popřesázím a oberu a zakrátím listí, to pošlu do Častolovic. Kohlerky vyklepu a zazimuju. Nejraději bych to taky stihla na Častolky, ale to by si musel někdo vzít na hlídání celý dny našeho prcka. Jinak nemám šanci, a to nikdo neudělá.
Tak ještě dokvétá Ambroise Verschaffelt, loni málem nepřežil, tak jsem ráda, že jsem o něj nepřišla.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Zdeni, Ambroise je hóódně krásný!
Naposledy upravil(a) Babetta dne pon 23. zář 2013 16:38:05, celkem upraveno 1 x.
Moc pěkný honzíček.
Dano - žádná ambrozie - Ambroise [ambroaz]! Verschaffelt byl slavný belgický zahradnický rod (specializace na kamélie; vydávali taky ikonografii kamélií).
Nejvíc se proslavil právě Ambroise Verschaffelt (1825-1886) - mj. vice-prezident Královské zemědělské a botanické společnosti v Gentu, zakladatel a vydavatel zahradnického časopisu L’Illustration Horticole, který vycházel přes 40 let, nositel několika řádů a vyznamenání...
Byl poslední z dynastie (4 generace zahradníků) a je po něm pojmenováno víc kytek, taky např. samostatný rod palem Verschaffeltia; a kamélii Madame Ambroise Verschaffelt pojmenoval on sám na počest své manželky...
A my mu ne a ne přijít na jméno...! :-/
Nejvíc se proslavil právě Ambroise Verschaffelt (1825-1886) - mj. vice-prezident Královské zemědělské a botanické společnosti v Gentu, zakladatel a vydavatel zahradnického časopisu L’Illustration Horticole, který vycházel přes 40 let, nositel několika řádů a vyznamenání...
Byl poslední z dynastie (4 generace zahradníků) a je po něm pojmenováno víc kytek, taky např. samostatný rod palem Verschaffeltia; a kamélii Madame Ambroise Verschaffelt pojmenoval on sám na počest své manželky...
A my mu ne a ne přijít na jméno...! :-/
korektor.cz
korektor.cz
Moc děkuji, Hani, za osvětu, vytiskla jsem si to a schovala.

Zdeni, moc hezká podívaná, krásné květy!
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Hani, už dávno víš, že jsem Babetta popleta. Chybička se vloudila, špatně jsem to přečetla. Dík za info, opravila jsem se.
No právě - když člověk to jméno čte jenom jako hromádku písmen a nic si za ním nepředstavuje, splete se to až moc snadno. V souvislostech se všechno pamatuje líp... :-)
korektor.cz
korektor.cz