Čo nám práve... (slina přinese :-)
Re: Čo nám práve... (slina přinese :-)
U nás je taky příšerná zima, ale i prší. Naštěstí deštíček-zahradníček. Čučím už po sté na Pyšnou princeznu a šiju kostýmy na divadlo. Topím a nevylezu, jako Danu. :)
Ahojky, u nás je taky zima a prší, a to jsme měli jít pěšo ke švagrové na narozky... takže toto rozhodnutí berem zpět, pojedem autem a pak tam auto necháme a vyzvedneme zítra.
A to jsem včera říkala, že si umyju okna po těch lodžiích, jsou všechna špinavá a není přes ně skoro vidět. Naštěstí jsem si uvědomila, že má být hnusně deštivo, tak až pak.
A to jsem včera říkala, že si umyju okna po těch lodžiích, jsou všechna špinavá a není přes ně skoro vidět. Naštěstí jsem si uvědomila, že má být hnusně deštivo, tak až pak.
- Aksinedka
- Kontaktovat uživatele:
Děvčata ze severu - Děčín, Ústí, nepojedete 10. 5. do Prahy vlakem? Rychlíkem 683 Střekov z Děčína 11:24, v Praze 13:09 h?
Dobré ráno, u nás dnes máme 2 °C a už svítí
. Přeji krásný den. 
. Přeji krásný den. 
- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Oskar u nás svítí taky, nyní už 6 °C. Mějte krásný den.
Taky přeji dobrý den, počasí se začínâ zlepšovat, tak si musíme užít volný den.
Krásný den přeji všem.
My čekáme dnes návštěvu. Přijede Miloš-Kozlík na kukandu, tak už peču bábovku.
My čekáme dnes návštěvu. Přijede Miloš-Kozlík na kukandu, tak už peču bábovku.

To přijedu taky, na bábovku, taky na čumendu.

- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Mně by stačila jen ta čumenda.

- AnnaZ
- Kontaktovat uživatele:
Mně by taky stačila čumenda... i když ta bábovka by nebyla marná. 

- Aksinedka
- Kontaktovat uživatele:
Tak, milé pěstitelky, jak máte své fialky utříděné - podle jména (abecedně)? Kolik rostlin máte od druhu +-?
A ty, co mají kolem 300 odrůd, jak často se jim věnujete, jako chápu, každý den okouknete a uděláte, co je potřeba, vyštípat odkvěty atd., ale třeba když přesazujete, tak 50 rostlinek najednou, nebo jen podle potřeby?
Chápu, kdo má 20 kytek na parapetu, to asi nijak neřeší.
Já třeba, když chci semínka kaktusů, musím mít alespoň 5 až 6 zástupců rodu, dát je mimo, aby je neopylily včelky, abych měla čistá semínka a né sprsklavce, mám je na tácech podle druhu + podle rozmanitosti, aby vynikla barva ostnů, květů, či tvar těla, zalívám, vždy když venku prší, a pouze do konce července, pak se kaktusy otrňují, tak v srpnu jen 1x, max. 3x, v září jednou či 2x, říjen až listopad uklízím podle počasí a mrazíků.
Má sbírka fialek zatím čítá 5 druhů bezejmenek (od každé 2 až 5 rostlin), 11 rostlinek se jménem a 20 zasazených lístků se jménem.
A ty, co mají kolem 300 odrůd, jak často se jim věnujete, jako chápu, každý den okouknete a uděláte, co je potřeba, vyštípat odkvěty atd., ale třeba když přesazujete, tak 50 rostlinek najednou, nebo jen podle potřeby?
Chápu, kdo má 20 kytek na parapetu, to asi nijak neřeší.
Já třeba, když chci semínka kaktusů, musím mít alespoň 5 až 6 zástupců rodu, dát je mimo, aby je neopylily včelky, abych měla čistá semínka a né sprsklavce, mám je na tácech podle druhu + podle rozmanitosti, aby vynikla barva ostnů, květů, či tvar těla, zalívám, vždy když venku prší, a pouze do konce července, pak se kaktusy otrňují, tak v srpnu jen 1x, max. 3x, v září jednou či 2x, říjen až listopad uklízím podle počasí a mrazíků.
Má sbírka fialek zatím čítá 5 druhů bezejmenek (od každé 2 až 5 rostlin), 11 rostlinek se jménem a 20 zasazených lístků se jménem.
Nechali jste na nás suchou alespoň jednu nit? Drbající chlapi jsou horší jak baby!

