Zahrada
Re: Zahrada
Nádhera!
- Aksinedka
- Kontaktovat uživatele:
Tak ty růže jsou famózní, a konečně vidím, že má někdo tu první - nabízejí všude semínka, ale růže ze semen je asi běh na dlouhou trať...
- Aksinedka
- Kontaktovat uživatele:
Kolegyně v práci nakoupila semínka a dala mi nějaká, ať to zkusím vyset, a samé stromy velikosti skoro javorů, chjo, lidi jsou nenapravitelní :(, vyseji, ale první dvě zimy a je to chcíplé.
Onehdy jsem vyškubla pár zvonků na stráni, a teď mi tu hezky kvetou. A dlouho.
Janičko, ty zvonky se mi moc líbí. Sousedka je má po zahradě (ony asi dost semení), tak doufám, že trs, který jí kvete těsně u našeho plotu, vysemení i k nám.
- Aksinedka
- Kontaktovat uživatele:
Pár kvítků, je ale hrozné sucho, i na kvítkách se to podepisuje. :(
Aksinedko, krásně ti kvete zahrádka, krásné růže, a moc se mi líbí opuncie.
Deniso, paráda! U mě vede eremurus a denivka.
Jsem zvědavá, co ti vyleze a vykvete z těch výsevů. Dívala jsem se, jak by měla vypadat ta arisaema, zajímavě, tak až jednou budeš mít navíc...
A ty zvonky, Jani a Helo, určitě se doooost semení i rozrůstají. Mám i bílé, kdybyste chtěly.
Jsem zvědavá, co ti vyleze a vykvete z těch výsevů. Dívala jsem se, jak by měla vypadat ta arisaema, zajímavě, tak až jednou budeš mít navíc...
A ty zvonky, Jani a Helo, určitě se doooost semení i rozrůstají. Mám i bílé, kdybyste chtěly.
Evuško, děkuji za nabídku, ale mně tam přicestují určitě od sousedky. Podobné jsem si dovezla z Vysočiny od pana Doskočila. Brzy pokvetou, tak dám foto.
- Aksinedka
- Kontaktovat uživatele:
Evuško, no jasně, jsem také napnutá jak kšandy - já bych si vzala zcela jiná semníka, hihi, ale pokus je zase dobrá zkušenost.
Deniso, tak koukám, že jsi taky pěstitelka ze semínek... Já už toho taky zkoušela... Ze semínka jsem kdysi pěstovala třeba jacarandu, měla krásné fialové květy, mně tedy nevykvetla, ze semínka mám i granátové jablko, jadodový stromek... Teď naposled jsem vysela semínka "kapské"? myslím... fuchsie, bohužel se udrželo jen jedno při životě a teď rostlinka má asi 2 cm výšky a asi 5 pidi lístečků... tak uvidím.
Jinak ty luční zvonky jsou boží... Máme na zahradě dva trsy bílých a nadělaly parádu... teď přítel vyžebronil modré někde u sousedů... protože ty jsem venku nikde neviděla.
Jinak ty luční zvonky jsou boží... Máme na zahradě dva trsy bílých a nadělaly parádu... teď přítel vyžebronil modré někde u sousedů... protože ty jsem venku nikde neviděla.
Jinak krásné kytí a zahrádky... Momentálně čekám, až rozkvetou 2 nové denivky, co jsme loni koupili na Zahradě Čech v Litoměřicích. Už mají pěkně naducaná poupátka, tak doufám, že to budou ty, co se nám líbily. Znáte to, lidi to vezmou z jedné krabičky, prohlídnou a občas vrátí někam jinam, než kam to patří... a tak je občas překvápko, ale jiné, než mělo být původně
.
Jinak taky něco málo od nás... První várka lilií, těch červených, co jste se divili, že jich tam je plný záhon... ty jsou vždy nejranější a dobře se množí... už jsem jich rozdala nepočítaných, ale jsou krásné... Teď budou nakvétat ty další - hodně vysoké, a taky je tam pár novinek z těch Litoměřic, mají být bílé, krajkové - tak sem pak dám foto. A poslední fotka, z toho mám velkou radost, protože prvně se dočkáme květu frézie - co jsme kupovali v OBI v Ltm na jaře... mají být červené... Je jich venku zatím 5, ale tato je největší a má květní stvol, u ostatních nevím, navíc mix z loňska vůbec nevzešel... loni jsem do země dala hlízky a jak jsem je tam dala, tak jsem je na podzim zase vyndala, vůbec nevyrašily...
, tak pořád nevíme, jak na ně.
.Jinak taky něco málo od nás... První várka lilií, těch červených, co jste se divili, že jich tam je plný záhon... ty jsou vždy nejranější a dobře se množí... už jsem jich rozdala nepočítaných, ale jsou krásné... Teď budou nakvétat ty další - hodně vysoké, a taky je tam pár novinek z těch Litoměřic, mají být bílé, krajkové - tak sem pak dám foto. A poslední fotka, z toho mám velkou radost, protože prvně se dočkáme květu frézie - co jsme kupovali v OBI v Ltm na jaře... mají být červené... Je jich venku zatím 5, ale tato je největší a má květní stvol, u ostatních nevím, navíc mix z loňska vůbec nevzešel... loni jsem do země dala hlízky a jak jsem je tam dala, tak jsem je na podzim zase vyndala, vůbec nevyrašily...
, tak pořád nevíme, jak na ně.Re: Zahrada
Švýcarko, pro to překvapení už na výstavách z krabiček nekupuju. Jedině už rovnou kvetoucí, žádný zajíc v pytli.
Teď jedeme v neděli do Ctěnic k Fousovi. Má úžasný výběr. I funkie. A chtěla bych nějaký vyšší kakost. Ale budu mít s sebou kontrolora, tak nevím, co mi projde. :-)
http://www.zameckezahradnictvi.cz
http://www.zameckezahradnictvi.cz/zamec ... merocallis
Teď jedeme v neděli do Ctěnic k Fousovi. Má úžasný výběr. I funkie. A chtěla bych nějaký vyšší kakost. Ale budu mít s sebou kontrolora, tak nevím, co mi projde. :-)
http://www.zameckezahradnictvi.cz
http://www.zameckezahradnictvi.cz/zamec ... merocallis
Teda to je zase nádhery. Dneska jsem taky něco vyfotila, ale od neděle jsem nebyla na zahradě, tak to bylo kapánek uschlé.
Ještě jedna. Mám od EvyK., ale vůbec netuším, vo co go?
- AnnaZ
- Kontaktovat uživatele:
Miki, není to čínský karafiát? My jsme si s kyticí těchto karafiátů chodívali do školy pro vysvědčení. Moc krásně a dlouho kvetou. A krásně ti opět kvete plnokvětý řebříček. Už loni jsem ho tady obdivovala.