Kohleria
Re: Kohleria
Miloši, je nádherná.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Krásná, a ty zoubky, jak má v tlamičce. 

Nádhera, už sa teším na jar, pustím sa do všetkých gesneriek, no čo, v najhoršom ma aj s kvetmi vysťahujú. 

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Miloši, je moc krásná. Fakt se povedla.
Esti, musím se smát...
Esti, musím se smát...
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
Mohu je nechat nyní bez zálivky a nechat zatáhnout a zjara zas nastartovat? Nebo je musím vyjmout a uskladnit rhizomky do lednice? Díky.
Mirku, já kohlerie pěstuji celoročně. Momentálně začínají krásně nakvétat.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
V tuto dobu od konce listopadu je vidět, že jim chybí světlo, a tak jsem myslel, že bude pro ně výhodnější jim dát oddych.
Děvčata je většinou zimují, až se tu objeví, určitě poradí.
U mne teď vypadají takto (fotka proti oknu je špatná, dávám ji pro celkový pohled):
U mne teď vypadají takto (fotka proti oknu je špatná, dávám ji pro celkový pohled):
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Helenko, máš krásné rostliny. Já mám některé naživu a vypadají taky pěkně, ale většinou je mám jen na přežití a na jaře budu přesazovat.
-
miroslav
- Kontaktovat uživatele:
No, to okno je tak velké, že tam můžeš mít i palmy! Moc krásný, fakt! :)
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Helen, krásně ti kvetou. Já zasadila rhizomky té jedné, co mám, do nové půdy, že je tak přezimuji, a ona vylezla, tak jsem ji začala zalévat. Uvidím, co z ní bude.
Babetto, jsou to potvůrky. Já ustřihla odumřelou rostlinu Silver Feather (teď z hlavy vážně nevím, jak se to píše) a chtěla ji taky někam uklidit na zimu a najednou jsou tam 4 pupeny. To jsem zvědavá, kam to dám.
Mám kohlerie s miskou na keramzitu, dolévám pravidelně vodu, aby měly vlhko, listy se trochu kroutí, mají spoustu pupenů, které ale zasychají, hnědnou. Mám je na východním okně, asi je přemístím na jižní, snad se jim tam bude více líbit. Pěstuji je teprve první rok, tak se učím. Poradíte mi, jak jim poskytnout teď v zimě lepší péči? Děkuji všem za radu.
Ivčo, mně kohlerie v zimě dělají to samé. Přičítám to krátkému dni s nedostatkem světla, suššímu vzduchu při zimním vytápění, nedostatku větrání. Když kvetou, mají menší květy a nevýrazné barvy. Na jaře se vždy zmátoří, pookřejou a vypadají opět jako ze žurnálu.
- modrakocka1
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem zvědavá na ty svoje nad topením. Mají plno poupat, tak uvidím. Ale ty, co jsou jen na přežití, už vypadají hrozně, většinou je to jen suché chroští.
Něco asi na tom bude... díky, nechám je tedy žít.
Asi to bude tím, že kohleriím nevěnuji žádnou péči, jen je občas zaliju. Většinu jsem rozdala, tyto mi zbyly. Jsou v ložnici na okně, kde je v noci 13 °C a ve dne o nějaký stupínek víc. Topení je vypnuté, okno, na kterém jsou, je věčně otevřené, tak na ně táhne studený vzduch, vůbec jim to asi nevadí.
Packo, tak to já je mám více v teple, asi to bude tím.
Dobrý den. Můžu otázku? Všichni máte na fotkách kohlerie docela nízké. Já je mám první rok a udělaly dlouhé šlahouny, kolem půl metru, některé i víc. Listy mají jen na vrcholu, zbytek stonku je holý. Co s tím? Ustřihnout? Dusíkem jsem je nepřehnojovala. A ještě, jednu obyčejnou mám letitou, vloni na jaře jsem ji přesazovala. Rhizomů byla spousta, rozsadila jsem je, ale strašně dlouho trvalo, než to vzešlo. Do listopadu narostly stonky tak 10 cm.