Jani, buď v klidu! Nepadlo ani jediné špatné slovo na kohokoliv z fialek. 

Dobré ráno, v Brně je 1 °C a
. Mějte se báječně. 
. Mějte se báječně. 
Dobré ráno, Ostrava hlásí +7, zataženo... pěkný den vám všem a ve čtvrtek máme opět volno. 

Ahoj
, u nás jsou 4. Jdu zas vyházet, co jsem na noc uklidnila domů. Šíbuju a asi mě z toho šibne.
, u nás jsou 4. Jdu zas vyházet, co jsem na noc uklidnila domů. Šíbuju a asi mě z toho šibne.- Babetta
- Řád vděčné kočky

- Kontaktovat uživatele:
Dobré ráno všem.
Nebe se sice mračí, ale nějaká zima není. Je 7 °C, bez větru. Jupíí, právě vykouklo sluníčko!
Evuško, úplně tě chápu. Kroupy a vítr mi často zničily kvítka. Loni už jsem byla tak naštvaná, z toho přetahovaní květináčů před každou bouřkou do úkrytu, že jsem se nakonec na to vykašlala.
Je to asi tři dny, co mě probudil poplašný sen. Z okna jsem viděla obrovský trychtýř tornáda. Stáli jsme a nevěděli, co dělat. Začala jsem řvát, že musíme do sklepa a v rychlosti přemýšlela, co vzít s sebou pro přežití, kdyby nás to zavalilo. Rychle jsem taky přemýšlela, jak dát vědět dětem, co se blíží. Na kvítka jsem si nevzpomněla. To bude určitě následek toho, že jsem viděla dokument z Japonska, kde bylo vidět tu hrůzu. Někdo z kopce natočil, jak se voda valí městem a ničí všechno kolem sebe, strhává baráky... jen třísky zbyly.
Mějte krásný den.
Nebe se sice mračí, ale nějaká zima není. Je 7 °C, bez větru. Jupíí, právě vykouklo sluníčko!
Evuško, úplně tě chápu. Kroupy a vítr mi často zničily kvítka. Loni už jsem byla tak naštvaná, z toho přetahovaní květináčů před každou bouřkou do úkrytu, že jsem se nakonec na to vykašlala.
Je to asi tři dny, co mě probudil poplašný sen. Z okna jsem viděla obrovský trychtýř tornáda. Stáli jsme a nevěděli, co dělat. Začala jsem řvát, že musíme do sklepa a v rychlosti přemýšlela, co vzít s sebou pro přežití, kdyby nás to zavalilo. Rychle jsem taky přemýšlela, jak dát vědět dětem, co se blíží. Na kvítka jsem si nevzpomněla. To bude určitě následek toho, že jsem viděla dokument z Japonska, kde bylo vidět tu hrůzu. Někdo z kopce natočil, jak se voda valí městem a ničí všechno kolem sebe, strhává baráky... jen třísky zbyly.
Mějte krásný den.
- AnnaZ
- Kontaktovat uživatele:
Vysočina 2 °C a
.Evuško, taky to pořád stěhuju sem a tam. Některá rajčata jsem před 14 dny zapomněla ve skleníku a už mně stačila omrznout. Sice už začínají znovu obrůstat, ale jsou to prcíčkové proti tomu, co mám za okny doma. No jo, když je blbá hlava, trpí celý tělo.

Mně loni nastydlo kde co, tak to letos proto stěhuju. I když jsem si říkala, ze už je to otužilé. Ale ta půlhodina mě nezabije a kytky se mi třeba odvděčí. :-) :-) :-)
Babett, dcera mi právě psala, že dnes zažila poprvé v životě zemětřesení. Nejdřív prý koukala pod stůl, kdo jí s ním klepe, až pak nějak reagovala kolegyně, když viděla, jak je vyplašená.
Tak doufám, že o tom se mi dnes zdát nebude.
Babett, dcera mi právě psala, že dnes zažila poprvé v životě zemětřesení. Nejdřív prý koukala pod stůl, kdo jí s ním klepe, až pak nějak reagovala kolegyně, když viděla, jak je vyplašená.
Tak doufám, že o tom se mi dnes zdát nebude.