rentier píše:... žloutnou jeden po druhém, už jsem rostlinu přesadil, kořeny omyl, mospilanem vystříkal aj., ale včera další list zežloutl....
Františku, děkuji za poznámky, všimli sis, co jsem napsala o roztočích? Taky mně kdysi žloutly listy na mém milovaném drahém - jediném se jménem - ibišku, plnokvětém Koenigu, a pak odešel (kupovaný i 2x).
A byl to roztoč, od min. roku - když jsem to namočila do čisté vody - se to nezopakovalo. Mám dva ibišky z min. roku.
No a bylo mi taky úzko, jestli to neztratím - nejprve jsem umyla korunu, listy, a pak jsem kochlík celý namočila, až byla zakrytá i hlína, do čisté vody - tak na dvě hodiny. Nic se mu nestalo, za pár dnů zase - opakovat. A listy mně již nežloutnou.
Ale to máš možná pravdu - jak s tím hnojením, opatrněji, a pak - i Enikeev zdůrazňuje u strašně ovislých strepsů "agrotechniku" - aby se rostlina nenechala až moc proschnout a pak zalít, neumím to lépe napsat - on píše (ruština) něco o buňkách a podobně, střídavé zalévání mají rády asi jen kaktusy, vím, že když jsem kdysi více pěstovala kaktusy a četla o nich, psalo se, že v Jižní Americe, když po zimě naprší, louky kvetou kaktusovými květy - rebutie a pod. skupiny.
Evuško, taky děkuju za odpověď.