A tady jsou ti trifidi!Křížení
Re: Křížení
Rozkaz, šéfe! Co, číslo, jsem přímo vůlíček. :) Dám si pozor, až budu s těmi semenáči manipulovat, ale to už to asi bude vstřebaný do listů a event. smytý zálivkou. A protože vy jste vlastně taková moje virtuální rodina, tak jsem ráda i za tu starost o mě! :)
A tady jsou ti trifidi!
A tady jsou ti trifidi!
Naposledy upravil(a) janli dne ned 12. led 2014 13:52:10, celkem upraveno 1 x.
To bych chtěl vidět ty doktory, jak se tvářili. Takovej případ tam asi ještě neměli. 
Pepo, vono to klíčí i šest týdnů, tak buď trpělivý.
A díky za pochvalu.

Pepo, vono to klíčí i šest týdnů, tak buď trpělivý.
A díky za pochvalu.
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Jani, ještě že to tak dopadlo. Abys nebyla samé poupě.
Ne, samo si dělám srandičky, jsem ráda, že jsi v pohodě. 
Ne, samo si dělám srandičky, jsem ráda, že jsi v pohodě. 
Teda Jani, ty jsi číslo, ale to už tady bylo řečeno... co ty pro ty kytky neobětuješ.
Kozlíku, náhodou super barva... moc se mi líbí.
Kozlíku, náhodou super barva... moc se mi líbí.

Výsledkem mého křížení jsou zatím jenom čtyři zrající semeníky.To čekání, než dozrají, je nekonečné.

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Ivanko, čtyři je dobré číslo, ne? Mně kdysi zrál jeden, nevydržela jsem a uškubla ho.
To je přece docela úspěch! Ať se narodí něco hezkého. :)
Ivčo, jsi šikulka. Mně se ještě fialky zkřížit nepovedlo.
Jani, to jsou krásné semenáčky. Zítra se na to už konečně taky vrhnu. Jen by mne zajímalo: to jsi vymačkala cibuli ocúnu a do té šťávy jsi namočila semínka? A na jak dlouho? A ředila jsi to vodou nebo něčím?
Miloši, vydržím, už se na ně moc těším.

Jani, to jsou krásné semenáčky. Zítra se na to už konečně taky vrhnu. Jen by mne zajímalo: to jsi vymačkala cibuli ocúnu a do té šťávy jsi namočila semínka? A na jak dlouho? A ředila jsi to vodou nebo něčím?
Miloši, vydržím, už se na ně moc těším.

Pepo, já jsem na podzim ocúny musela přesadit jinam a dvě cibule jsem rýčem přesekla. Vzpomněla jsem na ten náš diškus ohledně mutací a napadlo mě, že to využiju. Tak jsem cibule nakrájela na menší kusy (v rukavicích, to jsem ještě měla nahnáno) a přidala trošku vody. Nechala jsem to pár dnů macerovat. Potom jsem to nakapala na hromádku semínek (přidala Jar jako smáčedlo) a nechala, až to docela vyschlo. No a dneska jsem to ještě jako chtěla posichrovat na ty první lístečky. Protože logicky neznám koncentraci, ani jiné zkušenosti nemám, je to takový mičůrinský hokus-pokus. Třeba to na nic nebude mít vliv, třeba jo. Uvidíme.
Miloši, mohu ti říct, že když jsem objasňovala, co jsem s tím kolchíkem dělala, koukali na mě nevěřícně. Pak jsem jim řekla, že jsem ale užila protijed. Za všeobecného veselí se ptali, jaký. Litr mlíka. Když se doktor vzpamatoval, pravil, že to by mi tedy zaručeně na kolchicin nepomohlo, zato průjem že bude vydatný, pakliže na mlíko nejsem zvyklá, jak jsem se před tím zmínila.
No, byla jsem tam za exota. Ale paní doktorka, mimochodem moc hezká, mladá a příjemná, se v létě přijede kouknout do skleníku na strepsíky - a prý, taky si líznout kolchicinu. Prostě příjemně strávené nedělní poledne. :)))))))))
Miloši, mohu ti říct, že když jsem objasňovala, co jsem s tím kolchíkem dělala, koukali na mě nevěřícně. Pak jsem jim řekla, že jsem ale užila protijed. Za všeobecného veselí se ptali, jaký. Litr mlíka. Když se doktor vzpamatoval, pravil, že to by mi tedy zaručeně na kolchicin nepomohlo, zato průjem že bude vydatný, pakliže na mlíko nejsem zvyklá, jak jsem se před tím zmínila.
No, byla jsem tam za exota. Ale paní doktorka, mimochodem moc hezká, mladá a příjemná, se v létě přijede kouknout do skleníku na strepsíky - a prý, taky si líznout kolchicinu. Prostě příjemně strávené nedělní poledne. :)))))))))
Jani, díky za osvětu, a co se toho odpoledne týče, tak no comment! 

Danu, noc jsem přežila ve zdraví :), večer tady byla kamarádka, tak jsme to posichrovaly lahví růžového. Byly jsme tedy dvojka! Ona má vyrvané horní přední zuby a čeká na můstek, já každou půlhodinku na hajzlíku! No co mám líčit, nachetaly jsme se do zásoby. Teď už je to dobrý, mlíko je v čudu. :) Jogurty v jakémkoliv množství nebo zakysanka mi v nejmenším nevadí, ale mlíko jaksi...
Ale hlavně že trifidi ten můj zákrok přežili také a snad dobře porostou. Už se nemůžu dočkat, zdali bude má oběť paní Florou dostatečně oceněna. :)))))))))))))))

Ale hlavně že trifidi ten můj zákrok přežili také a snad dobře porostou. Už se nemůžu dočkat, zdali bude má oběť paní Florou dostatečně oceněna. :)))))))))))))))

Ještě jednou musím votravovat se svým prvním křížencem rodu Achimenes. Ukázal další dva květy.
Pepčo, je to achimenes Amie Saliba x smithiantha Junko, ale podobnej jim není, asi kukaččí mládě. Ještě pokvete jeden ze stejného křížení, ale má oproti bráškovi světle zelené listy, tak jsem zvědav na květ.
Miloši, je to krásná kytka! Hlavně ji uchovej při životě. Má nádhernou barvu. 

cirrhus píše:Ale kdo byl otec? A kdo matka? Smithiantha dala pyl?
Někde jsem četl, že se to píše podle vzoru: matka x otec.
U mě je to: achimenes Amie Saliba x smithiantha Junko, ale chtělo by to Hanku...

To máš myslím správně, jen jsem nevěděl, že to používáš.
Tak díky za odpověď.
Tak díky za odpověď.Re: Křížení
Taky to tak mám :) - ♀ x ♂.